FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Propunere surprinzătoare! » Suporterii Stelei vor echipă în Liga 4: ”Cerem ministerului să ne dea nouă marca”

Articol de - Publicat vineri, 13 februarie 2015 00:00 / Actualizat joi, 12 februarie 2015 21:31

Noua echipă ar avea marca Steaua, pe care n-o mai poate folosi clubul lui Becali. ”O susţinem indiferent de liga în care s-ar înscrie”, anunţă fanii.

O parte dintre stelişti susţin scenariul cel mai complicat pe care îl poate genera pierderea siglei: crearea încă unui club de fotbal Steaua! Pentru asta, ar fi nevoie ca Ministerul Apărării, proprietarul mărcii ca urmare a verdictului de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, să atribuie însemnele unei alte societăţi decît cea pe care o conduce Gigi Becali. "Vom susţine necondiţionat echipa CSA Steaua, în orice ligă!" e mesajul dat de Peluza Sud, facţiunea ce demonstra acum cîţiva ani împotriva patronului, căruia îi cerea să cedeze clubul.

Noua Steaua ar juca în Liga a 4-a
O astfel de transformare a mai avut loc recent la Craiova, unde CS Universitatea şi FC Universitatea au concurat în liga a doua pînă cînd FC, formaţia lui Adrian Mititelu, a intrat în insolvenţă şi apoi în faliment. CSU s-a fondat după ce Clubul Sportiv din Craiova, proprietarul mărcii CS Universitatea, a atribuit acest brand unei societăţi comerciale cu Adrian Andrici acţionar majoritar. Clubul înfiinţat în 2012 a fost înscris direct în eşalonul secund, a promovat imediat şi acum e pe poziţia a 6-a în Liga 1, la mijlocul campionatului.

Care ar avea mai multe trofee?
CSA Steaua, "echipa curată" pe care o visează suporterii, ar trebui să se înscrie, potrivit regulamentului, în ultima ligă existentă, a patra. În cazul CSU Craiova a existat o excepţie facilitată de o hotărîre a Comitetului Executiv al FRF. Mai există o diferenţă faţă de situaţia din Oltenia: clubul "mort" al lui Mititelu avea în posesie emblema cu "leul" şi are şi palmaresul, după decizia instanţei.

La Steaua nu e clar nici acum ce a pierdut Becali la Înalta Curte, dacă la Armată a revenit doar sigla pe care a utilizat-o echipa în ultimele sezoane ori şi sigla, şi palmaresul. Argăseală a susţinut că lucrurile se vor clarifica o dată cu motivarea deciziei luate de ÎCCJ, dar crede că este exclus ca palmaresul echipei de fotbal să revină ministerului.

Scandal şi la polo!
Suporterii susţinători ai Armatei şi ai Clubului Sportiv Steaua au manifestat şi miercuri seară împotriva FCSB, marca sub care va evolua în retur campioana la zi din Liga 1. Ultraşii au scandat în timpul meciului Steaua - Posillipo Napoli (6-8), din semifinalele EuroCup: "Argăseală şi Boroi, ne vrem clubul înapoi!", "Noi nu vom renunţa şi ne vom apăra emblema şi istoria", "Steaua înseamnă CSA", "Becali, pleacă din Ghencea!", "Becali George pleacă din Ghencea, Steaua nu este a ta!", "Steaua suntem noi!".

LPF s-a conformat, Rapidul rîde
Steaua a fost înregistrată deja la Liga Profesionistă cu noua siglă, cea cu steaua în opt colţuri. Iar la numele clubului au fost adăugate "FC" înainte de Steaua Bucureşti şi "SA" la sfîrşit, ca să completeze numele societăţii sub care funcţionează echipa. Rapid a anunţat pe site că trupa din Grant va debuta oficial în 2015 contra formaţiei FCSB, în loc de Steaua.

S-a întîmplat şi la Manchester
Iniţiativa suporterilor stelişti, de a crea un club nou din cauza unui conflict cu proprietarii echipei tradiţionale pe care o susţineau, a avut un precedent în Anglia. Acum 5 ani, fanii lui Manchester United au înfiinţat Football Club United of Manchester, o echipă a suporterilor. FCUM se află în prezent în liga a şaptea regională. Adevărata Manchester United e pe locul 3 în Premier League.

"M-am interesat şi FCSB, clubul în numele căruia vorbeşte Argăseală, a pierdut tot: marca, palmaresul aparţin Armatei!" (Tudorel Stoica, fost căpitan al Stelei)

"Solicităm de urgenţă să i se interzică echipei FCSB să-şi mai desfăşoare antrenamentele şi meciurile pe stadionul nostru din bulevardul Ghencea!" (pasaj dintr-un comunicat al Peluzei Sud)

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (376)
arpiriki
arpiriki  •  14 Februarie 2015, 00:57

Ba, da' de ce nu adunati voi toti mana de la mana si sa platiti Armatei suma pe care o vor ei??? Atat il mai vreti voi plecat pe Becali din Ghencea... nu imi este pe plac Becali din cauza gurii slobode pe care o are, insa daca pleaca si el ajunge si Steaua aka FCSB acolo unde au ajuns Dinamo, Rapid, Craiova, Timisoara, Argesul si altele. Eu unu nu le-as da nici un ban celor de la Minister; parerea mea este totusi ca aici ar fi fost o exceptie cand politicul ar fi putut interveni in fotbal; la urma urmei Steaua e un brand romanesc care duce numele Romaniei in Europa...an de an...asa ca e pacat ce se intampla; asa ne place noua sa distrugem si brandurile astea putine pe care le avem.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  13 Februarie 2015, 23:40
Postat de qpax pe 13 Februarie 2015, 18:40

Sper ca va dati seama ca numele juridic 'Steaua' (numele societatii, numele echipei) nu poate folosi de o alta societate din Romania (decat dupa desfiintarea actualei societati ... faliment, comasare, etc. si iradiere corespunzatoare de la Reg Com). Decizia ICCJ, a creat paradoxul in care Societatea care detine numele juridic 'Steaua' ... nu poate folosi numele comercial (aka marca) 'Steaua' ... si invers ... MAPN-ul nu poate crea nici o echipa de fotbal (sectii cum se numeau la comunisti) care sa poarta numele juridic 'Steaua' ... desi au si pot folosi numele comnercial Steaua ... dar la o alta echipa ex ... TSKA Kalasnikov Bucuiresti ...:)) Deci .. si Liga 4, si ALT NUME! ...:))

'iradiere'..)) iradiatule.)

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  13 Februarie 2015, 23:35

opaaaa... bingo ! eu sunt de acord ! sunt pentru ! cine e contra ? se abtine cineva ? deci nimeni ! votat !

Vezi toate comentariile (376)
Comentează