FOTBAL  »  Superliga  »  PROIECT

Protocol fără precedent în Liga 1: fotbaliștii, însoțiți de câini înaintea meciurilor

Sursa foto: ImagoImages
Sursa foto: ImagoImages

Articol de GSP - Publicat marti, 31 august 2021 12:32 / Actualizat marti, 31 august 2021 12:47

Săptămâna trecută, Consiliul Județean Ilfov a adoptat o hotărâre prin care câinii adoptabili vor fi prezentați spectatorilor de pe stadioanele din România înaintea meciurilor din Liga 1. La intrarea pe teren, jucătorii vor fi însoțiți de câini, în speranța că aceștia vor fi adoptați, iar presiunea de pe adăposturi redusă.

Hotărârea adoptată de Consiliul Județean Ilfov joia trecută, chiar în Ziua Internațională a Câinelui, prevede încheierea unui protocol de cooperare între CJ Ilfov și Liga Profesionistă de Fotbal. Scopul colaborării este realizarea proiectului intitulat „Umple golul din viața ta”, prin care se dorește promovarea adopției câinilor din adăposturi, anunță Agerpres.

Fotbaliștii din Liga 1, însoțiți de câini înaintea meciurilor 

Concret, la unele meciuri din Liga 1, Biroul Protecția Animalelor din cadrul aparatului de specialitate a CJ Ilfov va aduce la stadion câini din adăposturile publice de pe raza județului Ilfov. Înainte de unele partide, jucătorii vor intra pe teren alături de câini, care vor rămâne pe suprafața de joc până la 5 minute. Conform sursei citate, toți câinii care vor face parte din proiect sunt sociabili, deparazitați și vaccinați antirabic.

Meciurile la care acest proiect va fi pus în aplicare urmează a fi anunțate de LPF. Protocolul va dura cel mult 12 luni de la data semnării. Potrivit Protecției Animalelor CJ Ilfov, protocolul va fi semnat în această săptămână de către Hubert Thuma, președintele CJ Ilfov, și Gino Iorgulescu, președintele LPF.

Președintele CJ Ilfov: „Proiectul va avea o vizibilitate foarte bună”

Proiectul are scopul de a reduce presiunea pusă pe adăposturile de pe raza județului Ilfov, aflate în imposibilitatea asigurării îngrijirii tuturor câinilor abandonați. 

„Mă bucură enorm acest proiect, care va avea o vizibilitate foarte bună, având în vedere că fotbalul este sportul cu cel mai numeros public în țara noastră”, a scris pe Facebook președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma.

Acesta a atras atenția asupra problemei câinilor abandonați în cadrul unei conferințe de presă: „Sunt foarte mulți câini abandonați, aruncați din mașină. Sunt aduși din București, din Giurgiu, alții abandonați din Ilfov. Oamenii nu știu, abandonul unui animal este o infracțiune. 

În Domnești am instalat 10 camere de luat vederi într-o zonă în care sunt foarte des abandonate animale. Câinii se înmulțesc după aceea pe străzi, devin agresivi și devin o problemă pentru oamenii care locuiesc acolo”.

Citește mai multe știri din Liga 1:

Cum arată echipa etapei #7 din Liga 1 + antrenorul rundei » CFR Cluj dă cei mai mulți jucători

CSU Craiova și-a prezentat noul transfer » Ce număr va purta Lyes Houri

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
titiduru22
titiduru22  •  31 August 2021, 16:32
Postat de ntmarcel4 pe 31 August 2021, 13:03

pot fi si copii si caini !

Si mame cu copii in brate :)))

adisor
adisor  •  31 August 2021, 14:53
Postat de Marco Marco Popa pe 31 August 2021, 14:07

Consiliile judetene, primariile, in primul rand ar trebui sa curete orasele de ***, unul sa nu mai vezi pe strazi.Nicaieri in Europa nu vezi *** pe strazi, nici in orasele mici, nicidecum in municipii resedinta de judet! cati copii sa mai fie mutilati de caini, cati oameni muscati? de ce sunt pusi sau alesi in functii in primarii si consilii locale? sa slujeasca locuitorii! asta sa faca, oamenii sunt inaintea animalelor! Brova celor din Timisoara, acolo, nu mai tii caine la bloc fara acordul tuturor vecinilor! asa e normal la bloc... vrei caini, dute la casa , dute in padure, nu deranja vecinii!

partial, ai dreptate, doar partial ! Intr-adevar, la noi e o problema reala situatia cainilor ***, liberi pe strazi, insa si legea din Timisoara a fost contestata si pe buna dreptate; cine esti tu, sa-mi spui tu mie, ce am voie in casa si ce nu? In contextul in care legea se aplica si la pisici, nu doar la caini. Latra cainele, exista organe abilitate in masura sa sanctioneze stapanul animalului, nu alde' vecinul de la 2, care da cu burghiul la 22:00. Revenind la articol, felicitari pentru initiativa si mult succes! Ar fi bune niste articole de follow-up, pe viitor !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sibelius
sibelius  •  31 August 2021, 14:34

La noi ar trebui adoptati jucatorii. Aia e singura sansa sa-si vada salariile.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează