LIGA 1  ·  LPF

Prudenţă maximă » Condiţiile puse de LPF pentru ca Dinamo, Oţelul şi U Cluj să îşi ia banii din drepturile TV

Articol de GSP - Publicat luni, 16 iunie 2014 00:00

Liga Profesionistă de Fotbal va elibera banii din drepturile TV către cluburile aflate în insolvenţă, Dinamo, Oţelul Galaţi şi Universitatea Cluj, doar după ce specialiştii LPF vor discuta cu administratorii judiciari.
LPF încearcă astfel să se asigure că banii din drepturile TV vor fi folosiţi de cluburile în cauză la plata restanţelor salariale către fotbalişti. "Ca element de noutate, referitor la cluburile în insolvenţă, banii vor fi eliberaţi doar după ce va exista o discuţie între specialiştii Ligii şi administratorii judiciari. Asta pentru a ne asigura că banii din drepturile TV ajung la creditori şi mai ales la jucătorii de fotbal şi nu în alte părţi. Vrem şi noi să vedem care sunt planurile de reorganizare aprobate de judecătorul sindic", a spus Justin Ştefan.

El a explicat că toţi banii din prima rată din drepturile TV, 13,75 milioane de euro plus TVA, vor fi împărţiţi cluburilor, insistînd asupra faptului că nu va fi reţinut niciun comision din această sumă. "Nu există niciun comision, niciun contract de consultanţă sau altceva, asta înseamnă că toţi banii, cu cu TVA inclus aproximativ 17 milioane de euro, vor ajunge către cluburile din Liga I. Fiecare club va primi bani corespunzător locului pe care a terminat în clasament la finalul ediţiei 2013-2014", a afirmat secretarul general.

Vaslui nu primeşte bani pînă la decizia TAS
LPF nu va vira banii cluburilor care în prezent nu deţin licenţa de Liga I, aşteptînd soluţionarea litigiilor respective la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. "FC Vaslui, care a terminat pe locul cinci, nu va încasa nimic, acea sumă de bani va fi blocată pînă soluţionarea litigiului de la TAS. În cazul în care FC Vaslui va cîştiga litigiul, va încasa această sumă. În caz contrar, suma rămasă ca urmare a retrogradării va fi distribuită în mod egal cluburilor din Liga I. Ca o consecinţă, dacă FC Vaslui nu primeşte licenţa la TAS, FC Braşov, prima echipă retrogradată de sub linie, va primi bani corespunzător unei echipe promovate.

Aşadar nu vom elibera nici suma către FC Braşov pînă la soluţionarea litigiului de la TAS. În ceea ce priveşte cluburile nou-promovate, nu putem elibera banii celor care au o situaţie juridică incertă cu privire la dreptul la participarea în Liga I. În măsura în care se vor omologa rezultatele şi clasamentul, clar vor exista anumite litigii la TAS, se discută deja în mass-media... aşa că în acest caz vom aştepta soluţionarea lor şi vom elibera ulterior sumele de bani cuvenite", a menţionat Ştefan.Ministrul sportului, surprins la mare într-o mașină pe cheltuiala Registrului Auto Român. O camera la Hotel Sport pentru cei din sistem e 30 de lei
Libertatea
Comentarii (25)
aurelguga  •  17 Iunie 2014, 18:12

Pentru gunoaiele de la LPF ... CITAT: "Suntem la zi cu plățile stabilite în planul de reorganizare. Se dorește ieșirea din insolvență și am putea solicita închiderea procedurii de reorganizare, dar asta depinde , în primul rând, de performanța echipei din acest sezon. Intră și banii din drepturile de televizare, suntem în regulă cu totul, banii se dau la zi și se vrea să se facă performanță." Deci, insolventa nu inseamna neaparat faliment.

george_fcd  •  17 Iunie 2014, 14:20
Postat de ipocritul pe 16 Iunie 2014, 23:23

:))) Like-urile date de suporterii dinamovisti , comentariile pline de contre si injurii ale suporterilor romani. Asa ca faza cu "cea mai apreciata" e de manipulare. Coregrafia lui Inter e mult peste cea a lui dinamu. Sa nu zic de coregrafia celor de la Rapid Wien cu 15 coregrafii intr-un meci si exemplele pot continua.

Cand vreodata in mileniul asta veti ajunge si voi macar sa participati la asemenea concurs (facut de o publicatie de specialitate) nu de niste inaptii ca tine care isi dau cu parerea. Ma intreb oare coregrafia cu Burger King pe ce loc se o afla?Aaaaa scuze, nici macar nu a fost inclusa in top =))))) Asa si vulpea, cand nu ajunge la struguri zice ca sunt acri!!!Asa ca mai da-te-n p.u.l.a. mea de ipocrit!

reddogsv  •  17 Iunie 2014, 10:08
Postat de ipocritul pe 16 Iunie 2014, 23:23

:))) Like-urile date de suporterii dinamovisti , comentariile pline de contre si injurii ale suporterilor romani. Asa ca faza cu "cea mai apreciata" e de manipulare. Coregrafia lui Inter e mult peste cea a lui dinamu. Sa nu zic de coregrafia celor de la Rapid Wien cu 15 coregrafii intr-un meci si exemplele pot continua.

Frustrare maxima. Când ne bateti la meciuri directe va comparati cu noi, când galeria noastra face furori in Europa dati exemplele altora din afara. De ce nu sunteti asa de buni si suporteri? Macar la nivel de galerie suntem mandri de a fi dinamovisti! Ipocritul.....

Vezi toate comentariile (25 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
15:30 Documentar, Il Luce
Episodul 11 - Brescia Romena
TVR 1
17:00 Fotbal, Premier League
Liverpool - Burnley
Eurosport
17:30 Fotbal, Liga 1
Hermannstadt - FC Voluntari
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
18:00 Fotbal, La Liga
Osasuna - Celta Vigo
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
18:15 Fotbal, Serie A
Lazio - Sassuolo
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
19:30 Fotbal, Premier League
Sheffield Utd - Chelsea
Eurosport
20:30 Fotbal, La Liga
Valladolid - Barcelona
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
20:30 Fotbal, Serie A
Brescia - Roma
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
22:00 Fotbal, Premier League
Brighton - Manchester City
Eurosport
22:45 Fotbal, Serie A
Juventus - Atalanta
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
23:00 Fotbal, Serie A
Atletico Madrid - Betis
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1