FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

EXCLUSIV Un psiholog criminalist, dialog cu GSP după acuzele la adresa lui Devis Mangia: „Dacă nu face nimeni plângere penală împotriva lor, intră în anonimat, dar fac rele în continuare”

Articol de - Publicat luni, 03 octombrie 2022 13:29 / Actualizat luni, 03 octombrie 2022 15:18

Gazeta Sporturilor a luat legătura cu Tudorel Butoi, un renumit psiholog criminalist, specialist în psihologie judiciară, care a comentat cazul lui Devis Mangia.

După ce mama lui Răzvan Popa a acuzat la GSP LIVE că antrenorul italian l-a hărțuit pe fiul ei la Universitatea Craiova, Tudorel Butoi consideră că Mangia are un comportament tipic persoanelor declarate ca fiind „psihopate sexual”.

Jurnaliștii din Malta scriu despre acuzațiile de hărțuire sexuală făcute de mama lui Răzvan Popa la adresa lui Devis Mangia la GSP Live
MALTA
Jurnaliștii din Malta scriu despre acuzațiile de hărțuire sexuală făcute de mama lui Răzvan Popa la adresa lui Devis Mangia la GSP Live

Părerea psihologului, după dezvăluirile despre Devis Mangia

„Aceștia înveninează și tulbură complet atmosfera de lot, relația cu părinții. Du-te, tată, la balamuc! Dacă nu face nimeni plângere penală împotriva lor, ei sunt dați afară și intră în anonimat. Fac rele în continuare.

Bioinstictualii ăștia de tip sexual nu se vindecă. Poartă patima în ei. M-am ocupat în cariera mea de vreo 11 criminali în serie de tip sexual. Fac pușcărie pentru viol și moarte, pentru perversiuni sexuale. Ies afară și comit din nou aceleași fapte și iar se duc la pușcărie. Sunt o molimă în comunitate acești psihopați sexuali.

Sunt indivizi fără frână și imprevizibili în ceea ce privește comportamentele de tip sexual. N-au capacitatea de a se abține, n-au capacitatea de a-și modela această chestiune. 

Par oameni normali. Aceasta este marea deficiență a identificării psihopaților sexuali, pentru că psihologia și psihiatria au căutat sute de ani să găsească un stigmat, un semn al psihopatului de tip sexual și n-au găsit. Americanii, englezii și australienii au făcut numeroase experimente de tip cromozomial și nu s-au găsit chestii semnificative”, a spus Tudorel Butoi pentru Gazeta Sporturilor.

„Antrenorii care lucrează cu tineri trebuie testați psihologic”

Tudorel Butoi vine și cu o propunere în cazul antrenorilor care lucrează cu tinerii și juniorii.

„Antrenorii au posibilitatea să aibă relații de apropiere, de atingere, de intimitate cu sportivii lor. Astea sunt cazurile care au apărut, dar vor mai apărea, deoarece în sport mai sunt o grămadă de psihopați sexual.

Recomandarea mea este ca toate persoanele care lucrează cu sportivi minori și tineri, modelându-le personalitatea, trebuie testate psihologic cu teste proiective de personalitate”, a adăugat Butoi. VIDEO

VIDEO Mama lui Răzvan Popa îl acuză pe Mihai Rotaru: „Ne-a spus că nu poate face nimic pentru că nu poate destabiliza clubul”

Citește și:

Apropiații Universității Craiova povestesc noi detalii despre Devis Mangia: „A avut invitații și pentru alți jucători” + Cum a plecat italianul din oraș

Primele reacții de la Craiova după acuzațiile de hărțuire sexuală la adresa lui Devis Mangia » Cârțu: „Nu intru în polemici d-astea" + Rotaru: „Nu comentez o mizerie. Dați un mail la club"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
fratilitau
fratilitau  •  03 Octombrie 2022, 20:53

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Dobermannul
Dobermannul  •  03 Octombrie 2022, 15:09

A avut doi ani la Craiova sa lucreze in voie la tinerii fotbalisti de acolo.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează