FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

"Puteti!"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 03 octombrie 2007 00:00

Zenga incearca sa fortifice moralul jucatorilor sai inaintea returului cu Elfsborg

"Ciinii" lupta miine, la Boras, pentru a treia prezenta consecutiva in grupele Cupei UEFA. Ei au ajuns aseara tirziu in Suedia. De ce cu doua zile inaintea meciului? "Trebuie sa ne adaptam la frig, la conditiile de acolo", a explicat Zenga.

Italianul a vorbit si despre handicapul dinamovistilor de a juca in premiera o partida oficiala pe o suprafata sintetica: "Va fi destul de greu, mingea trece mai repede si te poate surprinde. Insa va conta mai mult jocul nostru decit terenul. Trebuie sa intoarcem rezultatul. Chiar daca am fi cistigat in tur, tot la Boras s-ar fi decis calificarea".

Zenga a dezvaluit si ce le-a spus fotbalistilor sai inainte de plecarea spre Suedia: "Le-am zis: Ati crescut mult in 15 zile si aveti fata pentru a cistiga!. In cazul in care nu vom merge mai departe devine o problema, pentru ca se va face o comparatie cu anul trecut. Nici nu ma gindesc sa nu ne calificam, totusi nu subestimez adversarul".


Repetitie pe sintetic
Elevii lui Walter Zenga au avut programata ieri o sedinta de pregatire de o ora si jumatate pe terenul sintetic (foto sus) din complexul Dinamo, pentru a se acomoda cu acest gen de suprafata. Reporterii gsp au fost ieri la stadionul pe care se va juca partida de miine (foto jos). Gazonul arata foarte bine, dar este destul de tare.

"Avem sanse reale de a intoarce soarta calificarii la Boras. 2-1, chiar daca in defavoarea lui Dinamo, nu este un rezultat care sa sperie"
Cornel Dinu

"Trebuie sa ne calificam. Sintem pregatiti pentru orice atmosfera sau teren de joc. Mizez pe un 3-1, marcatori Cristea, Danciulescu si Bratu"

Cristi Borcea

"In cazul unei calificari, Dinamo va intra pe o curba ascendenta si se va bate la titlu. Daca jucatorii vor lupta, atunci totul va fi OK in Suedia"

Gigi Netoiu


Lotul deplasat de Dinamo in Suedia
Portari: Lobont, Romanovs
Fundasi: Moti, Blay, st. Radu, Scarlatache, Pulhac, Izvoranu, L. Goian, Galliquio, M. Fernandez
Mijlocasi: Chiacu, Oprita, Ropotan, Margaritescu, Ad. Cristea, C. Munteanu
Atacanti: Bratu, Danciulescu, L. Ganea

Probleme cu Pulhac

In afara absentelor lui Niculescu, Stoican si Ianis Zicu, accidentati, si a lui Bostina, fara drept de joc, Zenga mai are citeva batai de cap. "Pulhac are o problema la glezna si mai avem inca trei jucatori cu afectiuni minore. Sper sa se rezolve pina la ora meciului cu Elfsborg", a declarat italianul.

Turcu: "Mergem la razboi!"

Inainte de decolarea spre Suedia, Vasile Turcu a oferit declaratii pline de optimist. "Cu atitudinea asta am avut mereu de cistigat. Mergem la razboi, nu in excursie si cred ca putem rasturna rezultatul din tur. Daca am fi fost mai atenti la Bucuresti, nu s-ar fi ajuns aici. Calificarea va fi o mare bucurie pentru fani si un cadou ideal pentru Nicoale Badea, care a implinit marti 59 de ani", a spus actionarul.

Dragomir pesimist

seful LPF, Dumitru Dragomir, a fost invitat de ros-albi in delegatia ajunsa aseara la Boras. "Nu sint optimist, sansele de calificare sint sub 50 la suta. Totusi, dinamovistii joaca bine in deplasare, n-au pierdut nici un meci, nici macar la Roma. Acasa nu se regasesc, probabil si din cauza fanilor, care sint rai, pun presiune. Nici conducerea lui Dinamo n-a luat masuri impotriva acestor derbedei, care strica atmosfera. Promit ca le voi face un cadou foarte mare lui Badea si Borcea daca dinamovistii se califica", a declarat Dragomir.

Spectatori de lux

Desi sint accidentati, Niculescu si Stoican au facut deplasarea, la fel cum a procedat si Bostina, desi nici unul nu poate juca. Clau-gol si fundasul dreapta s-au antrenat ieri separat, sub supravegherea preparatorului fizic Luciano Torri. Atacantul e in refacere dupa o microleziune fibrilara, iar Stoican are o pubalgie. Cel mai probabil, Claudiu va rata si partida de campionat de duminica, impotriva Otelului, intrucit doctorii i-au recomandat sa nu se supuna unor riscuri ce l-ar putea face sa piarda intreg restul turului. Stoican va incepe antrenamentele normale saptamina viitoare.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează