FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Primul impact pe care l-a avut Craiova asupra lui Pyry Soiri + Tips-uri de la fotbalist, dacă ajungeți să vizitați Finlanda: „Mâncați somon și mergeți la saună!”

Primul impact pe care l-a avut Craiova asupra lui Pyry Soiri
Primul impact pe care l-a avut Craiova asupra lui Pyry Soiri

Articol de - Publicat joi, 11 ianuarie 2024 17:00 / Actualizat joi, 11 ianuarie 2024 17:43

Pyry Soiri, fundașul dreapta al Universității Craiova, le-a făcut recomandări românilor care ajung să viziteze Helsinki sau Țara celor 1.000 de lacuri. Și a povestit care a fost prima impresie după câteva zile petrecute în Cetatea Băniei

  • GSP are 4 reporteri în Antalya: Eduard Apostol, Remus Dinu, Cristian Preda și Ionuț Iordache sunt prezenți pe toată durata cantonamentelor echipelor din Superligă.

Pyry Soiri, 29 de ani, este primul transfer al Universității Craiova în 2024 și a debutat deja în tricoul alb-albastru, ieri, în amicalul cu Greifswalder FC (1-1). Fotbalistul a arătat că este pregătit fizic, a jucat doar în prima repriză, fiindcă antrenorul Ivaylo Petev a dorit să împartă lotul în două, pentru acest duel de verificare.

43de selecții are Soiri, 7 goluri și 6 assist-uri

Cum a fost când noua achiziție din SuperLiga a dat mâna cu Maradona, apoi cu Mourinho: „Diego a venit cu tancul la meci!”
UNIVERSITATEA CRAIOVA
Cum a fost când noua achiziție din SuperLiga a dat mâna cu Maradona, apoi cu Mourinho: „Diego a venit cu tancul la meci!”

Pyry Soiri știe de Dracula, dar a fost surprins de un detaliu: ”Multe camioane”

Finlandezul a făcut o scurtă escală la Craiova, zilele trecute, unde a semnat cu reprezentanții clubului din Bănie, după care a ajuns cu echipa în Antalya. A luat un prim contact cu România. Care nu era chiar o necunoscută pentru el. A mai jucat contra tricolorilor, la București, a eliminat Farul Constanța din cupele europene în vara anului trecut, în dubla pentru play-off-ul Conference League.

”Am o imagine bună despre România. Da, am auzit de Dracula. Și am surprins un detaliu, multe camioane! Am văzut niște restaurante drăguțe în Craiova, o să testez mâncarea din România când voi avea timp liber”, a povestit Pyry pentru GSP.ro despre primul impact cu Oltenia și cu țara noastră.

Sunt norocos că am locuit în diverse locuri pe mapamond. Am atâtea amintiri, uneori, parcă am trăit două vieți, una în Africa, alta în Finlanda, apoi în diverse alte locuri. Vreau să cunosc cultura românească în detaliu
Pyry Soiri, fundaș Universitatea Craiova

Finlandezul cu sânge namibian: ”Nu credeam la început că voi reuși”

Este născut în Finlanda, dar originile namibiene au rămas. În copilărie, a trăit câțiva ani în patria părinților săi. A trecut prin diverse experiențe. Pyry Soiri a povestit: ” Toată viața am visat să devin fotbalist, deși nu credeam că voi reuși. Nu din cauza talentului sau a mentalității, ci fiindcă locuiam în Africa, unde oportunitățile de a urma această carieră nu păreau că-mi vor aduce fotbalul.

Dar ajungând din nou în Finlanda, la academia de fotbal, mi-a părut oportunitatea și am simțit că voi reuși. Am învățat mult mergând în multe școli, consider că sunt binecuvântat că am putut crește ca persoană și ca fotbalist”, a admis fotbalistul juveților.

9echipe a adunat Pyry în carieră: MYPA, Järvenpään Palloseura, Kotka, VPS, Soligorsk (Belarus), Admira Wacker (Austria), Esjberg (Danemarca), HJK Helsinki și Universitatea Craiova

Pyry Soiri are și el saună acasă: recomandă să încercați una dacă ajungeți în Finlanda, ”un feeling deosebit”

Finlanda este recunoscută ca fiind Țara celor 1.000 de lacuri. Datorită faptului că teritoriul său nu este drenat decât de câteva râuri, Finlanda are numeroase lacuri, ceea ce i-a adus respectiva denumire. În realitate, numărul lacurilor este mult mai mare de o mie - mai precis 187.888 de lacuri cu suprafața mai mare de 500 m² și 179.584 de insule.

Localizată în nordul Europei, Finlanda are o populație de 5,5 milioane de locuitori, aproximativ un sfert din cât are România. O comparație a numărului de lacuri cu populația sa arată că există un lac pentru fiecare 26 de finlandezi!

Apa reprezintă 10% din suprafața terenului din Finlanda. Apoi, țara este bogată în vegetație forestieră. O frumusețea pitorească deosebită. Nu este de mirare că Finlanda a devenit una dintre destinațiile turistice de top din Europa. Jucătorul Craiovei a oferit 3 tips-uri pentru românii ce doresc să viziteze țara:

- Îmbrăcați-vă bine, măncați somon și mergeți la saună.

- Am saună acasă la mine, este ceva ușor de găsit în Finlanda. E musai să încercați, există un feeling deosebit.

- Trebuie să încercați peștele, somonul este fantastic. Mai avem Mämmi, un desert deosebit, vă recomand. Arată și amuzant, are și un gust tare. Recomand și licorice.

400de mii de euro este cota finlandezului pe transfermarkt

Citește și alte știri:

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Pyry Soiri se prezintă oltenilor în 10 puncte: „Alb-albastru mă prinde bine! Am viteză și sunt bun unu contra unu” + Hobby-urile din afara terenului

EXCLUSIV Prima reacție a lui Adrian Mutu după durerea pricinuită de moartea mamei: „Încerc să mă echilibrez”. Ce decizie a luat „Briliantul”: când revine în antrenorat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Karkaleki
Karkaleki  •  11 Ianuarie 2024, 23:41

Uaaaa ... va da tipsuri baaahh!! Tiiipsuri

parachioara5
parachioara5  •  11 Ianuarie 2024, 19:06

...un baiat bun care a venit sa castige campionatul dar n o sa l lase burleanu si gino cei doi atotputernici din fotbalul romanesc ...acum au dat titlu Rapidului ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează