FOTBAL  »  Superliga  »  INCIDENTE LA PLOIEŞTI

Răchită: "Cer public scuze Stelei. Regret nespus ce s-a întîmplat cu Galamaz şi cu Tătăruşanu"

Valeriu Rachita spune că a vrut să demisioneze la puţină vreme după suspendarea meciului Petrolul-Steaua, dar a fost făcut să se răzgîndească de către primar şi prefect
Valeriu Rachita spune că a vrut să demisioneze la puţină vreme după suspendarea meciului Petrolul-Steaua, dar a fost făcut să se răzgîndească de către primar şi prefect

Articol de - Publicat luni, 31 octombrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 31 octombrie 2011 10:33

Despre antrenorul Petrolului, Vivi Răchită, s-a spus la puţină vreme după incidentele de aseară că ar fi fost anunţat de facţiunile dure ale "Lupilor galbeni" cu multă vreme înainte că "după promovare, la primul meci cu Steaua o să facem prăpăd". Reacţia tehnicianului ploieştean a venit în această dimineaţă.

"Sînt uimit de faptul că se vorbeşte despre premeditare şi este folosit numele meu. Eu, pe acest derbedeu nu l-am văzut niciodată în viaţa mea. Am stat azi-noapte într-o discuţie prelungită, pînă la 4:00 dimineaţa, cu primarul Ploieştiului, cu Prefectul Prahovei şi cu şeful firmei de pază. Eu mi-am depus mandatul, însă am fost refuzat. Am vrut prin asta să-mi asum într-un fel responsabilitatea. Îmi vine să plec, să dispar pentru că nu înţeleg de ce sînt atacat cînd eu nu am nici o vină. Derbedeul a fost identificat, nu e din Păuleşti, unde stau eu, ci din Bariera Bucureşti. Ce vină avem noi, Petrolul, cînd am suplimentat, la solicitarea Jandarmeriei, cu 35 de oameni efectivul sterwarzilor tocmai pentru că era un meci cu grad ridicat de risc?! Contractul cu firma Galant, cu care lucrăm de un an şi jumătate, va fi reziliat şi vom cere şi daune pentru modul în care s-a acţionat. Ne-au fost aduse prejudicii grave, sportive şi de imagine", a afirmat antrenorul principal al Petrolului.

"I-am rugat pe observator şi pe arbitru să-mi spună de ce este suspendat meciul dacă Jandarmeria ţinea situaţia sub control, dar mi-au răspuns că într-un asemenea caz doar comisiile Ligii mai pot decide. Cer scuze public Stelei pentru incidente şi-mi pare nespus de rău pentru ceea ce li s-a întîmplat lui Galamaz şi lui Tătăruşanu", a mai spus Răchită.

Prefectul Prahovei, Adrian Dobre, a precizat pentru GSP.ro, că "voi solicita Jandarmeriei un control şi măsuri disciplinare pentru că e nevoie de explicaţii faţă de slaba reacţie a Jandarmeriei. Se depun eforturi şi pentru identificarea celor care au aruncat petarde şi fuminigene".

Meciul Petrolul-Steaua, de duminică seară, a fost suspendat chiar înainte de pauză, la scorul de 0-2, după ce o fumigenă l-a lovit în spate pe Tătăruşanu şi  i-a provocat o rană deschisă. Cu cîteva minute înainte, stelistul Galamaz fusese lovit cu pumnul de un suporter care pătrunsese pe teren.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (31)
traznea
traznea  •  31 Octombrie 2011, 22:33
Postat de bdgeorge pe 31 Octombrie 2011, 16:36

robotzel esti extrem de prost dar incerci sa faci pe desteptul....treaba cu portarul nu are nici o valoare ..mai fraiere..orice jucator poate fii portar asa ca vezi de treaba ta mai cunoscatorule de regulamente...nu mai face pe desteptul..ca esti prost de bubui

bv george ai dreptate !! ptr toti idiotii care se sterizeaza precum babele "vizitate" ,dar neviolate : mai oparitilor voi chiar nu vedeti ca e manipulare ... si inca una care se vede ff repede ( cind vrei sa o vezi ) si mai si pute !! in felul asta au fost atacate pe rind : Poli , Stiinta , Steaua , Dinamo ... ieri nu a fost altceva decit ca a venit randul Petrolului , ptr ca tre" sa dispara echipele cu suporteri si galerii puternice si sa apara in locul lor echipe din tot felul de comune . Va las pe voi sa raspundeti la intrebarea " da frate , da de ce ?? " , sa vad bateti macar pe linga subiect sau orbecaiti precum toti Romanii in ultimii 20 de ani ?

bdgeorge
bdgeorge  •  31 Octombrie 2011, 17:43
Postat de adi_stelistul pe 31 Octombrie 2011, 10:42

Declaratiile lui Rachita sunt corecte, el personal nu putea sa faca ceva si evident ca este frustrat de ce s-a intamplat. In schimb, clubul gazda a gestionat extrem de prost securitatea pe stadion, la fel a gestionat prost si arbitrul momentul. Ma gandesc ca acesta a oprit jocul abia dupa ce a cazut petarda in careul Stelei si a fost ranit si Tatarusanu. Inteleg ca daca acest eveniment nu avea loc, din punctul de vedere al domnului Dumitru totul era in regula si meciul ar fi putut sa continue fara probleme. Ceea ce mi se pare totusi incredibil.

Pai tu nu intelegi ca Rachita este MANAGER GENERAL la Petrolul!!! fara el nu misca un deget nimeni..nu ai citit ca el nu presedintele clubului deci el personal a fost in sedinta cu primarul si prefectul..Crangu presedintele este un fraier pus de Rachita sa-i semneze actele..in rest banii totul numai rachita ii invarte..se poate verifica 12 jucatori stau in apartamentele lui rachita si clubul plateste 500 de euro pe luna chirie..adica Rachita isi plateste lui chirie..60 mii euro pe an numai din chirii..asta in Ploiesti unde un apartament in centru nu-l inchiriezi cu mai mult de 250-300 euro niciodata nu prin cina .nord si vest unde le are Rachita..el este vinovat 100% si iar si-a dat demisia

bdgeorge
bdgeorge  •  31 Octombrie 2011, 16:36
Postat de robotzel pe 31 Octombrie 2011, 12:34

Stimate "domn" Rachita. Meciul a fost intrerupt si TREBUIA intrerupt in primul rand pentru ca regulamentul spune clar ca meciul nu poate fi continuat daca o echipa nu are portar. Steaua a avut un portar in teren care a fost ranit de catre suporterii echipei voastre. Altul nu mai aveam pentru ca acel "arbitru" (nu vreau sa ii spun numele pentru ca nu merita) a eliminat primul portar pentru ceva normal si omenesc. Adica si-a aparat echipa si a reactionat atunci cand voi, ca si organizatori nu ati facut nimic. Ma refer aici si la jucatorii vostrii care stateau si se uitau desi daca erau oameni, nu altceva, trebuiau sa sara sa il imobilizeze pe infractor.

robotzel esti extrem de prost dar incerci sa faci pe desteptul....treaba cu portarul nu are nici o valoare ..mai fraiere..orice jucator poate fii portar asa ca vezi de treaba ta mai cunoscatorule de regulamente...nu mai face pe desteptul..ca esti prost de bubui

Vezi toate comentariile (31)
Comentează