FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI SF. GHEORGHE

Fundașul lui Sepsi va bifa azi meciul cu numărul 200 în Liga 1 și va intra în TOP 10 străini ca număr de meciuri jucate în România: „Sunt jumătate bulgar și jumătate român!”

Radoslav Dimitrov.
Foto: Imago
Radoslav Dimitrov. Foto: Imago

Articol de , - Publicat luni, 20 februarie 2023 07:08 / Actualizat luni, 20 februarie 2023 09:36

Sunt 7 ani și jumătate de când Radoslav Dimitrov a ajuns în România. Venise atunci de la Plovdiv în nordul Moldovei, la FC Botoșani, o echipă cu scurtă experiență în Liga 1 la acea vreme. Azi are în urmă 199 de meciuri în prima divizie românească și e pe cale de a bifa jocul 200 tocmai împotriva echipei care l-a adus în Liga 1. 

"Dimi" a schimbat doar 3 cluburi. Un an și jumătate la Botoșani, apoi tot pe atât la CSU Craiova, iar de 3 ani și jumătate e la Sepsi, locul ce i-a devenit a doua casă. Cu încă o partidă azi, trece peste Nuno Viveiros și intră în Top 10 al jucătorilor străini cu cele mai multe prezențe în România. 

Deian Sorescu îi răspunde lui Gigi Becali: „În condițiile astea, e normal să nu dau randament ca la Dinamo”
FCSB - CSU CRAIOVA 1-1
Deian Sorescu îi răspunde lui Gigi Becali: „În condițiile astea, e normal să nu dau randament ca la Dinamo”

În acest sezon poate să-i depășească pe Cadu (202), Bawab (207) și Teixeira (209) și să urce până pe locul 7. „Evident că nu mă așteptam să strâng atâția ani și atâtea partide. Însă chiar sunt mândru, nu știam că urmează meciul 200. Pot spune că am realizat ceva aici”. 

Radoslav Dimitrov: „Vreau să mă retrag din România” 

Fundașul dreapta al lui Sepsi se simte bine aici, s-a adaptat repede, a învățat de mult timp limba, ba chiar are planuri pentru viitor: „Multora când mă întreabă le spun că sunt jumătate român și jumătate bulgar. 

Fundașul lui Sepsi va bifa azi meciul cu numărul 200 în Liga 1 și va intra în TOP 10 străini ca număr de meciuri jucate în România: „Sunt jumătate bulgar și jumătate român!”
Radoslav și unul dintre trofeele cucerite cu Sepsi, Cupa României 2022. Foto: Imago

Aici e a doua mea casă. De mult timp spun că îmi doresc ca retragerea să fie aici. Mai ales că m-am simțit excelent la toate cele 3 cluburi la care am evoluat, n-am nimic de reproșat nimănui”, a zis Radoslav. 

De ce a fost în depresie Radoslav Dimitrov 

Dimitrov a povestit pentru Gazetă și momentele grele prin care a trecut. Fotbalistul cu 3 selecții în naționala Bulgariei a fost la un pas de a întrerupe abrupt experiența în România. 

Se întâmpla în primul an, pe când evolua la FC Botoșani: „Dacă ar fi să-mi aduc aminte despre un moment greu, cred că e vorba despre sarcina pierdută de soția mea în luna a 8-a. Eram la Botoșani și chiar am avut tentația să mă întorc în Bulgaria. Am fost în depresie, nici azi nu-mi dau seama cum am avut puterea să continui”.

Octavian Popescu i-a făcut zile grele

Bulgarul vorbește la superlativ despre fotbalul românesc. Laudă investițiile, experiențele echipelor în cupele europene și e convins că SuperLiga va crește în viitorul apropiat. 

4goluri și 18 pase decisive a adunat Dimitrov în SuperLigă

A avut dueluri cu sute de jucători în cei aproape 8 ani petrecuți aici, însă fotbalistul pe care l-a ales drept "cel mai greu" adversar e Tavi Popescu: "Foarte valoros! Un jucător de clasă, greu de oprit. Mi se pare foarte talentat și îi prevăd un viitor frumos dacă va fi serios". 

M-am adaptat foarte ușor în România. Îmi place mult aici, oamenii sunt calzi, dar asta o spun toți străinii, nu cred că e ceva nou.
 

Cele mai frumoase amintiri sunt trofeele câștigate. Chiar mă bucur că am lăsat ceva în urmă, două Cupe și o Supercupă. N-am să uit aceste finale jucate.

«Ce faci?» a fost prima expresie învățată aici. Dacă o să mai zic un alt cuvânt, probabil o să râzi: bani. Normal. Ha, ha.

-Radoslav Dimitrov 

Top 10 prezențe străini în Liga 1

NumeMeciuri
1. Camora354
2. J. Morais303
3. Takayuki296
4. Viera235
5. Eric222
6. Teixeira209
7. Bawab207
8. Cadu202
9-10. Dimitrov199
Viveiros199

* în calcul nu a fost luată etapa curentă

Citește și: 

Alt sezon, aceleași deziluzii » FCSB poate rata titlul din același motiv din care a mai făcut-o de 5 ori în ultimii ani

Panduru și mutarea despre care spune că a costat-o pe FCSB victoria cu Universitatea Craiova: „Zero fantezie”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează