FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI

De ce ne spun bulgarii „mămălicki” » Un fotbalist din Liga 1 face lumină și oferă o perspectivă nouă despre România: „Pfaaa, chiar nu e ieftin deloc…”

Radoslav Dimitrov // Foto: Imago
Radoslav Dimitrov // Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 26 martie 2022 21:20 / Actualizat sambata, 26 martie 2022 21:46

Radoslav Dimitrov, 33 de ani, fundaș legitimat la Sepsi, a vorbit despre cum s-a acomodat în România, țară în care se află de șapte ani.

Fotbalistul care a mai trecut și pe la FC Botoșani și Universitatea Craiova mărturisește că prețurile din țara noastră, în special la mare, pe litoral, i se par foarte mari și le compară cu cele de pe Coasta de Azur.

„Bulgaria este mai ieftină și mai curată pe litoral, dar eu m-am obișnuit și cu România, mă simt foarte bine. Am fost la Mamaia, la Constanța, pfaaa, chiar nu e ieftin deloc… Îți lași pielea pe plajă sau la restaurante! Te simți ca pe Coasta de Azur și-n Italia. Ăsta e un minus mare, prețurile. La noi e mai accesibil oricărui buzunar”, a spus Dimitrov.

Cum s-a adaptat Radoslav Dimitrov în România

Fundașul a povestit și cum a fost pentru el la început în România, FC Botoșani fiind prima echipă din țara noastră la care a evoluat.

„Cum a venit oferta de la Botoșani, am zis „da”, iar când am ajuns în nordul României din prima zi m-am simțit foarte, foarte bine. Și oamenii m-au primit bine, au trecut atâția ani de atunci și pot spune că țara voastră mi-a devenit a doua casă”, a mai declarat Dimitrov.

Faptul că sunt calzi. Călduroși… Cum să spun, îmi place de voi că sunteți oameni buni. Pâinea lui Dumnezeu, cum ziceți. 

- Radoslav Dimitrov, fundaș Sepsi

Dimitrov explică celebrul „mămălicki”

Jucătorul lui Sepsi a explicat și de ce bulgarii ne spun uneori „mămălicki”: „Am jucat acum mulți ani, noi, bulgarii, cu voi, românii, la echipele naționale, s-a enervat Hristo Stoickov, Hagi al nostru, și a zis: „Mămălicki, go home”. Toată lumea îmi spune de asta, eu habar n-aveam ce e aia mămăligă până când n-am ajuns în România. Poate avea el vreo glumă cu Hagi, cu Gică Popescu, cu care e prieten bun de ani”

Hristo Stoickov a spus celebra replică „Mămălicki, go home” la partida disputată de România cu Bulgaria, scor 2-2, la Constanța, în 2006. Meciul a contat pentru preliminariile Campionatului European din 2008 la care România s-a calificat de pe primul loc din grupa G. Bulgaria a terminat pe 3, după Olanda, și a ratat calificarea. 

Citește și alte știri din Liga 1:

La Craiova e ca la FRF: alb-albaștrii își cunosc viitorul președinte înainte de scrutin

Incredibil! Ce a păţit Daniel Pancu când a vrut să intre pe noul stadion Rapid

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (3)
iuliu
iuliu  •  28 Martie 2022, 22:36

Explicatia "academicienei" este probabil mai corecta decat cea a fotbalistului cu meciul din 2006 . Eu imi aduc aminte de meciul de la Sofia din 1964 in care dupa 2-1 la Bucuresti echipa Romaniei a castigat cu 1-0 calificandu-se la JO de la Tokio . La inceputul acelui meci galeria bulgara ne-a salutat cu " Romania mamaliga" . Tatal meu isi amintea de un meci prin anii '30 probabil in cadrul vreunei Balcaniade in care echipa Romaniei a fost primita cu acelasi "Romania mamaliga" . Nici in 64 si nici prin 30 nu i-a ajutat , mamaliga a castigat ambele meciuri .

fiji
fiji  •  28 Martie 2022, 13:19

Explicația e simplă și a fost dată, demult, de către "academiciana" Codoi: "De prost, mă, de prost!"

108779877311497
George Ionescu  •  26 Martie 2022, 21:44

...da...avem o tara ...scumpa...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează