FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Răduţ speră să prindă din nou un loc de titular la Steaua: "Îmi dau seama că sînt bun!"

Răduţ speră să prindă din nou un post de titular la Steaua. +4   FOTO
Răduţ speră să prindă din nou un post de titular la Steaua.

Articol de - Publicat marti, 17 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat luni, 16 ianuarie 2012 20:26

Răduţ, "noul Xavi", s-a întors după o jumătate de an în care a stat accidentat şi crede c-o va face pe Steaua să joace tiki-taka. Îşi mărturiseşte pasiunea pentru maşini scumpe şi povesteşte experienţa printre ţăranii din Republica Dominicană.

Victor Piţurcă a pariat mult pe Mihai Răduţ, dar nimeni n-a mai mizat pe el de cînd selecţionerul a părăsit-o pe Steaua. Mijlocaşul a rămas şi a suferit sub toţi antrenorii care i-au urmat lui Piţi. A suferit şi că n-a mai prins echipa, dar şi la propriu: de o jumătate de an a trecut de la o leziune musculară la alta. Acum e sănătos, cere să joace şi promite: "Cu Bălan şi cu ceilalţi jucători tehnici din lot facem tiki-taka!".

- Acum un an povesteai despre călătoria ta în Thailanda. Înţeleg că şi recent ai avut o destinaţie exotică.
- Da, am fost în Republica Dominicană în vacanţa asta.

- Şi cum a fost?
- A fost foarte bine. Acolo nu sînt malluri, nu e mai nimic pentru distracţie. M-am odihnit şi cam atît. Mi-am împărţit timpul între plajă, hotel şi cam atît.

- Te-a impresionat ceva?
- Oamenii ăia sînt cu 30 de ani în urma noastră. În resort e totul OK, dar cînd ieşi... Pfa! Vezi numai plantaţii, cu negri muncind cu boii.

- Ca în filmele americane, în care sclavii culeg bumbac?
- Exact, exact, a fost chiar ca-n filme! Numai că acolo erau plante pentru zahăr, nu bumbac. Foarte săraci! Am înţeles că 80 la sută dintre locuitori trăiesc cu cîte 100 de dolari pe lună sau chiar mai puţin!

- Cît a costat călătoria?
- Nu a fost scumpă.

- Faţă de o destinaţie europeană, Antalya, să zicem?
- E cam pe-acolo preţul, poate doar un pic mai scumpă să fie Republica Dominicană.

- Mai ai vreo călătorie nouă în plan?
- Îmi place să văd lume nouă, să văd, să cunosc. Vreau să ajung în America. Şi în Africa, în junglă.

"Ce, Barcelona are jucători puternici?"

- Trecem la fotbal? S-a discutat, de cînd ai ajuns la Steaua, că eşti exagerat de firav şi că d-aia nu joci.
- Aşa e constituţia mea. Acum un an şi jumătate, cînd am venit la Steaua, eram şi mai slab, dar jucam şi la echipa naţională. Problema mea au fost accidentările. De fapt, în ultimele şase luni eu am fost doar accidentat.

- Cum s-au întîmplat?
- A fost ruptura aia din meciul cu CFR şi pe urmă recidive, de patru ori în acelaşi loc. Da' slab nu mă simt, că mi-aş da şi eu seama pe teren sau în antrenamente că nu am forţă.

- Dar poate fi un defect, în duelurile fizice...
- Uită-te la ăia de la Barcelona, ţi se par mari şi puternici? Şi cei care mă critică poate se referă la masă, că la forţă... Împing şi alerg fără probleme.

- La un moment dat aveai patru sau cinci kilograme în plus, staff-ul era mulţumit că ţi-ai dezvoltat masa musculară.
- Da, da' acum am slăbit iar, de cînd cu accidentarea. Ultima, la meciul cu Timişoara, m-am rupt şi... Nu mai aveam chef de nimic, nici nu mai ştiam ce să fac! A patra oară, e prea de tot!

- Te-a demoralizat?
- Da, m-a deprimat rău!

- Dar ţi-a explicat cineva ce-ar fi de făcut ca să nu mai suferi aşa?
- Nu, nu am găsit nimic. Pînă acum nu avusesem probleme cu întinderi sau cu rupturi musculare. Totul a început într-un meci cu CFR Cluj, din finalul sezonului trecut. Am dat o pasă lungă, pe final, şi am simţit ceva, ca o înţepătură în picior. Şi de atunci tot aşa m-a ţinut. Eu, de drag să joc, continuam şi cînd mai simţeam înţepătura. Iar ea se agrava, se agrava întruna.

"Lăcătuş m-a trecut pe linie moartă"

- Aşa cum tu ai revenit după accidentare, e sănătos şi Bălan, mai e şi Prepeliţă. Cam mulţi concurenţi?
- Pe mine nu mă îngrijorează. Chiar mă bucur. Sînt jucători buni şi tehnici. Asta că sînt tehnici îmi place cel mai mult. Unde-s jucători tehnici, şi echipa merge altfel! Putem să jucăm toţi în acelaşi timp, să revină Steaua la tiki-taka! Aşa ar fi perfect! Şi antrenamentele sînt mai frumoase dacă există mai mulţi jucători tehnici, că faci totul de plăcere.

- Dacă te uiţi în urmă, vezi ce te-a afectat? Un motiv pentru care n-ai jucat aşa cum se aştepta lumea?
- Problema a fost la început, cînd am schimbat doi-trei antrenori. Am început mijlocaş central cu Piţurcă, a venit Ilie Dumitrescu şi m-a folosit mai mult în dreapta, după aia accidentări, pe urmă a venit Lăcătuş şi eu, fiind tînăr, am fost trecut pe linie moartă.

- Ce simţeai?
- Vedeam că mă antrenam şi tot nu jucam şi mă înnebunea. Nu-ţi mai vine să tragi la fel cînd vezi că te antrenezi bine şi tot nu prinzi echipa. Acum îmi mai doresc doar să fiu sănătos, atît, că în rest am încredere totală în mine.

"Mă duc şi în C!"

- Dacă ţi se spune să mergi împrumut la un alt club sau poate definitiv?
- N-aş refuza. Eu am plecat de la Sporting Lisabona ca să joc la Internaţional Curtea de Argeş, de pe locul 17 în Divizia B. Acolo era echipa cînd am venit eu! Am stat certat cu familia, mai mult cu tata, o jumătate de an, că-mi reproşa decizia pe care o luasem.

- Deci ai accepta şi să treci la un club mai mic decît Steaua?
- M-aş duce şi în Divizia C, numai să ştiu că voi juca des! Eu ştiu ce calităţi am, cunosc nivelul fotbalului românesc şi sînt sigur, sută la sută, că pînă la urmă voi fi apreciat. O problemă ar fi cu timpul, că trece...

- Încă eşti tînăr.
- Da, mă ajută vîrsta. Ştii, eu am fost la loturile naţionale de mic, cunosc cam toţi jucătorii şi îmi dau seama că sînt bun. Mă pot raporta la nivelul fotbalului românesc, fiindcă îl ştiu bine. N-am cum să rămîn în urmă niciodată!

Audi, Porsche, Range Rover

- Alte pasiuni mai ai, în afara călătoriilor?
- Îmi place tenisul, joc destul de des. Şi maşinile!

- Cîte mai ai?
- Aaa, una am! Da' mi place aşa, să mă uit, să ştiu totul despre motoare, despre tot.

- Cît a costat maşina pe care o ai?
- Am dat pe ea destul de mult. Şi am pierdut ceva bani cu pasiunea asta, că după un an mă plictisesc de o maşină şi vreau mereu alta. Ştiu că nu e bine, dar nu pot să mă abţin.

- E un hobby...
- Exact! Eu nu cheltuiesc în cluburi, pe băutură, pe ţigări, îmi plac doar maşinile. Nu e cel mai rău viciu pe care l-aş putea avea.

- Ştii cîte ai avut pînă acum?
- Da, cum să nu? Patru, una pe an de cînd mi-am luat permisul. Audi A8, Porsche 911 Carrera, Range Rover, pe care o am şi acum, iar prima maşină a fost un A4, la 18 ani. Mi-a luat-o mama.

- Înseamnă că la 30 de ani ai putea ajunge să schimbi mai mult de 10 maşini păstrînd ritmul de pînă acum.
- Hahaha! Să ştii! Da' mai trebuie să-mi şi permit să le cumpăr.

- Cît te costă benzina lunar?
- Habar n-am! N-am făcut nici un calcul şi nici nu prea mă interesează, nu stau să mă gîndesc la asta.

În vacanţă cu fosta iubită
Mihai Răduţ şi-a petrecut vacanţa de iarnă împreună cu fosta sa logodnică, fotomodelul Cristina Săvulescu. Cei doi s-au despărţit oficial în toamnă, dar se pare că acum încearcă să-şi refacă relaţia. De altfel, vacanţa în Republica Dominicană ar fi fost chiar un dar de împăcare al stelistului pentru iubita sa fotomodel.

Maşinile lui Răduţ

De cînd are permis, adică de patru ani, Mihai Răduţ a schimbat patru bolizi, al căror preţ total este de 350.000 de euro! Adică actualul salariu al lui Bănel Nicoliţă plus cîştigurile sale pe timp de trei ani la Steaua. Cea mai scumpă achiziţie a mijlocaşului stelist a fost un Porsche Carrera 911 al cărui preţ de catalog este de 110.000 de euro. Celelalte maşini ale lui Răduţ sînt Audi A4, Audi A8 şi Range Rover. Vezi mai jos o Galerie FOTO cu maşinile conduse de Răduţ!

Fructele de mare l-au slăbit!

Răduţ a pierdut din greutate şi din masa musculară din cauza meniului pe care l-a avut în timpul călătoriei din Republica Dominicană.

Ilie Stan şi antrenorii dinaintea lui au fost preocupaţi să-l ajute pe Răduţ să rezolve problema lui legată de lipsa masei musculare. Doctorul Paligora i-a făcut un program special de antrenamente şi de alimentaţie cu care fotbalistul a progresat. "A cîştigat 5 kilograme", se mîndreau steliştii acum mai puţin de un an. Dar la reunire, înaintea plecării în Poiana Braşov, jucătorul a apărut slăbit din nou!

Le-a explicat oamenilor din staff: "Am fost în Republica Dominicană în vacanţă şi aveau scoici şi tot felul de d-astea, care nu prea mi-au plăcut. D-aia nu prea am mîncat foarte mult şi am slăbit. Dar într-o lună îmi revin sigur", crede fotbalistul. Stan şi asistenţii lui îl privesc în continuare drept un fotbalist cu potenţial şi au de gînd să-l ajute: "E foarte serios în timpul antrenamentelor şi responsabil, adică respectă orice program, de aceea nu-ţi vine să nu-l ajuţi. E uşor de lucrat cu el".

64 de kilograme avea Mihai Răduţ în momentul în care Steaua i-a plătit lui Internaţional 800.000 de euro pentru el

"Înnebunesc cînd vă aud că Răduţ n-are forţă! Voi vă uitaţi la Xavi? E mic şi firav, da' e printre cei mai buni din lume!" (Gheorghe Craioveanu, fost internaţional)

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (11)
alpin
alpin  •  17 Ianuarie 2012, 14:41

Noul Haplea e penibil! Ma intreb, chiar se crede la nivelul lui Xavi?! La cata minte (n)are... Tot asa sunt unii care se cred Napoleon!! Sau marinei care se cred Ceausescu...

vvalentin85
vvalentin85  •  17 Ianuarie 2012, 14:08

E doar un figurant ordinar. Nu-i nimic de capu' lui, dar mai are tupeu sa si vorbeasca. Stirbu' dreacu !

aius
aius  •  17 Ianuarie 2012, 10:14

oare adevaratul XAVI,o sa spuna despre el,,imi dau seama ca sunt bun,,?NU CRED! astfel de articole nici nu cred ca ar trebui scrise,dar r.r-ul sclavul>>>>>

Vezi toate comentariile (11)
Comentează