FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZIE

Raed Arafat a făcut anunțul așteptat de toți fanii fotbalului » Când se pot întoarce suporterii pe stadioane

Raed Arafat a făcut anunțul așteptat de toți fanii fotbalului » Când se pot întoarce suporterii pe stadioane
Raed Arafat a făcut anunțul așteptat de toți fanii fotbalului » Când se pot întoarce suporterii pe stadioane

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 noiembrie 2021 19:13 / Actualizat vineri, 19 noiembrie 2021 20:16

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a oferit noi detalii despre participarea suporterilor la evenimentele sportive.

Arafat anunță o relaxare a restricțiilor dure din ultima lună și anunță redeschiderea stadioanelor pentru public la 30% din capacitate, dar impune o regulă, ca partidele cu fani în tribune să se desfășoare doar într-un anumit interval orar.

„Se propune ca organizarea și desfășurarea competițiilor sportive, pe teritoriul României, în spațiile închise sau deschise, să poată fi realizată doar în intervalul orar 05:00 - 21:00, cu participarea spectatorilor în capacitate de până la 30 la sută din capacitatea maximă, asigurarea distanței de minimum un metru între persoane și purtarea măștii de protecție. 

Participarea va fi permisă doar pentru persoanele vaccinate împotriva SARS-COV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de la vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării, deci cei trecuți prin boală. 

Toate trebuie să fie translatate printr-o hotărâre de guven, care urmează să fie emisă cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare”, a declarat Raed Arafat.

Dacă va fi aprobată de Guvern și trecută în Monitorul Oficial, noua măsură va intra imediat în vigoare, astfel că din etapa următoare fanii s-ar putea întoarce pe stadion chiar la derby-urile Dinamo - FCU Craiova și CSU Craiova - FCSB. Acestea sunt programate deja la ora 20:30, vineri, respectiv duminică, și rămâne de văzut la ce oră se vor juca până la urmă, dacă fanii vor avea acces.

Prezența fanilor, restricționată de televiziuni?

În noua hotărâre adoptată de CNSU se poate observa că participarea suporterilor pe stadioane poate fi permisă doar în intervalul oral 5:00-21:00, o problemă pentru meciurile din Liga 1, care multe dintre ele sunt și programate de la ora 20:30, astfel fanii neputând asista la meci.

Singura care face programările meciurilor este LPF, dar potrivit Prosport, oficialii Ligii sunt determinați să lase deținătorii de drepturi să decidă când vor fi programate partidele.

În cazul în care televiziunile decid ca un meci să se dispute începând cu ora 20:30, suporterii nu vor putea să-și susțină favoriții din tribune.

Citește alte știri din Liga 1:

Gică Hagi ia în calcul o schimbare importantă la Farul: „Poate fi o soluție, dar încă nu am decis”

Războiul cu Edi lasă urme: un titular de la FCSB, pe făraș! Ce spune Anamaria Prodan despre transfer

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (11)
mario78a
mario78a  •  20 Noiembrie 2021, 09:01

sper sa nu vanda GIGI FCSB ul pana atunci, vom ramane fara derby de ROMANIA!

sergihne90
sergihne90  •  20 Noiembrie 2021, 02:37
Postat de gago747 pe 19 Noiembrie 2021, 20:41

Jos segregarea pe motive medicale!

ai invatat un cuvint nou de la sosoaca, segregarea)) du-te si vaccineaza-te, de aia mor oameni ca prosti, asculta la gaste ca tine.

steaua.libera
steaua.libera  •  19 Noiembrie 2021, 23:46

Ce minte creață are Arafat, cred că omul ăsta e unic în lume. Și ce atitudine servilă și dezgustătoare are Liga.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează