FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Rafael Bastos a explicat de ce a ales să se transfere în Arabia Saudită: ”M-am gîndit la viitorul familiei”

Bastos a venit în Gruia în iunie 2010, după ce și-a reziliat contractul cu Braga. În urmă cu două luni a fost vîndut în Arabia Saudită cu 3,5 milioane de euro
Bastos a venit în Gruia în iunie 2010, după ce și-a reziliat contractul cu Braga. În urmă cu două luni a fost vîndut în Arabia Saudită cu 3,5 milioane de euro

Articol de GSP - Publicat joi, 28 februarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 27 februarie 2013 21:11

Brazilianul a fost pe lista Fiorentinei. Italienii nu s-au grăbit însă să facă o ofertă concretă, iar atacantul a semnat cu Al-Nasr.

Rafael Bastos a pierdut finala Cupei Prinţului. Echipa sa, Al Nasr, a fost învinsă la penalty-uri de trupa lui Wesley, Al Hilal. Brazilianul de 28 de ani a ajuns ieri la Cluj pentru a-şi vizita foştii colegi. Autorul "dublei" de senzaţie de la Braga s-a declarat impresionat de nivelul de joc al Stelei, la returul cu Ajax.

- Rafa, ce faci la Cluj? Îţi era dor de România?
- Da, de Cluj şi de prietenii de aici. Am lăsat o familie la Cluj. A fost foarte greu în primele două săptămîni la Al Nasr. Intram în vestiar şi nu-i mai găseam pe oamenii cu care eram obişnuit. Acum mă simt mai bine. Am început să dau goluri, în 7 partide am punctat de 5 ori. Sînt fericit, deşi nu e chiar viaţa din România. La Cluj mă simţeam ca acasă, în Brazilia. La arabi sînt obiceiuri diferite, dar încerc să mă adaptez.

A pierdut un Porsche Panamera

- Cu Wesley ai păstrat legătura?
- Da, ne-am întîlnit recent, pe teren, în finala Cupei. A cîştigat echipa lui la penalty-uri. Noi am făcut un meci bun şi, a doua zi, deşi am pierdut, am avut 5.000 de fani la antrenament care au ţinut să ne încurajeze. Din păcate, am pierdut şi am ratat şi cadoul promis de prinţ, un Porsche Panamera. Îmi petrec foarte mult timp cu Wesley şi cu încă doi masori români de la echipa lui. Mai facem un grătar, vedem meciuri din Liga 1 împreună. Nu cred că va reveni în România. E golgeterul echipei sale, un jucător extrem de iubit acolo.

- Cine crezi că te-ar putea înlocui la CFR?
- Rui Pedro, un jucător foarte bun. Are calitate, poate fi mai bun decît mine. E tînăr, are timp să cîştige o grămadă de trofee cu CFR.

- Cum ţi s-a părut CFR în "dubla" cu Inter?
- A jucat bine, dar Inter e o echipă mare de tot. E greu să speri la o calificare împotriva unui club atît de important din Europa.

"Să ia Cupa pentru mine!"

- Steaua se poate gîndi la sferturile de finală în Europa League?
- Am văzut meciul cu Ajax şi cred că steliştii au jucat extraordinar. Îi felicit, sincer! E foarte bine pentru România. Cred că pot trece de Chelsea dacă joacă aşa cum au făcut-o în returul cu olandezii. Repet, au evoluat extraordinar!

- Nu regreţi că n-ai ajuns într-un campionat mai puternic? Sougou s-a transferat la Marseille...
- Mi-am dorit, normal. A fost un interes din partea unei echipe bune din Europa. E vorba de Fiorentina, dar clubul italian n-a făcut o ofertă concretă. Propunerea lui Al Nasr era de nerefuzat în termeni financiari. La 28 de ani, începi să te gîndeşti la viitorul familiei tale şi pui banii pe primul loc.

- Ce mai rămîne pentru CFR în acest sezon?
- CFR rămîne o trupă valoroasă, deşi a pierdut 4 jucători importanţi în această iarnă. Cred că poate să facă un retur bun şi să ocupe la final locul al doilea. Cupa României trebuie neapărat cîştigată. Ar fi un nou trofeu pentru mine. Am pus şi eu umărul la calificarea în semifinale, am dat gol cu Dinamo.

600.000 de euro e salariul anual al lui Bastos la Al-Nasr, de 3 ori mai mare decît la CFR

10 goluri în 66 de meciuri de Liga 1 a marcat Bastos, în cei doi ani şi jumătate cît a activat în România

"Dacă o să revin în România o să o fac numai la CFR. E prea devreme să vorbim despre asta. Vreau să joc cît mai mult la Al Nasr, să cîştig bani şi să asigur viitorul familiei mele" (Rafael Bastos, atacant Al-Nasr)

"Am citit despre acest scandal cu Ricardo. Eu îl ştiu bine pe Cadu, e un băiat bun. Nu l-a lovit intenţionat pe Milanov. Din păcate, la fotbal se pot întîmpla şi accidentări urîte" (Rafael Bastos, atacant Al-Nasr)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
cfrclujole
cfrclujole  •  28 Februarie 2013, 19:09

Toata stima!

46rossi
46rossi  •  28 Februarie 2013, 17:28

MULTUMIM RAFA PT TOT !!!!!!!! RESPECT

Vezi toate comentariile (2)
Comentează