FOTBAL  »  Superliga  »  GAZETA ESTE ÎN SLOVENIA ALĂTURI DE RAPID

Rapid a remizat în primul meci amical al sezonului » Egal de Ligă

Articol de GSP - Publicat luni, 21 iunie 2010 00:00

Giuleştenii au remizat ieri în faţa echipei campioane din Slovenia, care va juca în preliminariile Champions League.

Există fotbal şi fără vuvuzele! În munţii sloveni, într-o linişte ciudată, Şumudică şi-a băgat rapid elevii în priză şi le-a cerut determinare maximă înaintea confruntării cu campioana Sloveniei.

Lipsa de inspiraţie a lui Răduţă a făcut ca Rapidul să aibă o primă repriză mincinoasă. După ce tînărul atacant a ratat în două rînduri (8, 11), Spadacio şi-a început duelul din loviturile libere cu portarul oaspeţilor. Acelaşi Răduţă a închis recitalul ratărilor din prima repriză cu o ratare în situaţie de unu contra unu cu Hasic. Golul întîmplător al slovenilor a tăiat ambiţia giuleştenilor. Brulc (23) a şutat slab de la 20 de metri, iar mingea deviată de Mardare l-a păcălit pe Bornescu.

"Aveţi 50 de euro!"
Chiar dacă au făcut constant pressing în primul mitan, Şumudică a încercat să-şi motiveze elevii după pauză: "Aveţi 50 de euro de la mine numai să nu pierdeţi cu ăştia! Alergaţi toată repriza, puneţi presiune şi nu cedaţi nici un metru!". Grigorie (46), Cesinha (49) şi Rui Duarte (60) s-au întrecut pe rînd în ratări incredibile. Şapte ocazii clare de gol au avut giuleştenii în repriza a doua, dar atacanţii l-au exasperat pe Şumudică.

Răduţă s-a "remarcat" şi spre finalul meciului, fiind la un pas să-l accidenteze grav pe portarul slovenilor. Acesta l-a înjurat şi a sărit să-l lovească pe atacantul giuleştean. Răduţă a răspuns cu o bară, după o centrare perfectă a lui Rui Duarte. Cel care i-a salvat debutul lui Şumi pe banca tehnică a fost Cesinha, acesta transformînd un penalty obţinut de Spadacio (77). Tabela a rămas 1-1 şi după lovitura de pedeapsă din final, parată de Bornescu.


Discuţie cu Lazăr
Înainte de startul partidei, Marius Şumudică a avut o discuţie separată cu Costin Lazăr. "Fă tot posibilul să faci preluarea spre poartă! Nu vreau multe atingeri şi nu vreau să te complici. Cum pui piciorul pe minge încearcă să verticalizezi imediat!", a fost sfatul antrenorului pentru căpitanul Rapidului.

Duarte ofensiv, Marcos sigur
Titulari la debut, ultimele achiziţii ale rapidiştilor s-au mişcat bine în partida de ieri. Rui Duarte a fost omul meciului pentru rapidişti, fundaşul dreapta centrînd periculos de mai multe ori şi apărînd chiar şi la finalizare. Marcos Antonio nu a fost întrebuinţat prea mult în defensivă, iar în atac fundaşul a fost la un pas să înscrie în prima repriză. Ezequias s-a remarcat şi el prin travaliu.

Amical
Rapid - FC Koper (Slovenia, I)    1-1
Au marcat: Cesinha (77 - pen.) / Brulc (23)
Rapid: Bornescu - Rui Duarte, Marcos Antonio, Mardare, Ezequias - C. Lazăr, Herea - Grigorie, Spadacio, Cesinha - Răduţă. Antrenor: Marius Şumudică. Au mai jucat: Al. Coman, A. Tene, Păun. Partida s-a disputat aseară în Slovenia.

Următorul joc-test al Rapidului e programat pe 23 iunie, ora 18:30, în compania ruşilor de la Sibir Novosibirsk, locul 15 în prima ligă.

Koren propus în Giuleşti
Mijlocaş prezent cu Slovenia la Cupa Mondială, Robert Koren (29 de ani) a fost propus zilele trecute la Rapid. Este vorba despre fostul coleg al lui Gabriel Tamaş la West Bromwich Albion, în prezent liber de contract. Şansele lui Koren de a ajunge în Giuleşti sînt însă foarte mici, după ce acesta a cerut un salariu considerat exorbitant de oficialii alb-vişinii. El a marcat unicul gol al Sloveniei în primul meci din Africa de Sud, 1-0 cu Algeria.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
ticutroya
ticutroya  •  21 Iunie 2010, 14:59

MULTUMIM MIHAI . Ai reusit in cateva randuri , sa transmiti mai multe informatii despre meci , decat toate ziarele la un loc . Bravo prietene !

rapidistu_andrei
rapidistu_andrei  •  21 Iunie 2010, 12:06

cea mai stire stire :)) El a marcat unicul gol al Sloveniei în primul meci din Africa de Sud, 1-0 cu Algeria

cismasuciprian
cismasuciprian  •  21 Iunie 2010, 11:14

hai rapid rupele gura la totii......sa mai vian atacanti de top si batem tot.......

Vezi toate comentariile (9)
Comentează