FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - CLINCENI 1-0

VIDEO Rapid - Academica Clinceni 1-0 » Victorie chinuită pentru giuleșteni la debutul lui Mutu pe bancă

Rapid - Academica Clinceni, liveTEXT pe GSP.ro
Rapid - Academica Clinceni, liveTEXT pe GSP.ro

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 martie 2022 22:23 / Actualizat sambata, 05 martie 2022 22:24

Rapid a învins-o la limită pe Academica Clinceni, scor 1-0, la debutul lui Adrian Mutu pe banca giuleștenilor.

Programul etapei #30 din Liga 1

La primul meci al lui Adrian Mutu pe banca Rapidului, giuleștenii s-au aruncat în atac încă din startul partidei. Rareș Ilie a avut prima mare ocazie de gol în minutul 12, dar șutul său din marginea careului mic a lovit bara. Ioniță a avut și el șansa de a marca, dar a șutat cu dreptul peste poarta lui Ureche. 

Același Ioniță a mai avut o ocazie înaintea pauzei, dar șutul său violent din afara careului a fostparat excelent de portarul ilfovenilor. Rapid a continuat „avalanșa” de ratări la poarta lui Ureche. Romario Moise a trimis în transversală direct in corner, în timp ce Rareș Ilie nu a putut s-l învingă pe portarul oaspeților în situație de 1vs1.

Până la urmă defenisva eroică a Academicii a cedat în minutul 71, când Kait și Rareș Ilie au combinat perfect, iar cel din urmă a finalizat cu un șut puternic sub bară. Rapid bate și întrerupe seria de 10 meciuri consecutive fără victorie în Liga 1.

Cum arată clasamentul după Rapid - Clinceni

 După acest rezultat, Rapid urcă pe locul 9 cu 40 de puncte, în timp ce Clinceni rămâne pe penultimul loc, cu doar 14 puncte.

Rapid - Clinceni 1-0

Rapid - Clinceni, echipe de start:

Rapid: Moldovan - Belu-Iordache, Săpunaru, D. Grigore, J. Morais - R. Moise, Kait, Al. Ioniță II - Sefer, Vojtus, R. Ilie 
Rezerve: Drăghia - Dandea, Acuna, Goge, Carnat, Pănoiu, Stahl, Marzouk, Ad. Bălan 
Antrenor: Adrian Mutu 

  • Adrian Mutu a schimbat sistemul la Rapid. Dacă Mihai Iosif era adeptul unui 4-2-3-1, noul antrenor apelează la un 4-3-3 ofensiv, cu doi interi ofensivi, Romario Moise și Antonio Sefer.

Clinceni: G. Ureche - Rufati, Tsvetkov, C. Ion - Sambeya, Alghoul, Gogov, Vrdoljak, Holzmann - V. Dumitrache, De Amorim 
Rezerve: Bolboașă - Cmovs, Obedeanu, Iană, Longher, I. Ștefan, Sterian, Melniciuc, A. Dima 
Antrenor: Constantin Giurescu

Adrian Mutu, pregătit pentru Rapid - Clinceni

Astăzi, „Briliantul” a condus ședința oficială de pregătire dinaintea meciul cu Clinceni, ultimul din sezonul regulat al Ligii 1. Partida se va juca pe stadionul „Orășenesc” din Mioveni.

+1 FOTO

Sub bagheta lui Adrian Mutu (43 de ani), a cărui angajare pe ca „principal” la Rapid este iminentă, echipa alb-vișinie va trece prin schimbări la nivel tactic. Spre deosebire de fostul antrenor, Mihai Iosif, mai degrabă adept al sistemului 4-2-3-1, „Briliantul” preferă o așezare în 4-3-3.

Adrian Mutu s-a enervat la prima conferință la Rapid

La conferința de presă în care a fost prezentat ca noul antrenor al Rapidului, în urma maimultor discuții legate de trecutul său dinamovist și despre tensiunile cu fanii, Mutu s-a enervat când a fost întrebat pentru a doua oară dacă va săruta steagul Rapidului.

„Nu am niciun fel de problemă. Aveți niște întrebări... Pe cuvântul meu de onoare dacă am văzut așa ceva în viața mea. Stau și mă gândesc la diferența dintre conferințele de presă pe care le-am avut și ce întrebări primesc în România. Sunteți incredibili! Dacă ai vedea-o pe Sharon Stone ai săruta-o? Pui întrebări care nu au niciun sens. Sunt la Rapid și reprezint acest club. 

Dacă cineva îmi spune să sărut... Adică să pup steagul, că sărutat... Aș face-o fără niciun fel de problemă. Eu reprezint Rapid, fiind antrenorul echipei. Nu sunt pupincurist, nu o fac pentru că vreau să mă pun bine cu suporterii. Cine mă cunoaște știe că nu sunt genul ăsta. Dacă mi se cere, pup steagul. Eu sunt al României, nu sunt al vreunei echipe. Acum reprezint Rapid în acest moment”, a spus Mutu la conferința de presă.

Citește alte știri din Liga 1:

Cristiano Bergodi, nemulțumit de jocul elevilor săi: „Au fost mai multe contraatacuri în acest meci decât în 4-5 luni de când sunt aici”
Sepsi - FCU Craiova 2-1
Cristiano Bergodi, nemulțumit de jocul elevilor săi: „Au fost mai multe contraatacuri în acest meci decât în 4-5 luni de când sunt aici”
Dispare și FC Botoșani?! Soarta moldovenilor depinde de meciul cu FC Argeș: „Nu știu dacă mergem mai departe fără play-off”
FC BOTOȘANI
Dispare și FC Botoșani?! Soarta moldovenilor depinde de meciul cu FC Argeș: „Nu știu dacă mergem mai departe fără play-off”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
10153267892110559
Dumitru Ciobanu  •  06 Martie 2022, 07:39

Cu Mutu sau fără Mutu giuleștenii tot dădeau și ei un gol în minutul 71 după care au tras de timp parcă jucau cu real Madrid,Nu va fi bine la Rapid cu Mutu.

ropo
ropo  •  06 Martie 2022, 01:14
Postat de dora pe 05 Martie 2022, 21:56

La cum joacă Clinceni, Dinamo nu prea are șanse să prindă locul de baraj !

Pai Dinamo a facut egal cu Rapid si a avut ocazii. Vorbesti prostii.

miki123
miki123  •  05 Martie 2022, 22:49

Slab spre f slab a jucat Rapid! Dacă cu clinceni a jucat așa, fără nicio idee de joc și la plesneală, nu sunt semne bune!!! Ar fi bine, ca cei care l-au adus pe mutu, să îi amintească acestuia, că șinele de cale ferată sunt tot acolo! Și este foarte greu să fugi pe ele!!!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează