FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI

Dispare și FC Botoșani?! Soarta moldovenilor depinde de meciul cu FC Argeș: „Nu știu dacă mergem mai departe fără play-off”

Ioan Turda în duel cu Realdo Fili
Foto: Imago
Ioan Turda în duel cu Realdo Fili Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 martie 2022 17:15 / Actualizat vineri, 04 martie 2022 20:26

Valeriu Iftime s-ar putea retrage din fotbal, dacă FC Botoșani ratează prezența în play-off. Patronul moldovenilor a întărit afirmațiile făcute pentru GSP în ianuarie, când începuse să ia în calcul să renunțe la echipă.

Fără sprijinul financiar al omului de afaceri, moldovenii ar trebui să găsească urgent un investitor pentru a nu ajunge în situația celor de la Clinceni sau Gaz Metan. Botoșani se luptă cu FC Argeș în ultima etapă din sezonul regulat pentru poziția a 6-a, ultima care duce în play-off. Moldovenii au nevoie de un egal pentru termina peste piteșteni. 

Miza ultimei etape din Liga 1 » Cluburile luptă pentru o sumă uriașă
SEZON REGULAT
Miza ultimei etape din Liga 1 » Cluburile luptă pentru o sumă uriașă

Dispare FC Botoșani?! Iftime: „Nu pot trăi în fotbal fără play-off”

„Nu e vorba doar de lovitura financiară pe care o primim dacă ratăm play-off-ul. E pur și simplu o chestiune morală, mentală. Eu nu pot trăi în fotbal dacă nu sunt în play-off. Nu pot! N-am niciun fel de obiectiv. Dacă pic din play-off, nu știu dacă mergem mai departe. 

Nu mă leagă nimic de fotbal, n-am nici istoric fotbalistic, n-am nici copii fotbaliști. Pur și simplu e o plăcere și un respect deosebit pentru oamenii care muncesc, față de jucători, de antrenori. Mă leg de un principiu de ăsta de a face performanță.

Nu suntem o echipă care să avem blazon de play-off așa vizibil. Trebuie să muncim până în ultima secundă. Cred că suntem mai buni decât cei de la FC Argeș, mă rog la un arbitraj corect”, a declarat Valeriu Iftime la emisiunea „Liga DigiSport”.

Iftime în ianuarie: „Botoșani nu mă mai motivează”

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru GSP.RO la sfârșitul lui ianuarie, Iftime mărturisește că se gândește tot mai des la retragere

- Mai aveți gânduri de retragere? 
- Da, n-am spus-o la ambiție și nici la băutură! Retragerea nu înseamnă o cortină trasă și praf în urmă. Mă gândesc că FC Botoșani nu mă mai motivează. O spun cu sinceritate, pentru că nu pot face mai mult. Sistemul în care mă mișc e atât de dezaxat! Rolul meu în tot puzzle-ul ăsta e să fac spectacol sportiv. Cred că fotbalul e cel mai mare spectacol pe acest glob. Iar eu vreau să fie cât mai frumos.

- Cum? 
- Păi, prima chestie care îmi vine în cap e stadionul din Botoșani. Acolo nu poți face ceva. Îți amintește de Divizia B, de când am fost acolo. Vezi toți jucătorii ăia care au fost, unii-s bătrâni și unii „Dumnezeu să-i odihnească!”. Apoi văd lucrurile astea apropo de FRF care nu se schimbă. Văd o lipsă de talent și de energie la copiii ce vin din urmă. Mă consumă asta! 

- Ce obiectiv are Marius? Play-out-ul ar fi un dezastru? 
- Daaa, mare eșec! Nici nu mă gândesc! Play-out-ul e similar cu retrogradarea! Dacă suntem în play-out, nu știu dacă mai merg la meci. Nu pot! N-am motivație! Îți zic sincer, nu e o amenințare.

Citește alte știri din Liga 1:

Gigi Becali îl atacă din nou pe Florinel Coman: „Îți dai seama cine e el? Antrenează-te, bă! Nu mai poate să fie fotbalist”
FCSB
Gigi Becali îl atacă din nou pe Florinel Coman: „Îți dai seama cine e el? Antrenează-te, bă! Nu mai poate să fie fotbalist”
Flavius Stoican a dezvăluit care a fost cel mai greu moment din acest an: „A fost greu de digerat”
DINAMO
Flavius Stoican a dezvăluit care a fost cel mai greu moment din acest an: „A fost greu de digerat”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (62)
nicu72
nicu72  •  05 Martie 2022, 10:13

Ce fariseu e asta. Zice in articol ca e in fotbal din respect pentru fortbalisti si munca lor, dar daca nu intra in play off, inchide taraba.

1690324144614070
Viorel Ignat  •  05 Martie 2022, 08:59

Vedeți ce bune erau punctele care le cedați mereu ,ciobanului ,acum sunteți cu sabia deasupra capului dacă asa a-ti judecat voi ,combinații din care ar fi bine sa sa regretați ca altfel dacă va calificați în play off o sa fiți din nou o "capra " bună de muls pt ciobanul șef!?

trink
trink  •  05 Martie 2022, 00:33
Postat de persanu pe 04 Martie 2022, 20:21

Eu zic ca e mai trist ca nu mai *** *** pentru Becali in play off ca odata cu gafa lu nea caisa ala mic din poarta , s-a cam dus si titlu asta. Si vorba aia ar avea Botosani , Voluntari si Viitorul :) 18 puncte asigurate :) )

esti o ***! ce *** tot visati voi coop! in curtea voastra ce e? jiji nu vrea sa fie el campion! cfr-ul are abonament pentru inca atati ani cat are nevoie dinamo sa se reculeaga! tara arde babele se piaptana! si uite asa multi tolomaci fara nici o treaba listeaza si comenteaza! ia sa vad stie unu dintre voi care mai e pretul orezului in china?!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (62)
Comentează