FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Rapid are din nou decar! L-a făcut deja uitat pe Rareș Ilie: „Fotbalul îl răsplătește”

Alex Ioniță a făcut diferența contra Universității Craiova, marcând singurul gol al partidei
Alex Ioniță a făcut diferența contra Universității Craiova, marcând singurul gol al partidei

Articol de - Publicat marti, 02 august 2022 16:19 / Actualizat miercuri, 03 august 2022 11:58

Evoluțiile lui Alexandru Ioniță II (27 de ani) l-au făcut deja uitat pe Rareș Ilie. Noul număr 10 de la Rapid se află în cea mai bună formă a carierei, fiind decisiv pentru echipa sa în fiecare meci.

Plecarea fostului număr 10 din Giulești în Franța a lăsat un gol mare în ofensiva Rapidului. Oficialii clubului au transferat repede nu mai puțin de 3 mijlocași ofensivi pentru a-i lua locul lui Rareș Ilie. 

Doar că nu Costache, Ciobanu sau Papeau s-au dovedit decisivi pentru Rapid în acest start de campionat, ci Alexandru Ioniță II, ajuns la echipă în sezonul trecut, într-un moment greu, când venea după o lungă suspendare.

Incredibil: Gigi Becali l-a remarcat pentru ceva ce-i iese o dată la 11 ani!
FCSB
Incredibil: Gigi Becali l-a remarcat pentru ceva ce-i iese o dată la 11 ani!

Alexandru Ioniță, productiv în fața granzilor

Ioniță a contribuit decisiv la fiecare meci disputat în acest sezon. Deși a ratat pregătirea din vară, fiind suspendat în meciurile amicale, a intrat în minutul 38 al partidei de la Cluj, unde a obținut penalty-ul care putea aduce un punct Rapidului, dar care a fost ratat de Albu. 

În meciul cu FCSB a centrat decisiv la primul gol pentru Dugandzic, marcând apoi și un gol de 3 puncte, la Craiova.

Alexandru Ioniță, cel mai bun mijlocaș ofensiv al campionatului

Conform platformei InStat, Alex Ioniță II este cel mai bun mijlocaș ofensiv din acest început de sezon, la egalitate cu Deac. 

Însă evoluțiile decarului Rapidului sunt mai impresionante decât cele ale jucătorului CFR-ului, fiind reușite în fața primelor 3 clasate din sezonul trecut, în timp ce jucătorul ardelenilor a bifat o prestație foarte bună în fața Mioveniului, ultima clasată.

De asemenea, indexul InStat obținut de Alex în acest început de campionat este cel mai bun pe care l-a avut în carieră, arătând că a reușit să-și revină după problemele avute, atingându-și potențialul maxim.

„Bulgarul” a înflorit de la venirea lui Mutu la Rapid, sub comanda „Briliantului” a reușit să înscrie 4 goluri și să ofere 3 pase decisive în cele 13 partide jucate cu acesta pe bancă.

Top 5 cei mai buni mijlocași ofensivi din Liga 1 conform InStat:

JucătorIndex InStatGoluriPase decisive
Alex Ioniță II24211
Ciprian Deac24222
Dorian Bertrand24120
Juan Bauza23702
Andrei Ivan22901

În astfel de meciuri echilibrate, între echipe puternice, ai nevoie de jucători care pot face diferența. Alex Ioniță ne-a ajutat, e într-o formă extraordinară, a marcat cu piciorul lui mai slab, dreptul, și sper să crească de la meci la meci.

Alex traversează o perioadă foarte bună, îl văd bine și la antrenamente. E un băiat serios, se gândește numai la fotbal. Mă bucur că fotbalul îl răsplătește. Când muncești, vin și roadele.

- Adrian Mutu, antrenor Rapid, după victoria cu CSU Craiova, 1-0

VIDEO Golul marcat de Alex Ioniță în Universitatea Craiova - Rapid

Mai multe știri din Liga 1: 

Cristi Bălgrădean somează CFR să-i dea salariile restante! Speriați de o insolvență, mai mulți jucători își cer și ei drepturile

Mititelu a încercat în două rânduri să transfere noul jucător de la FCSB: „Ar fi fost bine, dar antrenorul a ales pe altcineva”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
soad
soad  •  02 August 2022, 19:30

BV Alex, atunci cand stii sa revii dupa ce ai cazut este foarte valoros, iti tin pumnii sa devii cel mai bun anul acesta!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează