FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Rapid face rost de bani pentru cupele europene! Bugetul giuleștenilor, alimentat de 4 societăți importante + plan pentru Pro Rapid

foto: Raed Krishan/GSP
foto: Raed Krishan/GSP

Articol de , , - Publicat miercuri, 23 martie 2022 08:19 / Actualizat miercuri, 23 martie 2022 09:10

Rapid speră să prindă un loc de cupe europene în anul centenarului, încurajată de un buget mai mare decât a avut acum, alimentat de societăți importante: Mobexpert, BitDefender, Altex, eMAG

Numele clubului, suporterii și stadionul nou atrag alături de Rapid sponsori cum nicio altă echipă din România nu izbutește să mai atragă. Vișiniii vor avea ca sponsor principal, în sezonul viitor, societatea Mobexpert. Proprietarul firmei de mobilă, Dan Șucu, este deja implicat în club, el finanțează centrul de tineret în care a investit 5 milioane de euro, inclusiv pentru achiziționarea a două baze de pregătire, Coresi și Constructorul.

Din stagiunea următoare va plăti și pentru echipa de seniori, iar numele firmei sale o să apară pe fețele tricourilor. Mobexpert nu va fi singura societate mare venită alături de giuleșteni. Alte firme importante atrase: BitDefender, Altex, eMag. Patronul Altex, Dan Ostahie, a mai contribuit la bugetul echipei în trecut, în vremea în care Copos era numărul unu în Giulești.

Șumudică, om sucit! Ce spune acum despre Rapid: „Am vorbit cu Mircea Lucescu, m-a întors”
RAPID
Șumudică, om sucit! Ce spune acum despre Rapid: „Am vorbit cu Mircea Lucescu, m-a întors”

Realizarea conducătorilor de la Rapid e una remarcabilă, în condițiile în care celelalte cluburi se bazează, aproape toate, pe firme de pariuri, nu reușesc să mai aducă sponsori și din alte domenii.

Bani, lot mai bun, stadion nou

Vișiniii vor avea un buget mai mare în sezonul viitor, motiv pentru care și planul e unul îndrăzneț: clasarea pe podium și calificarea într-o cupă europeană. Conducerea vișiniilor e hotărâtă să forțeze obținerea acestei performanțe într-un an special pentru club. Rapidul va împlini în 2023 o sută de ani de la înființare.

Echipa antrenată de Mutu va mai beneficia în campionatul următor de un avantaj uriaș: noul stadion din Giulești. Arena va fi, probabil, plină meci de meci și e una cu tribunele foarte apropiate de teren, bună pentru crearea unei atmosfere speciale la fiecare partidă.

Noul stadion Rapid va fi inaugurat sâmbătă cu un amical jucat împotriva Politehnicii Timișoara, o formație cu care suporterii giuleștenilor sunt înfrățiți. Toate biletele pentru joc au fost deja vândute. 

Următorul obiectiv: Pro Rapid

După ce a achiziționat două baze de antrenament, Coresi și Constructorul, Dan Șucu le-a transmis oficialilor din club că va încerca să ia în curând și Pro Rapid, locul tradițional de pregătire al giuleștenilor, cantonamentul pe care George Copos l-a construit la cererea lui Mircea Lucescu spre finalul anilor '90. 

Baza e acum în proprietatea Ministerului Finanțelor și e degradată complet, ar fi nevoie de un timp pentru reconstruirea terenurilor, a hotelului și a celorlalte facilități. De la reînființare, după faliment, clubul a tot căutat să recupereze Pro Rapid, dar s-a blocat în hățișul birocratic. Toate proprietățile, inclusiv terenul, sunt evaluate la 24.565.221 lei. Suprafața e de 3.259 metri pătrați. 

Rapid l-a atras pe Dan Șucu de la tenis

Șucu era pasionat de fotbal, dar nu a avut singur ideea de a investi la Rapid. El s-a apropiat de giuleșteni datorită relației de amiciție pe care o avea cu Daniel Niculae și cu Vasile Maftei. Jucau tenis împreună, a fost impresionat de pasiunea și de seriozitatea foștilor fotbaliști și a decis să se implice în club. Niculae e președintele clubului, iar Maftei conduce centrul de tineret al vișiniilor. 

Datorită investiției lui Șucu, Rapidul a putut să-și trimită în cantonament în Antalya, în iarna aceasta, și grupele de juniori. Baza Constructorul le va fi destinată doar juniorilor. Șucu are și el doi copii înscriși în grupele de tineret de la Rapid. 

Doar Hagi mai are sponsori mari ca Rapid

Cluburile din prima ligă depind, pe lângă drepturile TV, de contractele comerciale pe care le au cu firme de pariuri. Sponsori din alte domenii, companii mari, a mai reușit să atragă doar Hagi la Farul. E.ON, OMV, BRD, BMW sunt societăți care au sprijinit financiar dezvoltarea clubului pe care „Regele" l-a creat de la zero. 

Firmele mari au sponsorizat echipa și atunci când ea purta numele Viitorul. Clubul nu avea suporteri, dar numele Hagi, imaginea bună pe care o are Gică și obiectul de activitate, selectarea și dezvoltarea unor copii în fotbal, au atras societățile importante. În anii '90, toate cluburile mari din campionat reușeau să atragă bănci, firme mari de telecomunicații: BCR, Bancpost, Connex, Dialog.

VIDEO Rapid a confirmat data inaugurării noului stadion Giulești: „Meci cu frații noștri”

Citește mai multe știri despre Rapid: 

Daniel Pancu s-a răzgândit! Ce spune despre noul stadion Rapid: „Ăsta e primul obiectiv”

Alungat de galerie de la Rapid, Eduard Stăncioiu se apără: „Ce să fac, să-mi pierd timpul cu toți idioții? Pe mine nu mă scutură nimeni”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (29)
847153178690789
Ticu Troya  •  23 Martie 2022, 17:25
Postat de andre676767 pe 23 Martie 2022, 16:42

Sume nu treceti in articol? Astea sunt date fara continut, un ziar din franta zilele trecute a publicat(pe surse) toate salariile din primele 5 ligi si voi va frecati ca niste contracte de sponsorizare.

Gogule , iar ai dat mîna cu Mache !?

andre676767
andre676767  •  23 Martie 2022, 16:42

Sume nu treceti in articol? Astea sunt date fara continut, un ziar din franta zilele trecute a publicat(pe surse) toate salariile din primele 5 ligi si voi va frecati ca niste contracte de sponsorizare.

ucluj2011
ucluj2011  •  23 Martie 2022, 15:00
Postat de sile007 pe 23 Martie 2022, 11:44

Acesti investitori sunt sagetile sistemului neocomunist care sustin aceasta clona, atarnatori neplatitori de taxe si impozite, imbogatiti peste noapte, de la ace brice si carice la sute de milioane de euro si in mod evident sunt datori vanduti statului, acum au fost lipiti pe aceasta clona psd, maine vor fi pe dinamo, poimaine pe csa steaua 2017 clubul maret al armatei romane. Pana nu vom scapa de aceste cluburi de trista amintire si de cei care le sustin din umbra nu vom avea niciodata un fotbal performant.

Bla.. bla.. bla... după limbajul tău de lemn , tu ești atârnătorul comunist și neplătitorul de taxe și impozite , fanul primei echipe bolșevice din România.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează