FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - CFR CLUJ 1-4

Rapid - CFR Cluj 1-4 » „Acceleratul” lui Bergodi a deraiat de tot, iar Giuleștiul FIERBE + Ce debut pentru Hoban și Dican în era post-Mutu!

Rapid - CFR Cluj // foto: Cristi Preda, GSP +29   FOTO
Rapid - CFR Cluj // foto: Cristi Preda, GSP

Articol de , , , - Publicat sambata, 06 aprilie 2024 22:25 / Actualizat duminica, 07 aprilie 2024 00:04

CFR Cluj a zdrobit-o pe Rapid în etapa 3 a play-off-ului, 4-1 în Giulești, scorul la pauză fiind 4-0 în favoarea ardelenilor conduși la acest meci de Ovidiu Hoban și Francisc Dican ♦ Suporterii alb-vișinii n-au mai răbdat și i-au cerut demisia antrenorului Cristiano Bergodi, ajuns la 3 eșecuri consecutive ♦ Dacă FCSB va câștiga duminică seara cu Universitatea Craiova, Rapid va rămâne la 13 puncte în urma liderului!

Cronică Eduard Apostol după Rapid - CFR Cluj 1-4: „Rapid - opera tragicomică. De doi bani speranțe pentru CFR Cluj!”

Rapid - CFR Cluj, 1-4, după patru goluri încasate de giuleșteni până la pauză! Băieții în vișiniu au ieșit rușinos din lupta la titlu, și-au bătut joc de frumoșii nebuni ai Giuleștiului, de sentimentele și de speranțele acestora.

CFR Cluj mai trage speranțe că poate se împiedică FCSB, teoretic, oricum a arătat o altă față de formația care era umilită de Corvinul Hunedoara.

Ultimul adversar cu hat-trick contra Rapidului pe Giulești: au trecut 11 ani de atunci!
RAPID - CFR CLUJ
Ultimul adversar cu hat-trick contra Rapidului pe Giulești: au trecut 11 ani de atunci!

Două întrebări: 1) Au vrut jucătorii lui CFR să scape de Mutu?; 2) Au vrut cei ai Rapidului să scape de Bergodi?

Au vrut jucătorii CFR-ului să scape de Adrian Mutu?! La cum au jucat în Grant, se pot lansa controverse. Clujenii au dansat pe muzica galeriei rapidiste. Fiesta pentru ziua lui Cristi Săpunaru s-a transformat în cel mai negru coșmar.

În prima repriză, formația care umilea FCSB, 4-0 pe Arena Națională în ultima etapă din sezonul regulat, era pulverizată ca o garnitură numai bună de casat de hattrick-ul lui Daniel Bîrligea și de jocul exact al ardelenilor.

Golul de 4-0 al oaspeților a fost ceva între piesă de artă, PlayStation și intenția băieților în vișiniu de pe gazon de a-i da un mesaj (de adio?) lui Bergodi. Fiindcă jucătorii gazdelor au evoluat mizerabil! Rușinos, degradant pentru banii pe care-i primesc. Băieții în vișiniu au avut doar două tentative ofensive, Burmaz - cu alergatul și, mai ales, Rrahmani - cu fotbalul, printre puținii care și-au dat silința în atac, alături de Funsho.

+25 FOTO

3 eșecuri consecutivea adunat Rapid în play-off, după victoria cu FCSB (4-0): 1-2 cu Farul, 1-2 cu Universitatea Craiova și 1-4 cu CFR Cluj

Cum a ieșit Rapid din lupta pentru titlu în "anul centenarului". Cum mai speră un pic CFR Cluj

În apărarea Rapidului a fost delir. Cifrele KO-ul din prima parte ar fi acestea:

  • Trei goluri Bîrligea.
  • Două assist-uri Deac, la primele două reușite ale atacantului.
  • Două greșeli imense ale lui Iulian Cristea, la golurile 2 și 3, prima în duo cu Aioani, a doua când îi pasează lui Avounou, practic, oferindu-i drumul spre propria poartă. Mijlocașul CFR-ului i-a centrat apoi lui Bîrligea, care a înscris simplu. Și eficient, precum toate reușitele lui din Giulești.
  • O greșeală de gâgă a lui Aioani, la golul 2, care iese aiurea și nici nu se conversează cu Cristea.
  • Un assist al lui Otele la golul 4, al lui Manea (45+1), după o fază în care Rapid a fost umilită în ultimul hal. Otele a făcut ce-a vrut în banda stângă în prima parte, părea din top 5 ligi europene.
  • O celebrare de uitat pentru Săpunaru. 200 de meciuri în Liga 1 în tricoul alb-vișiniu, iar el a fost caz de pensionare.
  • O lansare a lui Albu pentru golul de 2-0 al clujenilor de parcă era la disco.

Rapid rămâne cu deplasarea la Craiova de sâmbăta trecută și cu coborârea lui Dan Șucu printre "real people"

Da, se poate spune și că oaspeții au avut noroc. Nu e de colea să deschizi scorul cu umărul stâng, apoi să dea norocul peste tine să fii acolo când portarul și apărătorul adversarilor se fac de rușine la o fază banală.

La 0-4, Rapidul a încercat să joace un fel de fotbal, beneficiind și de "farmecul vieții" din Giulești, suporterii continuând să cânte pentru numele clubului fondat în 1923. S-au amortizat, astfel, o parte dintre injuriile și apostrofările direcționate către Bergodi la 0-3 și 0-4.

În așteptarea (poate) a lui Dan Petrescu, cei de la CFR au zis să se bucure de fotbalul ofensiv. Otele și Bîrligea l-au pus la grea încercare pe Aioani. Rapid a mai cerut un penalty, nu l-a primit, clujenii au conservat rezultatul - au avut talent și la tragerile de timp! - și au căutat să nu lase prea multe spații de acces gazdelor. Nu că băieții în vișiniu și-ar fi dat prea multă silința de a mai schimba ceva din soarta meciului.

Când a băgat Rrahmani mingea în poartă, minutul 81, asistentul Mitruți s-a trezit să ridice steagul. Verificare VAR, două minute: gol! Reușita lui Rrahmani, după șutul la poartă al lui Hasani, a fost validată.

George Copos avea expresia aceasta "real people", acum două decenii, referindu-se la oamenii simpli, de care voia să se atașeze în Giulești. Dan Șucu a încercat și el emoțiile scenei, în acea deplasare memorabilă de la Craiova. Plus picnicul de pe capotă, cu parizer și alte mezeluri. Cu asta rămâne patronul Rapidului după acest an. Și, bineînțeles, cu cântecele acelor "real people" din galerie.

FINAL » Rapid - CFR Cluj 1-4

  • Au marcat: Rrahmani '81 / Bîrligea '4, '8, '36; Manea '45+1
  • Aici, cele mai importante statistici
  • 11.912 oameni au asistat la meci - număr oficial.
  • Trei schimbări efectuate de Cristiano Bergodi la pauză: au intrat Borza, Oaidă și Petrila, au ieșit Bădescu, Djokovic și Papeau. Pe parcursul părții secunde au mai intrat Ermal Krasniqi și Hasani.
  • Ardelenii nu mai marcaseră din acţiune din meciul cu Dinamo din 23 februarie. Au urmat 6 partide în campionat, interval în care au înscris de 7 ori, 6 dintre goluri în urma unor cornere şi o reuşită din penalty.
  • Căpitanul Cristian Săpunaru a fost aclamat de publicul din Giulești. Vineri, experimentatul fundaș central a împlinit 40 de ani, iar astăzi joacă meciul cu numărul 200 în tricoul Rapidului. Cu această ocazie, a primit un tricou personalizat din partea lui Aurel Măndoiu, primul antrenor din cariera lui, și Ionuț Voicu, delegatul Rapidului.
  • Înaintea meciului, crainicul stadionului a rostit în șoaptă primul „11” și rezervele CFR-ului.

  • Durel Avounou a scăpat de „roșu” în minutul 21, când l-a călcat cu talpa pe coapsă pe Albion Rrahmani, care intrase prin alunecare din spate, în încercarea de a-și deposeda adversarul. „Centralul” Radu Petrescu a fost chemat să revadă faza la monitorul VAR, dar a considerat că nu a existat intenție, astfel că nu l-a eliminat pe Avounou.
Rapid - CFR Cluj 1-4 » „Acceleratul” lui Bergodi a deraiat de tot, iar Giuleștiul FIERBE + Ce debut pentru Hoban și Dican în era post-Mutu!
În cădere, Avounou a pus talpa pe copasa lui Rrahmani

11 pase decisiveare Deac în acest sezon de campionat, la fel de multe precum Alexandru Mitriță de la CSU Craiova. În cazul lui Deac, 10 dintre acestea au venit în 2024!

VIDEO. Săpunaru a primit tricoul cu #200 de la primul lui antrenor

Rapid - CFR Cluj, echipe de start:

RAPID (4-3-3): Aioani - Braun, Săpunaru (cpt.), I. Cristea, Bădescu - Albu, Djokovic, Papeau - Funsho, Rrahmani, Burmaz
REZERVE: Drăghia - Onea, Iacob, Dr. Grigore, Borza, Emmers, Hromada, Oaidă, Krasniqi, Cîrjan, Hasani, Petrila
ANTRENOR: Cristiano Bergodi

  • Paul Iacob este rezervă în campionat pentru prima dată după mai bine de 9 luni! Stoperul în vârstă de 27 de ani fusese lăsat pe bancă în Superligă ultima dată în etapa 3 din sezonul regulat, la 2-2 cu FC Botoșani. Runda trecută, la 1-2 cu Universitatea Craiova, Iacob a fost chiar căpitan în absența lui Săpunaru. Astăzi, perechea de stoperi este Săpunaru - Iulian Cristea.
  • Cristiano Bergodi l-a lăsat pe bancă pe Andrei Borza, după ce fundașul stânga cumpărat de la Farul fusese integralist etapa trecută, la 1-2 cu Universitatea Craiova. În locul lui apare Robert Bădescu, altă variantă pentru regula U21.
  • Meciul din această seară va fi partida cu numărul 200 pentru Cristi Săpunaru la Rapid. Vineri, căpitanul alb-vișiniilor a împlinit 40 de ani.

CFR CLUJ (4-3-3): Sava - Manea, Boben, M. Ilie, Abeid - Muhar, K. Keita, Avounou - Deac (cpt.), Bîrligea, Otele
REZERVE: Hindrich, Racasan - Camora, Al. Radu, Aussi, R. Filip, Fica, El Kaddouri, Serebe, Michael
ABSENȚI: Tachtsidis (suspendat), Ajeti, Mogoș (accidentați), Kresic (incert)
ANTRENOR: Ovidiu Hoban

Stadion: Superbet Arena- Giulești
Arbitru: Radu Petrescu (Bucureşti) / A1: George Neacşu (Câmpulung Muscel), A2: Daniel Mitruţi (Craiova)
Arbitru VAR: Adrian Cojocaru (Galaţi), Asistent VAR: Marius Badea (Râmnicu Vâlcea)

UPDATE ora 18:50 | Rapidiștii au ajuns la stadion. Cadou pentru Săpunaru

Autocarul cu lotul Rapidului a ajuns la stadion. Până la startul meciului mai sunt o oră și 40 de minute.

Un suporter rapidist în scaun cu rotile a avut un cadou pentru căpitanul Cristi Săpunaru, care a împlinit vineri vârsta de 40 de ani. Suporterul a trebuit să insiste până ce „Săpun” a primit darul.

+15 FOTO

Rapid și CFR Cluj, care aveau speranțe la titlu înainte de startul play-off-ului, se întâlnesc acum fiind în situații complicate. Giuleștenii au început play-off-ul la 4 puncte în urma rivalei FCSB, dar au pierdut în primele două etape. Iar acum se află pe locul 4, cu 28 de puncte.

Tot 28 de puncte are și CFR Cluj, care s-a despărțit recent de Adrian Mutu, după 0-4 contra Corvinului, în „sferturile” Cupei. Echipa de care acum se ocupă Ovidiu Hoban și Francisc Dican e pe locul 3, având un golaveraj mai bun decât Rapid. Cine se impune azi o va egala pe Universitatea Craiova, aflată pe 2, care duminică va întâlni FCSB.

Match Quiz FCSB - Universitatea Craiova

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul FCSB - Universitatea Craiova și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO. Cum a prefațat Cristiano Bergodi meciul Rapid - CFR Cluj

VIDEO. Francisc Dican e încrezător: „Mai sunt 8 finale, nu se pune problema să renunțam la titlu”

Citește mai multe știri din Superligă:

Mesajul care l-a emoționat pe Cristi Săpunaru, în ziua în care a împlinit 40 de ani + Villas Boas, Edi Iordănescu, Chivu și Dan Șucu printre cei care l-au felicitat

Cum a eșuat relația Neluțu Varga - Cristi Balaj » Cele trei situații care au produs ruptura la CFR Cluj

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (262)
alexh
alexh  •  08 Aprilie 2024, 21:14
Postat de atthur pe 08 Aprilie 2024, 03:17

Face baie-n mare,in posterul cu palmieri de pe perete și-l pupă-n .....trei litere pe talpa(iadului)n și fac toți mișto de el p-aci...!!!...

El merge la mare doar in perioada revelionului. Ultima dată a fost în U.S.! Cu gândul! În realitate, sub poster!

alexh
alexh  •  08 Aprilie 2024, 19:57
Postat de concret. pe 08 Aprilie 2024, 00:55

Ce faci bre, ai ajuns sa ne spui programul tau zilnic? Iti iese frustrarea prin ochi, nu mai ai mult si pocnesti... cred si eu, la cat te-am umilit pe aici. :)))

De ciudă că STEAUA nu pierde, treci prin toate culorile! Negru, roșu, vânăt! De miau-miau, nu mai vorbim! La meciurile lor stai ascuns! Totuși îți revii destul de repede după meci! Tu și scenaristul, cei mai înfocați suporteri ai Stelei! Non-stop la meciurile Stelei! Bine, viața ta este pe GSP. Dovadă că dai mesaje la 0,55. Și tu tot așa de des te îmbăiezi ca idolul tau? Scumpă apa? Scump șamponul? "Masterandule"! De frustrare, nu mai zic! Te văd cum stai să explodezi! Bravo!

atthur
atthur  •  08 Aprilie 2024, 03:17
Postat de alexh pe 07 Aprilie 2024, 18:52

Până la urmă, chiar așa de tare s-au scumpit apă și șamponul de-ți permiți doar o baie pe săptămână? Nu sunteți voi ăia care locuiți în capitala țării și vă mândriți? Știu, n-ați votat pe cine trebuia! La Cluj-Napoca, tot scumpă apa? Dar șamponul? Nimic șoapte în ureche despre csa? Se desființează? Hai că nu cred! Merge spre liga a treia? Așa mai merge!

Face baie-n mare,in posterul cu palmieri de pe perete și-l pupă-n .....trei litere pe talpa(iadului)n și fac toți mișto de el p-aci...!!!...

Vezi toate comentariile (262)
Comentează