FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Cum a eșuat relația Neluțu Varga - Cristi Balaj » Cele trei situații care au produs ruptura la CFR Cluj

Motivele pentru care Cristi Balaj nu a mai continuat la CFR Cluj
Motivele pentru care Cristi Balaj nu a mai continuat la CFR Cluj

Articol de - Publicat vineri, 05 aprilie 2024 17:15 / Actualizat vineri, 05 aprilie 2024 20:32

Demisia lui Cristi Balaj de la CFR Cluj, imediat după cea a lui Adrian Mutu, a surprins, deși nebuloasa din conducerea clubului ardelean era tot mai evidentă. Președintele din Gruia a invocat dezamăgirea, dar mai ales nevoia de a lua o pauză, însă în realitate relația tensionată pe care o avea, în ultima vreme, cu Neluțu Varga, a grăbit plecarea oficialului de la club.

Fostul arbitru și-a anunțat demisia pe contul său personal de Facebook, fără să-și prezinte intențiile în fața finanțatorului. Contextul are la bază problemele mari financiare dezvăluite de GSP.ro. Mai mulți angajați sunt neplătiți de luni bune, printre care și Cristi Balaj, respectiv directorul sportiv Marius Bilașco.

  • Rapid - CFR Cluj, din etapa a 3-a a play-off-ului Superligii, se joacă sâmbătă, de la 20:30, în Giulești. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și transmis în direct la TV pe Prima Sport 1, Orange Ssport 1 și Digi Sport 1.

Dacă postul de președinte rămâne vacant, în ceea ce privește staff-ul tehnic, Varga a acționat rapid în perspectiva următorului meci: Ovidiu Hoban și Francisc Dican, licențiat Pro, vor pregăti echipa, în timp ce Andrea Mandorlini îi va consilia din punct de vedere tehnic.

Cristi Balaj, adus să taie costuri, a ajuns neplătit

Fostul președinte al Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD) a fost adus la CFR Cluj în noiembrie 2021, iar scopurile au fost bine definite încă de la început. Cel mai important, tăierea de costuri - tot mai mari ca urmare a solicitărilor de transferuri făcute de Dan Petrescu, dar și reprezentarea mediatică a echipei în situațiile în care este dezavantajată, inclusiv de arbitraj.

Clubul din Gruia a reușit să facă unele economii, însă din dorința de a lupta la titlu investițiile în salarii mari au continuat la cererea finanțatorului, astfel că Balaj nu a reușit să bifeze obiectivul impus. Mai mult, s-a trezit neplătit timp de șase luni, asemenea celorlalți membri ai conducerii.

Contractul lui Cristi Balaj ajungea la final în luna iunie, după terminarea sezonului.

35 de milioane de euroeste datoria lui CFR Cluj raportată pentru anul 2023

VIDEO. Ioanițoaia a identificat problemele de la CFR Cluj

Strategie schimbată din mers

Ideea de a întineri lotul, „încolțită” la CFR încă din vremea în care pe bancă era Dan Petrescu, nu a fost niciodată dusă la capăt, din moment ce Nelu Varga a conștientizat că doar cucerirea titlului îl poate scoate din situația economică problematică, chiar dacă acest aspect a presupus un buget constant de salarizare.

Panagiotis Tachtsidis (32 de ani), Yevgen Konoplyanka (33 de ani), Omar El Kaddouri (33 de ani), Anton Maglica (31 de ani), Vito Hammershoy-Mistrati (30 de ani), Christopher Braun (30 de ani) și Karlo Brucic (30 de ani) au contrazis strategia trasată în 2021, fiind bine plătiți și dificil de vândut pe sume consistente.

Dacă în urmă cu două sezoane Cristi Balaj încă avea un cuvânt de spus în privința transferurilor, situația s-a schimbat la 180 de grade în doar câteva luni. Fostul arbitru nu a mai fost consultat de către patron, cel care a preferat să se sfătuiască doar cu Marius Bilașco.

Nu l-a vrut pe Mutu

Pentru Nelu Varga, ideea de a-l aduce pe „prietenul” Adrian Mutu, într-o bună zi, la CFR Cluj a fost constantă în ultimii ani. Eșecurile lui Andrea Mandorlini din toamna anului trecut au atras de la sine o nouă schimbare pe bancă, mai ales că „Briliantul” nu se afla sub contract după despărțirea de Neftci Baku.

De data aceasta, omul de afaceri l-a chestionat pe Balaj dacă să-l aducă la Cluj pe Mutu, însă președintelui nu i s-a părut o idee bună. Chiar și așa, Varga a ales să meargă pe mâna lui și astfel s-a produs ruptura definitivă între patron și angajat.

Eliminarea din Cupa României a fost o dezamăgire care mi-a lăsat urme. Încă de aseară am anunțat că m-am simțit rău fizic și m-am confruntat cu o stare greu de gestionat. A fost un sentiment cu care nu m-am întâlnit foarte des. Simt nevoia de o pauză. De timp alături de familie. Fetele mele au nevoie de un tată sănătos. În consecință, am decis să îmi înaintez demisia.
- Cristi Balaj

Match Quiz FCSB - Universitatea Craiova

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul FCSB - Universitatea Craiova și câștigă premiile puse în joc!

Citește și:

Drum liber spre CFR Cluj? Dan Petrescu se desparte de Jeonbuk: „A primit deja oferte”
JEONBUK
Drum liber spre CFR Cluj? Dan Petrescu se desparte de Jeonbuk: „A primit deja oferte”
Probleme la FCSB » Un titular incontestabil e incert pentru derby-ul cu Universitatea Craiova
FCSB
Probleme la FCSB » Un titular incontestabil e incert pentru derby-ul cu Universitatea Craiova

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (6)
atacama
atacama  •  06 Aprilie 2024, 09:29
Postat de Todor pe 05 Aprilie 2024, 19:36

Mai nou bărbații se destăinuie pe internet (feisbuc) precum o făceau fetițele după ce începeau să scrie prin oracole. Nu puteți scoate un ziar format mai mic precum era ziarul Sportul pînă-n 1989 numai cu rezultate și știri legate doar de întreceri? Un scrut editorial, colțul dreapta jos, este peste cap. Aș face abonament.

CINE SA FACA PRESA DE CALITATE ? GRIGOROIU,RAUREANU, DREJAN ?CINE ???STRIBLEA ; CIUTACU ?? CINE ??

berlicot
berlicot  •  06 Aprilie 2024, 00:27
Postat de armand pe 05 Aprilie 2024, 21:10

E o singura concluzie: când șeful cel mare e ageamiu, are nevoie de ageamii mai mari și mai ticalosi în subordine. Ăștia de când au venit parcă vor să șteargă ce a făcut Árpi și dr Mureșan!

Arpi si doctorul n-au fost tot ageamiul si ticalosul? Exemple peste tot: FCSB in anii de dupa infiintare cu Gigi si Stoica, Rapid in anii de relativ succes cu Copos si Zotta etc. Doar la Dinamo era Borcea, care indeplinea ambele cerinte. Lasand gluma la o parte, Balaj a avut o data dreptate in viata lui, cand l-a avertizat pe patron sa nu-l aduca pe Mutu.

Doru.S
Doru.S  •  05 Aprilie 2024, 23:20

Alegere buna. Dican se pricepe, a mai antrenat CFR. Iar Hoban ii stie pe baieti.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează