FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - MKS CRACOVIA

Rapid, prima victorie în cantonamentul din Austria! Conduși de Cracovia, giuleștenii au revenit și s-au impus după pauză

Imagine din amicalul giuleștenilor cu MKS Cracovia / Sursă foto: Facebook@Rapid
Imagine din amicalul giuleștenilor cu MKS Cracovia / Sursă foto: Facebook@Rapid

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 iulie 2022 14:24 / Actualizat vineri, 01 iulie 2022 14:44

Rapid a obținut, vineri la prânz, prima victorie din cadrul cantonamentului din Austria. Alb-vișiniii au învins-o cu 2-1 pe MKS Cracovia, locul 9 în ultimul sezon din Polonia, după ce la pauză erau conduși cu 0-1.

Giuleștenii au început cum nu se putea mai prost partida. În minutul 24, au luat gol din lovitură liberă de la kosovarul Florian Loshaj, jucător care a evoluat în urmă cu trei ani la Poli Iași. Lipsiți de consistență și fără să-și creeze oportunități cu adevărat importante, rapidiștii au intrat la cabine fiind conduși cu 0-1. 

Formula cu care Mutu a început partida: Drăghia - J. Morais, Crepulja, Albu, Fl. Ștefan - Ciobanu, Kait - Sefer, R. Moise, R. Ilie - V. Costache

Rapid revine după pauză și câștigă primul amical al verii

Repriza a doua a adus, însă, o altă exprimare a echipei care-și propune play-off-ul pentru sezonul următor. Conform paginii oficiale de Facebook a Rapidului, tehnicianul Adrian Mutu a efectuat mai multe schimbări la pauză. Au ieșit Drăghia, Sefer, Moise, Ștefan, Albu și Costache, iar în locul lor au fost trimiși pe teren goalkeeper-ul Horațiu Moldovan și jucătorii de câmp Pănoiu, Grigore, Vojtus, Iacob și Belu. Rezultatele s-au văzut atât pe tabelă, cât și în jocul giuleștenilor.

Rareș Ilie, vedeta Rapidului, a dat primele semne de revenire. Le-a dat emoții polonezilor în câteva rânduri, însă egalarea a venit în minutul 56, prin Pănoiu, care a înscris din câțiva metri după o fază în care Rareș Ilie i-a „amețit” pe fundașii Cracoviei.

Golul victoriei echipei lui Mutu a venit în minutul 70, atunci când nou-intratul Vojtus a împing mingea în poartă din apropiere, după ce mingea lovise în prealabil bara transversală.  

VIDEO Rapid - MKS Cracovia (meci integral)

În primul amical al verii, Rapid a cedat în fața austriecilor de la SKN St. Polten, scor 2-3. Adrian Mutu l-a folosit în acea partidă pe Bogdan Ungureanu, un goalkeeper în vârstă de doar 15 ani.

Alte două amicale pentru Rapid în cantonamentul din Austria

Giuleștenii vor juca un amical și sâmbătă, 2 iulie, împotriva lui Lask Linz, echipă care a terminat campionatul în Austria pe locul 8. Linz a ajuns până în optimile de finală în Europa League în sezonul recent încheiat, unde a fost eliminată de Slavia Praga, scor 5-7 la general. 

Rapid va juca trei zile mai târziu și împotriva Slaviei Praga. Fosta echipă a lui Nicolae Stanciu a terminat sezonul pe locul 2 în Cehia, după Viktoria Plzen, iar în Conference League a ajuns până în sferturi, unde a fost eliminată de Feyenoord, scor 4-6 la general.

Citește și alte știri despre Rapid:

EXCLUSIV Final în negocierile cu atacantul cerut de Mutu la Rapid: „Există o limită”

Marius Șumudică o exclude pe Rapid din lupta pentru titlu: „Nu are valoare!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close