FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - CSU CRAIOVA

video+foto „Hoțule, hoțule!” » Două penalty-uri și o eliminare contestate puternic în Rapid - CSU Craiova

Săpunaru a protestat împotriva deciziei lui Adrian Cojocaru +12   FOTO
Săpunaru a protestat împotriva deciziei lui Adrian Cojocaru

Articol de - Publicat luni, 22 mai 2023 21:17 / Actualizat marti, 23 mai 2023 10:36

„Centralul” Adrian Cojocaru a acordat două penalty-uri contestate puternic, câte unul pentru fiecare echipă, în prima repriză din Rapid - CSU Craiova (2-3 scor final). Marko Dugandzic și Andrei Ivan le-au transformat și au stabilit scorul pauzei, 1-1. Ulterior, în a doua parte, Mihai Căpățînă, a fost eliminat pentru două „galbene”. 

După 30 de minute destul de liniștite, în Giulești au urmat câteva faze controversate. Prima a avut loc în minutul 31, atunci când Junior Morais a centrat din banda stângă, iar balonul a părut să-l lovească în brațul stâng pe stoperul Zajkov, după ce acesta lovise balonul cu genunchiul drept.

+8 FOTO

Oltenii au contestat decizia „centralului” Adrian Cojocaru, dar acesta nu a fost chemat să revadă faza de către perechea din camera VAR, Cătălin Popa și Romică Bîrdeș.

Două penalty-uri contestate puternic în prima repriză din Rapid - CSU Craiova

Decizia inițială a rămas în picioare, iar Marko Dugandzic a transformat penalty-ul și a deschis astfel scorul.

A doua lovitură de la 11 metri a fost dictată în minutul 40, în urma unui duel între Andrei Ivan și Cristian Săpunaru. În încercarea de a respinge balonul cu capul, Săpunaru a pus brațul stâng pe umărul lui Ivan, atingându-l pe nouarul Craiovei în zona feței.

Ivan s-a prăbușit imediat, acuzând o lovitură în plină figură, iar arbitrul a acordat penalty, în ciuda protestelor rapidiștilor.

Nici de această dată arbitrii din camera VAR nu i-au transmis „centralului” că ar trebui să revadă faza!

+8 FOTO

„Hoțule, hoțule!” » Supărare în Giulești după al doilea penalty din Rapid - CS Universitatea

Andrei Ivan a transformat penalty-ul în minutul 42, dar „centralul” a dictat repetarea loviturii de pedeapsă pentru că Jovan Markovic intrase în careu înaintea execuției lui Ivan.

+8 FOTO

Atacantul Craiovei a înscris și din a doua încercare, după ce l-a „blocat” pe Horațiu Moldovan pe centrul porții.

Extrem de supărați de penalty-ul dictat de Cojocaru, suporterii rapidiști au început să scandeze la adresa arbitrului: „Hoțule, hoțule!”

Mihai Căpățînă, eliminat în minutul 47

La nici două minute de la reluarea jocului, fundașul dreapta al oaspeților, Mihai Căpățînă, a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat. Al doilea avertisment a fost arătat de „central” pentru un fault asupra lui Junior Morais. Din reluări, pare că Mihai l-a călcat pe rapidist, dar acesta nu a fost de acord cu decizia arbitrului. 

+8 FOTO

Încă un penalty pentru Rapid

În minutul 58, Rapid a primit al doilea penalty, după un henț comis de Alexandru Crețu.

Onea a centrat din banda dreaptă, Funsho a retrimis cu capul, iar balonul l-a lovit în brațul stâng pe mijlocașul Craiovei.

Dugandzic a transformat penalty-ul, reușind astfel „dubla”.

Tot din Liga 1: 

Mihai Stoichiță, prins în ofsaid la Ovidiu :D A plecat la 2-2 și era încântat: „Titlul se decide în ultima etapă!”
FARUL - FCSB 3-2
Mihai Stoichiță, prins în ofsaid la Ovidiu :D A plecat la 2-2 și era încântat: „Titlul se decide în ultima etapă!”
Panduru le propune CFR-ului și lui Gigi Becali un titular al Farului: „Cred că și l-ar permite. Eu l-aș lua imediat!”
FARUL
Panduru le propune CFR-ului și lui Gigi Becali un titular al Farului: „Cred că și l-ar permite. Eu l-aș lua imediat!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (27)
lefter_popescu
lefter_popescu  •  23 Mai 2023, 23:39

Amice, Sapunaru nu l-a lovit cu cotul in fata pe Ivan ,ci in saritura s-a proptit cu bratul pe umărul acestuia ca sa - i blocheze săritură la cap. Ca Ivan a făcut pe lovitul asta-i alta problema. Ceea ce îți pot spune este ca o asemenea faza la mijlocul terenului arbitrul ar fi dictat fault. Asa ca decizia lui din careu poate fi considerata corecta...dar nu ca Sapunaru a procedat ca un golan . Este mult prea mult. Opinia mea este ca Sapunaru ,chiar și la vârsta lui este printre cei mai buni fundași din Liga. Are multă experiență. A jucat la Porto unde a ieșit campion de 3 sau 4 ori; a jucat în liga campionilor cam tot atât. A câștigat o cupa europeana. Are un palmares bun. Pe teren este un exemplu de dăruire și forța, mobilizează și trage echipa după el, însă uneori scapa frâiele nervilor , cum a fost intr-un meci cu Benfica sau când a lovit un stewart. Dacă nu ma înșel atunci în Portugalia a fost suspendat 4 luni, perioada în care a jucat la Rapid ,vezi cazul Bricheta când tocmai el marcase golul. A fost un tip dificil de antrenat de aceea a refuzat 5 ani "naționala" în mandatele lui Piturca și Răzvan Lucescu datorita nivelului scazut de a antrena al acestora. Dacă îmi amintesc bine, fără tam- tam Rapid l-a vândut la Porto cu 6 mil. Euro...cel mai mare transfer la vremea aceea. Iar de curand "iedy" a incercat sa-l readucă la națională însă l-a refuzat spunând ca e timpul celor tineri sa joace. Pentru Rapid ,la 40 de ani încă merge.

brera30
brera30  •  23 Mai 2023, 19:26
Postat de lefter_popescu pe 23 Mai 2023, 19:10

Amice, eram la un pas sa-ti acord circumstanțe dar ai folosit un cuvânt care te-a scos din decorul bunului simt. Ai spus ca Sapunaru a avut o întrare șmechereasca..pe care o pot accepta dar apoi ai continuat cu ...golaneasca . Dacă te opreai la șmechereasca îți puteam accepta opinia...dar nu ai rezistat tentației de a deveni agresiv.

Eu am spus ceea ce am văzut, doar îl știm pe Săpunaru cum este și ce temperament are, simplu. Cand dai cu cotul în fata ce înseamna? Poti sa ma contrazici?

lefter_popescu
lefter_popescu  •  23 Mai 2023, 19:10
Postat de brera30 pe 23 Mai 2023, 10:12

Cumetre, henț a fost doar la Crețu. Primul penalty a fost gratuit, eliminarea lui Căpățînă a fost total gratuita. Vezi și intrările lui Dugandzic din primele minute și cum l-a călcat în mod intenționat pe Ndong pe mana, nu știu daca ai văzut ce mana umflata avea. Penalty corect la Ivan, dupa o intrare șmechereasca, golănească a lui Sapunaru. Nu mai plângeți atât, lăsați vrăjeala cu fair-play ul acela, jucătorul a pierdut mingea și s-a trântit, credea ca obține pomana. Concluzia: Arbitrul a fost/a tras cu Rapid aseară cat a putut. Craiova, nu a batut în 10, ci în 9, Crețu a jucat într-un picior aseară, era terminat. Si tot a dat gol.

Amice, eram la un pas sa-ti acord circumstanțe dar ai folosit un cuvânt care te-a scos din decorul bunului simt. Ai spus ca Sapunaru a avut o întrare șmechereasca..pe care o pot accepta dar apoi ai continuat cu ...golaneasca . Dacă te opreai la șmechereasca îți puteam accepta opinia...dar nu ai rezistat tentației de a deveni agresiv.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează