FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

video+foto Rapid - ETO Gyor 1-0 » Trupa lui Mutu învinge la limită fosta campioană a Ungariei. Cîrjan, decisiv la debutul ca titular

Marko Dugandzic a înscris singurul gol din Rapid - ETO Gyor // foto: Cristi Preda, GSP +31   FOTO
Marko Dugandzic a înscris singurul gol din Rapid - ETO Gyor // foto: Cristi Preda, GSP

Articol de , - Publicat sambata, 01 iulie 2023 13:41 / Actualizat sambata, 01 iulie 2023 14:08

Rapid a câștigat al doilea amical al verii, 1-0 cu divizionara secundă maghiară ETO Gyor, la care au evoluat românii Claudiu Bumba și Eduard Pap. Marko Dugandzic a înscris singurul gol, servit decisiv de nou-venitul Cătălin Cîrjan. 

  • Primul amical jucat de Rapid în Slovacia s-a încheiat la egalitate, 1-1 cu DAC Dunajska Streda, vicecampioana Slovaciei.
  • După amicalul de astăzi cu ETO Gyor, rapidiștii vor mai avea două meciuri de pregătire în Slovacia, pe 3 iulie cu FK Rača Bratislava (Liga 2 Slovacia) și pe 5 iulie cu Slovan Bratislava, campioana Slovaciei.
  • Reporterul Eduard Apostol și fotoreporterul Cristi Preda vă țin la curent cu toate noutățile din cantonamentul Rapidului din Slovacia.

Test bun pentru Rapid în cantonamentul din Slovacia. În prima parte, Adrian Mutu a trimis pe gazon o formulă apropiată de cea standard, cu nume precum Săpunaru, Albu și Dugandzic, dar și fețe noi, ca Iulian Cristea, Oaidă, Braun și Cătălin Cîrjan.

Ultimul a fost chiar decisiv, a oferit pasa decisivă la singurul gol al partidei. În minutul 30, Cîrjan, extrem de activ până atunci, l-a zărit pe Dugandzic demarcat excelent și i-a pasat acestuia pe culoar. Croatul a preluat, a driblat portarul și a înscris în poarta goală.

+27 FOTO

Rapid a câștigat al doilea amical din Slovacia

Per ansamblu, Rapid a fost echipa în control. Mutu a fost tot timpul cu gura pe elevii săi, cerându-le să joace combinativ și să împingă liniile. „Briliantul” a folosit sistemul 3-5-2, cu Christopher Braun, fundaș dreapta de meserie, utilizat în stânga.

Chiar și așa, neamțul a fost un plus pentru Rapid, sigur în defensivă și implicat pe faza de atac.

Mutu a schimbat mare parte din echipă pentru repriza a doua, dar asta nu a schimbat datele problemei. Rapid a avut mingea mai mult în a doua parte și a amenințat periculos poarta adversă, apărată spre final chiar de românul Eduard Pap. 

Nu s-a mai înscris în repriza secundă, astfel că la final scorul consemnat a fost 1-0. Test reușit pentru Rapid și antrenorul Adrian Mutu, care a primit semne că formula folosită astăzi ar putea reprezenta o soluție pe termen lung. 

FINAL » Rapid - ETO Gyor 1-0

  • A marcat: Dugandzic '30 

Echipele de start: 

  • RAPID: Drăghia - I. Cristea, Săpunaru, Iacob - Onea, Oaidă, Albu, Cîrjan, Braun - Al. Ioniță II, Dugandzic 
    RAPID în repriza secundă: Drăghia (Ungureanu) - Cristea, Dr. Grigore, Morais - Costache, Emmers, Kait, Fl. Ștefan - Pănoiu - Bamgboye (El Sawy), Papeau (Al. Stan)
  • GYOR: Barnabas - Patrik, K. Mate, Krisztian, Dominik, Rajmund, T. Mate, Bumba, Peter, Alex, Marcell

  • Ora 13:48 - Final de meci, 1-0 pentru Rapid. 
  • min. 90: ultimele minute la Dunajska Streda. Rapid rămâne în avanta și se îndreaptă spre victorie. 
  • min. 78: 3 schimbări la Rapid. Au intrat Omar El Sawy, Bogdan Ungureanu și Alexandru Stan, au ieșit Papeau, Funsho și Bamgboye.
  • min. 72: Ștefan Pănoiu șutează puțin pe lângă poartă! 
  • min. 65: zecile de suporteri ai Rapidului au început să cânte imnul clubului.
  • min. 60: cea mai mare ocazie a reprizei. Papeau centrează la firul ierbii în careul advers, Emmers reia periculos, dar portarul închide drumul spre gol. 
  • min. 58: ocazie pentru Rapid, dar Bamgboye finalizează defectuos. 
  • Formula Rapidului în a doua parte: Drăghia - Cristea, Dr. Grigore, Morais - Costache, Emmers, Kait, Fl. Ștefan - Pănoiu - Bamgboye, Papeau
  • A început partea a doua. 
+27 FOTO
  • Pauză la Dunajska Streda, Rapid este în avantaj, 1-0. 
  • min. 43: Rapid este în control. Mutu le-a transmis jucătorilor să joace „din aproape în aproape”. 
  • min. 35: Mutu comunică cu jucătorii săi în mai multe limbi. Lui Cîrjan, de exemplu, i-a transmis în engleză să circule balonul: „Move the ball”. 
  • min. 32: situație comică. Antrenorul Adrian Mutu i-a transmis mijlocașului Răzvan Oaidă că nu-i poate transmite indicațiile în limba română, din moment ce are adversar direct un român, pe Claudiu Bumba. 
  • min. 30: GOL RAPID! Cîrjan l-a găsit pe Dugandzic liber în careul advers, croatul a driblat portarul și a finalizat cu sânge rece. 
  • min. 28: Cîrjan pivotează și încearcă să șuteze la colțul lung, dar este blocat de un adversar. 
  • min. 20: Borja Valle, prezent la meci, se pregătește cu preparatorul fizic la marginea terenului. El nu va juca astăzi, nu apare pe foaia de joc, urmând să fie intregrat în colectiv zilele viitoare. 
  • min. 18: Braun recuperează, face un 1-2 rapid cu Alexandru Ioniță și ajunge în poziție de finalizare. Execuția nu este însă ideală, iar portarul maghiarilor reține balonul. 
  • min. 11: ocazie a celor de la Gyor. Bumba, cu capul, ratează de puțin poarta. 
  • min. 10: Braun, la prima sa apariție pentru Rapid, și Cătălin Cîrjan, titular în premieră, sunt extrem de implicați.  
  • min. 8: portarul maghiarilor a pierdut mingea la marginea careului, balonul a ajuns la Dugandzic, dar atacantul rapidist a ratat ținta, deși poarta era goală. 
  • Ora 12:00 - A început meciul. 

Nou-venitul Christopher Braun a fost titular astăzi. A fost primul meci al neamțului pentru Rapid. El nu jucase în amicalul precedent, fiind încă în refacere după accidentarea suferită spre finalul sezonului precedent. 

Alt jucător venit recent la Rapid, Cătălin Cîrjan, a fost în premieră titular, după ce la amicalul cu Dunajska Streda fusese introdus pe parcurs. Borja Valle a asistat la meci ca spectator, el a sosit de curând în cantonament și nu a apucat să se pregătească alături de noii colegi. 

Rapid a înfruntat doi români

Gyor a încheiat sezonul trecut de campionat pe locul 13 în liga secundă din Ungaria, dar în următoarea stagiune are planuri mari, țintind promovarea.

Maghiarii au doi jucători români în lot, pe mijlocașul Claudiu Bumba, titular astăzi, și portarul Eduard Pap, rezervă la începutul meciului.

4 titluride campioană a Ungariei are Gyor, ultimul cucerit în 2013

La meci au fost prezenți și câțiva susținători ai Rapidului, veniți de la Viena pentru a-și încuraja favoriții. 

Tot despre Rapid: 

Cine sunt „locotenenții” lui Adrian Mutu la Rapid » Detaliul remarcat de reporterul GSP în cantonamentul giuleștenilor
RAPID
Cine sunt „locotenenții” lui Adrian Mutu la Rapid » Detaliul remarcat de reporterul GSP în cantonamentul giuleștenilor
Atenție, altfel de fotbalist! » Rapidistul Omar El Sawy are idei clare: „Trebuie să mă ocup de ceea ce este palpabil, nu de ceea ce ar putea fi!”
RAPID
Atenție, altfel de fotbalist! » Rapidistul Omar El Sawy are idei clare: „Trebuie să mă ocup de ceea ce este palpabil, nu de ceea ce ar putea fi!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
bl0catu
bl0catu  •  01 Iulie 2023, 20:27

in minutul 78 au iesit stefan, funsho si bambogoaye ala! care e unu si acelasi cu funsho! bravo! a iesit funsho de 2 ori si in locul lui au intrat 2 jucatori! inteleg ca rapid a jucat in 12 dupa pauza, de aia au castigat! in loc sa pierdeti vremea sa va gudurati prin cantonamentele fcsbeului, de ce nu mergeti voi la scoala?

lefter_popescu
lefter_popescu  •  01 Iulie 2023, 19:06

Nu trebuia sa renunțe la Lucasen . Sa-l bagi , în majoritatea meciurilor , câte 5 minute pe final a fost bătaie de joc. Nu vor găsi unul mai bun ca el. În meciul cu fcsb, băgat de la început, a făcut ce-a vrut cu fundașii lui Gigi Valiza.

calinescu_
calinescu_  •  01 Iulie 2023, 15:20

Desi a marcat , DUGANZICI ramane un mare minus a Rapidului ....!!!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează