FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB VS. RAPID

VIDEO / EXCLUSIV FCSB vs. Rapid, comparație amplă în direct » 7 criterii esențiale au stabilit o diferență URIAȘĂ!

FCSB și Rapid sunt despărțite de 4 puncte la startul play-off-ului
FCSB și Rapid sunt despărțite de 4 puncte la startul play-off-ului

Articol de - Publicat vineri, 15 martie 2024 15:23 / Actualizat vineri, 15 martie 2024 15:33

În cadrul ediției de astăzi a emisiunii GSP Live, triplul campion al României și expertul GSP, Raul Rusescu, alături de jurnaliștii Alexandru Barbu și Alexandru Mone au disecat lupta la titlu dintre FCSB și Rapid, principalele candidate la trofeu. Deznodământul dezbaterii care a însumat 7 parametri relevanți? Un scor zdrobitor în favoarea Rapidului, 5-1!

Primul „11”, banca de rezerve, antrenorul, regula U21, publicul, „alianțele” din play-off și conducerea au reprezentat criteriile comparației. În cazul unor păreri împărțite ale invitaților Raul Rusescu și Alexandru Mone, moderatorul emisiunii, Alexandru Barbu, a avut rolul de „arbitru”, înclinând balanța, cu argumente, către o tabără sau alta.

De 4 ori peste FCSB! » Aici surclasează Rapid toate rivalele din SuperLiga
RAPID
De 4 ori peste FCSB! » Aici surclasează Rapid toate rivalele din SuperLiga

VIDEO. Rapid vs. FCSB » Cine e favorită la titlu?

1. Primul „11”

  • Raul Rusescu, expert GSP Live: „Steaua a demonstrat că este echipa mai bună, a terminat cu nouă puncte avans sezonul regulat”
  • Alexandru Mone, jurnalist GSP: „Acord punctul FCSB-ului, are jucători care fac diferența când e nevoie și sunt mai bine cotați, chiar dacă sunt multe probleme acolo în momentul de față. Echipa nu e întâmplător pe primul loc, totuși”

    ▶ VERDICT: Avantaj FCSB

2. Banca de rezerve

  • Raul Rusescu: „Mi-a plăcut banca de rezerve a Stelei, chiar dacă jucătorii care au intrat în ultima vreme nu au avut un impact foarte mare. Totuși, merg pe mâna Rapidului, cifrele rezervelor au fost mult mai bune”
  • Alexandru Mone: „Rapid, fără dubii. Spre exemplu, FCSB nu are un Burmaz pe bancă”

    ▶ VERDICT: Avantaj Rapid

3. Antrenor

  • Raul Rusescu: „Strict pe parte sportivă, trebuie să îl aleg pe Elias Charalambous. A terminat cu nouă puncte în fața lui Bergodi. Îl apreciez pe Bergodi, îmi place ce construiește acolo, însă este o diferență semnificativă de puncte la finalul sezonului regulat”
  • Alexandru Mone: „Bergodi și staff-ul italianului. Înclin să cred că deciziile acestora au fost superioare celor de la FCSB, de la transferuri până la strategie”
  • Alexandru Barbu: „Bergodi este antrenorul superior, are o experiență mai mare, deși jocul giuleștenilor nu a arătat neapărat mai bine. Experiența antrenorilor este un factor important în momentul în care compari băncile tehnice, iar aici Bergodi este clar superior lui Charalambous și Pintilii”

    ▶ VERDICT: Avantaj Rapid

4. Regula U21

  • Raul Rusescu: „Diferența dintre Tavi Popescu și Borza sau Bădescu este că Tavi poate schimba soarta unui meci. A și făcut-o anul acesta. Eu cred că Tavi Popescu și Radaslavescu vor avea cifre mai bune în acest play-off. Eu merg pe FCSB. În ceea ce îi privește pe cei de la Rapid, mă așteptam să îl vad mai mult pe Cîrjan”
  • Alexandru Mone: „Rapid are juniori mai în formă decât cei ai FCSB-ului. Mă refer la Borza, care nu știu dacă va reintra în efectiv, Bădescu, înlocuitorul acestuia, a jucat bine și el. Cert este că au soluții bune pentru regula U21, mai sunt și Cîrjan sau El Sawy. FCSB îl are pe Octavian Popescu, ieșit complet din formă”
  • Alexandru Barbu: „Merg pe Rapid. Poziția pe care o folosește Rapid pentru a respecta regula U21, cea de fundaș stânga, este mai puțin expusă. Un fundaș lateral modest se vede mai puțin în meci decât un atacant, un mijlocaș ofensiv. Tavi Popescu, cel mai important fotbalist U21 al FCSB-ului, este ieșit complet din formă. Apoi, spre deosebire de Rapid, FCSB nu are doi fotbaliști U21 pe același post”

    ▶ VERDICT: Avantaj Rapid
Rapid - FCSB/ foto: Raed Krishan și Cristi Preda
Rapid - FCSB/ foto: Raed Krishan și Cristi Preda
Rapid - FCSB/ foto: Raed Krishan și Cristi Preda
Rapid - FCSB/ foto: Raed Krishan și Cristi Preda
Rapid - FCSB/ foto: Raed Krishan și Cristi Preda
+45 FOTO

5. Publicul

  • Raul Rusescu: „Problema Rapidului este că stadionul lor este foarte mic. Arena Națională îți dă un alt sentiment, iar Steaua a avut o medie foarte bună de spectatori anul acesta acolo, indiferent cu cine a jucat. Steaua se simte ca acasă pe Arena Națională, este stadionul ei, fiind echipa cu cele mai multe meciuri acolo, de departe”
  • Alexandru Mone: „Atmosfera din Giulești este inegalabilă. Să vedem dacă Rapid va mai juca meciuri pe Arenă și în play-off”

    ▶ VERDICT: Egalitate

6. „Alianțele” din play-off

  • Raul Rusescu: „Nu văd să se întâmple astfel de lucruri în 2024, nu pot să cred asta. Pe cine are Rapid aliat? Steaua în play-off-ul ăsta va fi singură împotriva tuturor? Eu nu cred că va beneficia nici una de alianțe”
  • Alexandru Mone: „Au existat niște zvonuri conform cărora nimeni nu îl vrea pe Gigi Becali campion. Eu cred că toate echipele se vor alia cu Rapid. Nu cred că se va da cineva intenționat la o parte, dar echipele vor fi mai implicate în meciurile cu FCSB”
  • Alexandru Barbu: „Rapid stă mai bine aici. În cazul în care vom avea în finalul play-off-ului o luptă între Rapid și FCSB, atât CFR, cât și CSU Craiova vor înclina balanța spre Rapid. Așa cum s-a întâmplat și în urmă cu câțiva ani, când Craiova a introdus copiii pe teren într-un meci cu Viitorul, aflată la acel moment în luptă pentru primul loc cu FCSB”

    ▶ VERDICT: Avantaj Rapid

7. Conducerea

  • Raul Rusescu: „Nu pot face o comparație, i-ar mai trebui 20 ani actualei conduceri rapidiste ca să pot face o comparație. Gigi Becali are 20 ani de experiență. Becali poate influența lupta din play-off mult mai mult. Este mai calm și mai calculat în declarații față de anii anteriori. A fost mult mai «soft» față de alți ani”
  • Alexandru Mone: „Rapid. Acolo nu există declarații după meciuri conform cărora un jucător sau altul e anunțat că nu mai joacă sau că nu mai intră titular. Spre exemplu, povestea cu Vali Crețu mi se pare foarte amuzantă. Este absurd să spui că un jucător pleacă și el să fie titular în următorul weekend. Becali a luat deja o decizie greșită anul acesta: plecarea lui Compagno, jucător care putea fi decisiv în play-off”
  • Alexandru Barbu: „Mi se pare mult mai plauzibil scenariul în care Gigi Becali să-și destabilizeze echipa, nu Dan Șucu. Patronul FCSB se poate enerva oricând și să ia o decizie pripită. Dan Șucu nu se implică astfel la echipă. Un al doilea criteriu este că Șucu oferă prime, la FCSB nu se întâmplă asta”

    ▶ VERDICT: Avantaj Rapid

Verdict final » 5-1 pentru Rapid

FCSB vs. Rapid, comparație amplă în direct » 7 criterii esențiale au stabilit o diferență URIAȘĂ!

În opinia jurnaliștilor GSP și a expertului emisiunii, Raul Rusescu, Rapid are un avantaj semnificativ în bătălia cu FCSB, pe baza celor șapte criterii propuse.

  • GSP Live, emisiunea realizată din studioul Gazetei Sporturilor și moderată de Alexandru Barbu, poate fi urmărită de luni până vineri, de la ora 11:00, pe pagina de Facebook, canalul de YouTube, precum și pe site-ul Gazetei Sporturilor, GSP.ro

Mai multe articole de actualitate:

Știm „sferturile” Champions League: Real - Manchester City și PSG - Barcelona sunt marile șocuri + cum arată tabloul semifinalelor: putem avea El Clasico în finală
TRAGERE LA SORȚI
Știm „sferturile” Champions League: Real - Manchester City și PSG - Barcelona sunt marile șocuri + cum arată tabloul semifinalelor: putem avea El Clasico în finală
Șeful galeriei de la Rapid, arestat preventiv pentru 30 de zile » Câți alți suporteri au mai primit sancțiuni similare
RAPID
Șeful galeriei de la Rapid, arestat preventiv pentru 30 de zile » Câți alți suporteri au mai primit sancțiuni similare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
mario_rdfe_
mario_rdfe_  •  16 Martie 2024, 01:20

Bai nene, deci acest rusescu este absolut exasperant ! Cei de la ziar nu sesizeaza ca e slab si enerveaza pe toata lumea ? Scoate numai traznai pe gura, deja a ajuns la zeci de debitatii de cand este la voi acolo ! Doar in acest articol a scos cateva de cascadorii rasului... tavi poate schimba soarta unui meci, cand ala saracul nu a facut nimic de doi ani si este cel mai slab jucator din lotul ala, meci de meci...apoi, ne spune ca arena nationala este stadionul lui fcsb...il lauda pe gigi, ca are 20 de ani de experienta si este superior conducerii celor de la rapid :))) cand ala este principalul raufacator al echipei...! Ne zice ca stadionul rapidului este foarte mic...desi nu are chiar 2 mii de locuri ! Il vrea pe carjan in echipa, desi ala a fost foarte slab de fiecare data cand a jucat ! Toate astea doar in acest articol...sa le lasam pe cele trecute in care il cere in echipa pe chiriches...etc etc etc ! Serios acum...gsp chiar ne jigneste daca a adus un asemenea "specialist " ....omul este foarte slab si subiectiv !

flojo
flojo  •  15 Martie 2024, 21:53
Postat de freddy pe 15 Martie 2024, 21:47

Eu zic sa închidem *** campionatul și sa dam medaliile la Rapid. La ce se mai joaca dacă ăștia au toate avantajele? E clar, s a decis în ședință, la revedere. :))) Sunteți *** cu atitudinea asta atât de evidenta pro Rapid.

Ipocriți mai sunteți voi, “fanii” 10sb!

freddy
freddy  •  15 Martie 2024, 21:47

Eu zic sa închidem *** campionatul și sa dam medaliile la Rapid. La ce se mai joaca dacă ăștia au toate avantajele? E clar, s a decis în ședință, la revedere. :))) Sunteți *** cu atitudinea asta atât de evidenta pro Rapid.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează