FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - FCSB

ANALIZĂ GSP Experiența Rapidului sau entuziasmul FCSB-ului? Ce atuuri au cele două mari rivale în derby

Rapid a surprins prin evoluțiile din primele 4 etape, ocupând în acest moment locul secund în clasament / foto: GSP +33   FOTO
Rapid a surprins prin evoluțiile din primele 4 etape, ocupând în acest moment locul secund în clasament / foto: GSP

Articol de - Publicat duminica, 15 august 2021 13:55 / Actualizat duminica, 15 august 2021 17:13

Astăzi, de la ora 21:30, pe Arena Națională, se va marca al 23-lea episod din rivalitatea dintre Rapid și FCSB. 

Rapid - FCSB 1-0 » S-au lovit de zidul alb-vișiniu! Primul derby după 6 ani, decis de un autogol
RAPID - FCSB 1-0
Rapid - FCSB 1-0 » S-au lovit de zidul alb-vișiniu! Primul derby după 6 ani, decis de un autogol

Derby-ul etapei a 5-a se anunță un meci foarte interesant. Asta nu numai datorită rivalității ce există între cele două echipe sau a numărului uriaș de fani așteptat pe stadion, ci și prin prisma stilurilor diferite de joc propuse de cele două formații.

Experiența din apărare, atuul Rapidului

Rapid a surprins prin evoluțiile din primele 4 etape, ocupând în acest moment locul secund în clasament. Mai mult, aceștia au reușit să stabilească și un record defensiv absolut în istoria clubului, fiind pentru prima oară în 66 de sezoane de Liga 1 când giuleștenii nu au primit gol în primele 4 etape ale campionatului. 

De asemenea, aceștia le-au permis adversarilor să trimită doar 9 șuturi pe poartă în cele 4 etape, clasându-se pe locul 3 într-un top al L1 la acest capitol, după CFR și Chindia. Aceste performanțe au venit datorită faptului că giuleștenii au cea mai experimentată defensivă din acest sezon. 

Formula de bază a apărării Rapidului este atât cea mai vârstnică din Liga 1, însumând 133 de ani, cât și cea mai experimentată: cei 4 titulari din defensivă au adunat împreună nu mai puțin de 727 de partide la nivelul Ligii 1 și 112 meciuri în cupele europene (Champions League și Europa League). 

De asemenea, cuplul de fundași centrali se poate lăuda în acest moment atât cu un cumul de 74 de partide la echipa națională, cât și cu 64 de partide în primele 5 campionate ale lumii: Săpunaru în Spania, iar Dragoș Grigore în Franța.

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Vlad Nedelea
FOTO: Vlad Nedelea
FOTO: Vlad Nedelea
FOTO: Vlad Nedelea
+29 FOTO

Experiența acumulată de fundașii Rapidului:

  • Cristian Săpunaru: 161 de meciuri în Liga 1, 31 de meciuri în Europa League, 15 partide în Champions League, 36 de selecții în echipa națională, 37 de partide în prima ligă spaniolă;
  • Dragoș Grigore: 128 de partide în prima ligă din România 27 de partide în Ligue 1, 38 de selecții în echipa națională, 15 jocuri în Europa League
  • Junior Morais: 251 de partide jucate în Liga 1, 44 de apariții în Europa League
  • Claudiu Belu: 187 de meciuri bifate în Liga 1, 7 partide în care a jucat în Europa League

FCSB, ofensivă furibundă

De cealaltă parte, FCSB-ul a avut unul dintre cele mai bune atacuri din acest start de campionat, tinerii din ofensiva roș-albaștrilor având un început furibund de sezon

Deși s-a confruntat cu probleme în defensivă, echipa patronată de Gigi Becali ocupă după primele 4 etape locul 4, având cel mai prolific atac al campionatului din punctul de vedere al golurilor marcate, la egalitate cu CFR. Roș-albaștrii se clasează în Top 5 la toate capitolele ofensive importante, cum ar fi posesia, ocaziile de gol create sau șuturile trimise pe poartă.

Gazeta prezintă și 3 jucători de la fiecare echipă care ar putea schimba soarta derby-ului:

Rapid

1. Horațiu Moldovan 

În ciuda faptului că nu mai evoluase în prima ligă până în acest sezon, goalkeeper-ul în vârstă de 23 de ani și-a făcut treaba cu brio între buturile Rapidului. Acesta a reușit să țină poarta intactă în toate partidele jucate, chiar dacă a avut de înfruntat ocazii grele, fie că a fost vorba de incursiunile în careu ale lui Daniel Florea sau Jefte Betancor, fie că a avut de parat șuturi dificile de la distanță. 

Pentru a scoate un rezultat bun și în partida de astăzi, Moldovan trebuie să se păstreze la aceiași parametri, iar o nouă partidă fără gol primit i-ar cimenta postul de titular în poarta giuleștenilor.

2. Adrian Bălan 

Bălan este golgeterul echipei din acest sezon, cu două reușite stagionale, dar și jucătorul înspre care s-au îndreptat cele mai multe mingi atunci când Rapidul a atacat. Deși acesta nu a profitat de toate șansele de gol pe care le-a avut, având un procentaj la finalizare de 17%, s-a dovedit un jucător extrem de important în ceea ce privește duelurile câștigate cu fundașii adverși, dar și în duelurile aeriene, fiind preferat pe postul de vârf în locul nou-venitului Marzouk. 

Atacantul în vârstă de 31 de ani ar putea profita de ocaziile de gol avute în acest derby, confirmând rolul de golgeter al echipei sale.

3. Nicolae Carnat 

Fostul internațional de tineret a fost, până în acest moment, cel mai inspirat transfer al Rapidului în compartimentul ofensiv. În vârstă de 23 de ani, Carnat a creat cele mai multe șanse importante de gol pentru Rapid în acest sezon (4), trecându-și în cont și o pasă decisivă. Acesta își poate confirma forma bună, punând în pericol și defensiva celor de la FCSB

FCSB

1. Florin Tănase 

Golgeterul de anul trecut al campionatului are șansa să facă o nouă partidă mare. După ce a semnat un nou contract cu FCSB, ce l-a făcut cel mai bine plătit jucător din Liga 1, acesta poate demonstra că își merită banii, fiind primul jucător ce străpunge poarta Rapidului în acest sezon.

2. Andrei Cordea 

Cel mai inspirat transfer al FCSB-ului în această vară, Cordea s-a dovedit cel mai bun om de atac al roș-albaștrilor în acest start de sezon. Cu 2 goluri, 2 pase decisive și 10 ocazii mari de gol create (cele mai multe din echipă), acesta și-ar putea pune amprenta și pe această partidă, fiind încă o dată cel mai bun jucător al echipei sale.

3. Octavian Popescu 

Tânărul mijlocaș în vârstă de 18 ani a avut și el un start excelent de sezon, aducând în etapa trecută cele 3 puncte pentru echipa sa, prin golul decisiv în poarta Mediașului. Pentru Octavian Popescu, acest derby este șansa perfectă să iasă la rampă, demonstrând că poate fi un jucător important și în meciurile mari, unul care își merită cu prisosință laudele venite din partea tuturor oamenilor din fotbalul românesc.

26,9este media de vârstă a lotului Rapidului, depășind-o pe FCSB la acest capitol, care are al 3-lea cel mai tânăr lot al campionatului, cu o medie de doar 24,4 ani

25 de milioane de euroeste diferența dintre cotele de piață ale celor două echipe: lotul FCSB-ului este cel mai valoros din Liga 1, valorând 31 de milioane de euro, în timp ce Rapidul se situează în subsolul clasamentului din acest punct de vedere, cu o valoare de doar 6 milioane de euro, conform transfermarkt.com

VIDEO Florin Tănase și Dinu Todoran, conferință înainte de Rapid - FCSB

Citește și alte știri despre derby-ul Rapid - FCSB:

Se anunță show pe Arena Națională! Câte bilete mai sunt disponibile pentru Rapid - FCSB

Toți ochii pe ei! 3 jucători care pot decide derby-ul Rapid - FCSB

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
113071617503785
Constantin Morarescu  •  15 August 2021, 19:11

Cum niciuneia din echipe nu-i convine sa piarda si nici nu este cazul sa riste ,cu toate declaratiile razboinice ,meciul va fii cu rezultat egal .

113071617503785
Constantin Morarescu  •  15 August 2021, 19:10

Cum niciuneia din echipe nu-i convine sa piarda si nici nu este cazul sa riste ,cu toate declaratiile razboinice ,meciul va fii cu rezultat egal .

ucluj2011
ucluj2011  •  15 August 2021, 16:01

Hai Rapidu'!!! Să câștigați diseară!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close