FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - FCSB

Traseul torțelor până în peluză, scenariu ca-n filme » Procurorii au identificat metoda folosită de fanii Rapidului pentru a dribla legea la meciul cu FCSB

Materiale pirotehnice folosite în Rapid -FCSB, 4-0 / Foto: GSP.ro
Materiale pirotehnice folosite în Rapid -FCSB, 4-0 / Foto: GSP.ro

Articol de - Publicat marti, 26 martie 2024 13:01 / Actualizat marti, 26 martie 2024 13:27

Procurorii care investighează cum au ajuns pe Arena Națională materialele pirotehnice folosite de suporterii Rapidului la derby-ul cu FCSB, câștigat de giuleșteni cu 4-0, au intrat în posesia unei înregistrări video care relevă una dintre metodele folosite de fanii alb-vișiniilor în cauză pentru a dribla legea.

Un bărbat i-a dat unui copil un troller în care procurorii presupun că se aflau torțe, fără să îi spună ceva despre conținut. Copilul a lăsat trollerul în spatele porții, iar după două minute l-a mutat după bannerele publicitare.

Obiectul de voiaj a fost preluat ulterior de un bărbat îmbrăcat într-o geacă vișinie, care l-a aruncat înspre membrii galeriei Rapidului din Peluza Nord. Suporterii giuleșteni au pasat trollerul între ei și l-au așezat sub un scaun.

Imagini cu puternic impact emoțional » Copiii de 15 ani s-au lovit cu sălbăticie pe Patinoarul Olimpic din Brașov
Bătaie
Imagini cu puternic impact emoțional » Copiii de 15 ani s-au lovit cu sălbăticie pe Patinoarul Olimpic din Brașov

Metoda folosită de suporterii Rapidului pentru a introduce materiale pirotehnice pe stadion la derby-ul cu FCSB

„Potrivit procesului-verbal din data de 09.03.2024 întocmit de către lucrători din cadrul D.G.J.M.B., în timp ce se aflau în misiunea de asigurare a ordinii și liniștii publice pe Arena Natională, în zona Tribunei I, în jurul orelor 18:55, au observat două persoane de sex bărbătesc, una mai în vârstă și un copil, care s-au deplasat dinspre tunelul central către Peluza Nord, pe marginea suprafeței de joc.

Persoana mai în vârstă avea asupra sa un sac cu mingi, iar copilul avea un troller. Au procedat (n.r.- jandarmii) la supravegherea video a acestor două persoane și au observat că, în continuare, persoana mai în vârstă a scos din sac mai multe mingi pe care le-a împărțit altor copii, iar copilul a lăsat trollerul în spatele porții.

La două minute distanță, copilul s-a uitat in jur, după care a luat trollerul și l-a dus in spatele bannerelor publicitare, de unde a fost luat de un bărbat îmbrăcat într-o geacă vișinie (neidentificat până in prezent) și aruncat către membrii galeriei Peluza Nord Rapid București. Apoi au identificat cele două persoane, stabilind că persoana în vârstă se numește T. A., iar copilul S. M. (minor 13 ani).

Cu ocazia întocmirii procesului-verbal, S. M. a declarat în prezența mamei sale (...), că o persoană de sex bărbătesc, îmbrăcată într-o vestă vișinie, pe care nu o cunoaște, i-a dat în zona tunelului un troller să-l ducă în zona galeriei echipei Rapid București, fără să-i spună ce conține. A dus trollerul în spatele bannerelor publicitare, de unde a fost luat de persoana care i l-a dat și aruncat de aceasta către membrii galeriei Rapid București.

T. A. a declarat că, in jurul orelor 18:50, în timp ce se ducea cu un sac de mingi către Peluza Nord, s-a întalnit în zona tunelului cu S.M., care avea asupra lui un troller. S-au deplasat împreună către Peluza Nord, iar el a inceput să împartă mingiile din sac copiilor, fără a observa ce a făcut S. M. cu trollerul.

În urma vizionării înregistrărilor video, s-a constatat faptul că trollerul care a fost aruncat suporterilor rapidiști aflați în peluza stadionului a fost preluat de aceștia din urmă și pasat între ei, ajungând câteva rânduri de scaune în susul peluzei, fiind amplasat sub un scaun și mascat de către alți suporteri care s-au poziționat în dreptul său.

Suporterul neidentificat care a preluat inițial trollerul și care l-a predat celor din peluză a urcat și el ulterior în peluză, fiind ajutat și tras de către alți membri ai galeriei, după care s-a așezat în partea de sus a peluzei.

Înainte de începerea partidei de fotbal, cât și pe timpul desfășurării meciului Rapid București - F.C.S.B. din data de 09.03.2024, suporterii rapidiști au aprins și au aruncat către suprafața de joc mai multe articole pirotehnice.”, se arată în dosarul întocmit de procurori, conform digisport.ro.

VIDEO GSP Live » Fostul director sportiv de la Dinamo a dat verdictul în lupta la titlu din Superliga: „Rapid are un loc mai echilibrat decât FCSB”

Citește și:

Noi stenograme incendiare din scandalul de la Rapid! Cum punea „Bocciu” presiune: „Să moară familia mea de nu te rup în două! Sună-l p-ăla, să-i dezbrace în (...) goală, cum ne dezbracă pe noi!”
RAPID
Noi stenograme incendiare din scandalul de la Rapid! Cum punea „Bocciu” presiune: „Să moară familia mea de nu te rup în două! Sună-l p-ăla, să-i dezbrace în (...) goală, cum ne dezbracă pe noi!”
S-a decis cine este titular diseară, cu Columbia, între Ianis Hagi și Olimpiu Moruțan: „Iată cum a gândit Iordănescu”
COLUMBIA - ROMÂNIA
S-a decis cine este titular diseară, cu Columbia, între Ianis Hagi și Olimpiu Moruțan: „Iată cum a gândit Iordănescu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
aldan
aldan  •  28 Martie 2024, 00:31

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ED_BAD
ED_BAD  •  26 Martie 2024, 22:33
Postat de dr.jivago pe 26 Martie 2024, 15:17

mafia calabreza ,tot cu copii si batranei lucreaza... Doar ca astia, mai si stiu sa plateasca... Interlopii de sub Grant , imbracati in haine oficiale se folosesc de bietii copii de mingi , ptr a induce frica si teroare in tribune ptr cei care vin cu familia... E dezlantuirea dezmatului , a urii , a revarsarii umorilor... Iar Shucu , individul care minte cu nerusinare , vânzând niste lemne la preturi astronomice , sub pretextul unor asa zise promotii la Mobexpert ține sub oboroc totul. Spunea cineva de pe aici si s-ar putea sa si aiba dreptate, ca faza cu pocnitori ar fi o trambulina sa se descotoroseasca de ageamii Nico si Boccii...... Shucu un avid parvenit, ar vinde-o si pe... ptr a intra sub faldurile politichiei dambovitene... Noroc , ca vechii liberali s-au prins de manevra si l-au matrasit pe acest neica-nimeni cu o viata furibunda si controversata...

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cris4co
cris4co  •  26 Martie 2024, 20:27
Postat de aeroportul.urziceni pe 26 Martie 2024, 14:37

de unde obsesia asta pentru fcsb? :))))

In P.M. ai cautat? Sigur a mai ramas ceva...

Vezi toate comentariile (19)
Comentează