FOTBAL  »  NATIONALA  »  COLUMBIA - ROMÂNIA

CORESPONDENȚĂ DIN MADRID S-a decis cine este titular diseară, cu Columbia, între Ianis Hagi și Olimpiu Moruțan: „Iată cum a gândit Iordănescu”

Ianis Hagi, în acțiune cu Irlanda de Nord // foto: Raed Krishan, GSP
Ianis Hagi, în acțiune cu Irlanda de Nord // foto: Raed Krishan, GSP

Articol de , - Publicat marti, 26 martie 2024 10:13 / Actualizat marti, 26 martie 2024 13:24

Olimpiu Moruțan va începe titular diseară cu Columbia, conform informațiilor GSP, în superamicalul de pe „Metropolitano”, de la ora 21:30. Jucătorul lui Ankaragucu este preferat lui Ianis Hagi, care are puține minute în 2024 la Alaves. Iată cum a gândit Edward Iordănescu strategia pentru meci!

România - Columbia este superamicalul tricolorilor diseară, la Madrid, pe Metropolitano, de la ora 21:30 (ora României). "Tricolorii" vor evolua în cel mai tare amical al anului, pregătind astfel confruntările de la Euro 2024.

Singurul columbian din fotbalul românesc, reacție pentru GSP.ro: „Acesta va fi scorul!” » Cu cine și-a făcut planuri de viitor
COLUMBIA - ROMÂNIA
Singurul columbian din fotbalul românesc, reacție pentru GSP.ro: „Acesta va fi scorul!” » Cu cine și-a făcut planuri de viitor

Aproximativ la aceeași oră, se joacă meciul de baraj dintre Ucraina și Islanda, partidă care ne va oferi adversarul din 17 iunie, din prima partidă de la turneul final din Germania.

Totodată, de la ora 22:30, tot la Madrid, dar pe „Santiago Bernabeu”, este un amical de lux între Spania și Brazilia. Așa cum GSP.ro a anunțat în corespondența de ieri, „tricolorii” lui Edward Iordănescu s-au antrenat în baza lui Real Madrid de la Valdebebas, alături de naționala lui Vinicius, aproximativ în același timp.

Am încredere că-și va crește și Florinel Coman randamentul. La fel, cum și la Oli, la Olaru, am asemenea așteptări. Ei s-au integrat, sunt respectați, au potențial, aduc plusvaloare, dar trebuie să aibă impact și ca eficiență. În preliminarii, au avut adversari din Serie A, am încredere în ei și sunt sigur că-și vor crește eficiența
Edward Iordănescu, selecționer România

Ultimele informații din interiorul echipei naționale: Ianis Hagi intră în repriza a doua, Olimpiu Moruțan titular cu Columbia!

Așa cum GSP.RO a informat încă de luni, România va începe în 4-3-3, o formulă ofensivă gândită de Edward Iordănescu contra formației ce n-a mai pierdut de 20 de meciuri, dintre care 15 victorii. Au fost înfrânte, printre altele, Germania, Brazilia, Japonia și Spania, săptămâna trecută.

7etape în Spania a adunat Hagi ca rezervă neutilizată pentru Alaves, el fiind împrumutat acolo de la Rangers

Vor fi operate 6-7 modificări în formula de start, față de remiza cu Irlanda de Nord (1-1), iar una dintre cele mai importante dileme ale staff-ului tehnic a fost folosirea sau nu din primul minut a lui Ianis Hagi. În cele din urmă, și după antrenamentul de la Valdebebas, titular va fi Olimpiu Moruțan.

4meciuri a strâns Ianis Hagi în 2024 în LaLiga la Alaves, din totalul de 18 jucate în sezon: a evoluat 13, 4, 4, respectiv 32 de minute. Mai are două partide în Copa del Rey

„Normal, Ianis Hagi ar fi fost titular. Dar selecționerul se teme să nu-l expună cu al doilea meci de încărcătură maximă la trei zile distanță, când el joacă foarte, foarte puțin la echipa de club. Probabil, Ianis va intra în repriza a doua a amicalului cu Columbia.

De fapt, asta a și fost strategia lui Iordănescu, nu a dorit să riște cu niciun jucător și în cazul lui Ianis asta a fost teama principală. El joacă puțin la Alaves, iar acum să joace și titular, după ce a evoluat și la București cu nord-irlandezii... Ar fi un risc.

12meciuri a bifat Moruțan în 2024 în prima ligă din Turcia pentru Ankaragucu, plus alte trei în Cupă, din totalul de 31 de partide ale stagiunii. Are 5 goluri și 3 assist-uri în total

Mai bine intră și pe fondul de oboseală al adversarului. Moruțan, în schimb, are multe meciuri ca integralist la echipa de club. Și iată cum a gândit Iordănescu: dacă un jucător se "rupe", merge la club așa și apoi, chiar că devine aproape imposibil să mai joace acolo! Și au de suferit toți, și jucătorul, și echipa națională", au declarat oficialii FRF pentru Gazeta Sporturilor.

Horațiu Moldovan între buturi, pe „Metropolitano”, Alibec - atacant central, la mijloc apare Marius Marin în primul „11”

Titular între buturi va fi Horațiu Moldovan, care, astfel, va evolua într-un meci, și ce meci!, pe „Metropolitano”, propria casă, după ce în ianuarie 2024 a fost transferat de Atletico Madrid de la Rapid pentru 800.000 de euro. Tocmai aceasta a fost ideea de la bun început, ca Niță să apere cu Irlanda de Nord, iar Horațiu Moldovan cu Columbia.

Iată cum ar putea arăta echipa națională a României contra Columbiei:

H. Moldovan - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Sorescu - M. Marin, Stanciu, Olaru - Moruțan, Alibec, Drăguș

Nu mă impresionează un jucător care face 20 de atingeri și-și consumă aiurea energia. Simplitatea este o mare calitate în fotbalul modern, simplitatea de a face lucruri mărunte, simplitatea a devenit o aroganță! Să ieși cu decizia simplă și corectă, asta contează
Edward Iordănescu, selecționer România

VIDEO. Edi Iordănescu: „Borza să-și pună ordine în viața personală, înainte de a veni la națională. Eu nu accept gesturi de genul”

Citește și alte știri:

CORESPONDENȚĂ DIN SPANIA Răspunsul lui Radu Drăgușin când a fost pus să aleagă între Islanda și Ucraina ca adversar după baraj: „Eu vreau să ies din grupe. «Foarfece» nu dau”

CORESPONDENȚĂ DIN SPANIA Stăpânii inelelor! GSP.ro îți dezvăluie strategia secretă pe care Edward Iordănescu o pregătește pentru Euro 2024 în Germania

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (35)
brentford
brentford  •  26 Martie 2024, 19:03
Postat de brentford pe 26 Martie 2024, 18:55

Eu din titlu inteleg ca vom avea un titular intre Hagi si Morutan,adica la mijloc. Iar Hagi si Morutan in flancuri. ***)

Deci va ajut sa corectati,sa folositi corect “intre” si “dintre”,iar voi dati in mine cu margarete ca un ninja cu stelute. Nu aveti pic de rusine?

brentford
brentford  •  26 Martie 2024, 18:55

Eu din titlu inteleg ca vom avea un titular intre Hagi si Morutan,adica la mijloc. Iar Hagi si Morutan in flancuri. ***)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dobrin
dobrin  •  26 Martie 2024, 18:28
Postat de 22cea pe 26 Martie 2024, 16:38

Pai normal ca mai iau daca incerca sa-mi vinda rosii stricate :)))

Daca cumperi de la ele, da. Dar daca nu, ce interes ai avea? Asa si cu oamenii de fotbal, ce interes au sa spuna pe de-a dreptul si sa-si puna machedonimea in cap?

Vezi toate comentariile (35)
Comentează