FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - FCSB 2-0

VIDEO+FOTO Rapid - FCSB 2-0. Ăsta e Rapidul din Giulești! Alb-vișiniii își înving rivala la primul derby jucat pe noul stadion

Rapid - FCSB 2-0. Ăsta e Rapidul din Giulești! Alb-vișiniii își înving rivala la primul derby jucat pe noul Giulești +45   FOTO
Rapid - FCSB 2-0. Ăsta e Rapidul din Giulești! Alb-vișiniii își înving rivala la primul derby jucat pe noul Giulești

Articol de , - Publicat duminica, 24 iulie 2022 23:30 / Actualizat luni, 25 iulie 2022 10:54

Rapid a învins-o pe FCSB, scor 2-0, în primul derby important al sezonului, alb-vișiniii învingându-și rivala într-o atmosferă sud-americană creată de suporterii din Giulești. Dugandzic, „cap” la o centrare a lui Alex Ioniță și Cristi Săpunaru, cu un șut din careu, au semnat victoria echipei lui Mutu.

Atmosfera grozavă din Giulești îl face pe fiecare jucător al Rapidului să fie un pic mai bun decât este de fapt. Nici o peluză din lume nu o face pe FCSB să arate ca o echipă normală. Adunătura pe care o creează și o conduce Gigi Becali de acasă, prin telefon, poate să fie maximum o reclamă pentru Vodafone, în nici un caz o formație respectabilă în fotbal. 

Adio, Petrea?! Déjà vu la FCSB » 5 simptome ale unui dezastru fără sfârșit
Rapid - FCSB 2-0
Adio, Petrea?! Déjà vu la FCSB » 5 simptome ale unui dezastru fără sfârșit

Dugandzic nu a fost bun nici la Soci, nici la CFR Cluj, dar el este excelent în Rapid - FCSB

Lui Gigi Becali i se par toți interesanți, plictisit să-i tot urmărească la televizor. La primul gol a centrat Ioniță, un mijlocaș care a refuzat să treacă la FCSB, și a marcat Dugandzic, un atacant pe care Becali nu a putut să-l ia de la Botoșani fiindcă a existat o ofertă de la Soci, din Rusia. 

Dugandzic nu a fost bun nici la Soci, nici la CFR Cluj, dar el este excelent într-un derby în care giuleștenii îl consideră atât de valoros încât îl titularizează fără test, la două zile după ce ex-iugoslavul a semnat contractul. 

Rapid - FCSB 2-0, foto: Raed Krishan/GSP
Rapid - FCSB 2-0, foto: Raed Krishan/GSP
Rapid - FCSB 2-0, foto: Raed Krishan/GSP
Rapid - FCSB 2-0, foto: Raed Krishan/GSP
Rapid - FCSB 2-0, foto: Raed Krishan/GSP
+42 FOTO

Cristi Săpunaru a înscris contra unei echipe moarte. SCFCFCSBSA nu mai are nici nume, nici jucători

Dugandzic a potrivit în colțul lung mingea pe care o centrase Alex Ioniță, apoi Săpunaru a înscris al doilea gol pentru formația vie împotriva echipei moarte. 

SCFCFCSBSA nu mai are un nume de club serios și nu mai are nici jucători, nici un plan clar. Saburtalo, echipa din Georgia care i-a învins pe roș-albaștri cu 1-0 în prima manșă din turul al doilea preliminar al Conference League, poate să creadă cu adevărat să se califice, fiindcă nu există multe pseudoechipe în care să conteze doar talentul fiecărui jucător. Florin Tănase dirijează tot jocul atunci când are mingea. Când nu o are, el nu contează. 

La fel se comportă Octavian Popescu, Olaru, fotbaliști cu cote bune care par să fie în probe, testați într-un mediu anormal în care antrenorul principal nu există, sunt delegați să se descurce singuri. Spre deosebire de Anton Petrea, Adrian Mutu a fost un mare fotbalist. 

Și, în comparație cu FCSB, Rapid nu rămâne niciodată singur, clubul păstrează suporteri care-l țin în viață și în ultima ligă, și într-un derby.

Gică Popescu: „Cei de la FCSB au arătat speriați, că le e frică”

O victorie meritată a giuleștenilor. Cu o prestație nesperat de slabă a celor de la FCSB. Două goluri frumoase, execuție extraordinară a lui Dugandzic, apoi o lovitură liberă ce pare lucrată la antrenament. 2-0 la pauză, meritat. M-am așteptat să văd altă față a celor de la FCSB, dar au arătat fără curaj, le era frică să joace. Ne așteptam de la Florinel Coman, Florin Tănase să aibă altă prestație, dar au fost foarte temători. Aceste rezultate negative înșiruite au creat această atitudine la jucătorii cu experiență.
- Gică Popescu la Prima Sport 1

Dumitru Dragomir, necruțător cu doi jucători de la FCSB: „Nici la Divizia B nu i-aș lua!”

Dumitru Dragomir, fostul conducător al Ligii Profesioniste de Fotbal, a analizat, în direct la GSP Live, deznodământul derby-ului Rapid - FCSB 2-0.

Dragomir explică unde a făcut Rapid diferența, de ce a scăzut randamentul lui Tavi Popescu și îi face praf pe Bouhenna și Tamm, cei doi fundași centrali transferați de vicecampioană în această pauză competițională. Toate declarațiile lui Dumitru Dragomir despre Rapid - FCSB sunt aici. 

Becali anunță primul jucător care pleacă de la FCSB: „Gata! Scap de el”

Gigi Becali, patronul FCSB, a criticat mai mulți jucători, printre care și atacantul Ivan Mamut (25 de ani). Vârful croat nu a fost în lotul lui Toni Petrea, dar Gigi Becali se declară nemulțumit de prestațiile pe care le-a avut de când a semnat cu FCSB, în vara lui 2021.

Rapid - FCSB 2-0, comentat de Ovidiu Ioanițoaia, Cristi Geambașu și Dan Udrea
Rapid - FCSB 2-0
Rapid - FCSB 2-0, comentat de Ovidiu Ioanițoaia, Cristi Geambașu și Dan Udrea

Rapid - FCSB 2-0

13.000au asistat la confruntarea din Giulești

Rapid - FCSB, echipe de start

Rapid: Moldovan - J. Morais, Săpunaru, Dr. Grigore, Fl. Ștefan - Kait, Crepulja, Ioniță II - Sefer, Dugandzic, Costache
Rezerve: Drăghia, Onea, P. Iacob, Ignat, Papeau, Pănoiu, Despa, Ciobanu, D. Iordache
Antrenor: Adrian Mutu

FCSB: Târnovanu - Ov. Popescu, Bouhenna, Dawa, Radunovic - Oaidă, Edjouma, Fl. Tănase - Cordea, I. Stoica, Fl. Coman
Rezerve: A. Vlad, Șut, Oct. Popescu, Lixandru, Tamm, Fl.Achim, Olaru, Pantea, Musi
Antrenor: Toni Petrea

Stadion: Rapid Giuleşti
Arbitru: Istvan Kovacs / A1: Vasile Marinescu, A2: Ovidiu Artene / Arbitru VAR: Horațiu Feșnic / Arbitru AVAR: Mircea Grigoriu

UPDATE 20:36 - Atmosferă intensă înaintea partidei din Giulești

UPDATE 20:00 - Tavi Popescu și Olaru, rezerve în derby-ul Rapid - FCSB!

Chiar dacă Gigi Becali a anunțat sâmbătă că FCSB va menaja mai mulți jucători în derby, surprinde, totuși, că în formula de start nu se regăsesc Tavi Popescu și Darius Olaru, doi jucători exponențiali de-ai roș-albaștrilor. Cordea, Ianis Stoica și Florinel Coman sunt alegerile lui Toni Petrea pentru tridentul din ofensivă, în timp ce Bouhenna, accidentat până acum, bifează azi primul meci oficial la vicecampioană.

UPDATE 19:23 - Ultrașii roș-albaștrilor fac spectacol în drumul spre Giulești

UPDATE 18:55 - Primele mișcări de trupe: s-a adunat galeria FCSB-ului!

Peluza Nord a roș-albaștrilor a sunat adunarea pentru derby-ul cu FCSB. Grupuri de ultrași se pregătesc să plece spre stadionul din Giulești, flancați de reprezentanții forțelor de ordine.

  • VIDEO: Iosif Popescu (GSP)
+41 FOTO

Galeria roș-albaștrilor se pregătește de meci / FOTO: Vlad Nedelea (Gazeta Sporturilor)

Citește și alte știri din Liga 1:

Atenție, imagini dure! Un jucător de la CFR a avut nevoie de cusături, adversarul a luat doar „galben”
FCU CRAIOVA - CFR CLUJ 3-1
Atenție, imagini dure! Un jucător de la CFR a avut nevoie de cusături, adversarul a luat doar „galben”
„Dinamo m-a aruncat!” » „Xavi”, puștiul-minune pe care Porumboiu a oferit 1 mil. €: „M-au suspendat pentru blat, dar eu alergam la morgă și cimitire”
DINAMO
„Dinamo m-a aruncat!” » „Xavi”, puștiul-minune pe care Porumboiu a oferit 1 mil. €: „M-au suspendat pentru blat, dar eu alergam la morgă și cimitire”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (225)
adriann_
adriann_  •  25 Iulie 2022, 13:33
Postat de newdi pe 25 Iulie 2022, 00:07

Adi, Stoica este folosit vârf de atac, Costache este folosit unde joacă de mic. Ce dracului, parcă te pricepeai la fenomen. Stoica e bun, dar se va pierde cum s- au pierdut toți cei ce au trecut prin mâna lui Gigi. Îi mai dă Gigi 2.000 și mai semnează pe 3 ani pe o clauză de 20, 30 de bulioane de iepuroi, asta-i joaca.

Omule, eu nu discut faptul ca il joaca becali ca pe un 9 autentic samd, nu i-am reprosat ca n-a dat cu capul in 7 centrari sau ca nu juca aproape deloc cu spatele la poarta etc. Lasand la o parte ratarile, a fost pur si simplu comic cat de putin a alergat in general, aia era ideea.

tataika
tataika  •  25 Iulie 2022, 12:48

"Nea Raureanu contabilu', iti iese răutatea prin ochi! Ai grija de ABBA, ca ati mai fost de rasul rasilor ani de zile.

Ostas
Ostas  •  25 Iulie 2022, 10:15

Se vede când antrenorul este lăsat în pace! Exemplu: Rapid, Sepsi etc.

Vezi toate comentariile (225)
Comentează