FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - FCSB 2-0

VOCILE GAZETEI Rapid - FCSB 2-0, comentat de Ovidiu Ioanițoaia, Cristi Geambașu și Dan Udrea

Rapid - FCSB, comentat de Ovidiu Ioanițoaia, Cristi Geambașu și Dan Udrea
Rapid - FCSB, comentat de Ovidiu Ioanițoaia, Cristi Geambașu și Dan Udrea

Articol de GSP - Publicat duminica, 24 iulie 2022 23:30 / Actualizat duminica, 24 iulie 2022 23:35

Rapid - FCSB 2-0, primul derby al noului sezon, a fost comentat pe GSP.ro de Ovidiu Ioanițoaia (director GSP), Cristi Geambașu (editorialist GSP) și Dan Udrea (reporter GSP). Mai jos găsiți opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.

Rapid - FCSB 2-0 final

Ovidiu Ioanițoaia: Dreptatea lui ”Tase” 

Condusă cu 2-0 după 45 de minute, FCSB a introdus la pauză 4 jucători. Inclusiv pe vedetele Olaru și Oct. Popescu, pe care le-ar fi odihnit în vederea returului cu Saburtalo. N-a schimbat însă și stilul de joc, care a rămas același. Lent și previzibil, pradă ușoară pentru un Rapid harnic și devotat, gata să bage nu doar piciorul în gheata adversarului, ci chiar și capul. 

În disperare de cauză, vicecampioana a avansat liniile și a forțat, dar degeaba. A mai irosit două jumătăți de ocazie, fără să reintre însă cu șanse reale într-un meci pe care trupa giuleșteană îl va câștiga pe merit. Clar, indiscutabil. 

Destui au sărit ca arși, în frunte cu însuși Gigi Becali, auzindu-l pe Fl. Tănase cum reclama lipsa unui lot competitiv, de ținută. După acest eșec suferit în Giulești, respectivii ar trebui să-și retragă cuvintele și să-i dea dreptate lui "Tase". Ca și CFR, FCSB pare din alt film în startul actualei stagiuni. Pare ori chiar e.

Cristi Geambașu: 4 noi, dar recordul rezistă! 

Așteptările ne-au fost confirmate. 4 schimbări la pauză la FCSB. Recordul absolut era de 5, la un meci cu CFR! Tamm, Șut, Olaru și Octavian Popescu trebuiau să repare ce au stricat Bouhenna, Edjouma, Oaidă și Coman. Nu au reparat. Din fericire pentru public, meciul nu și-a pierdut din ritm în repriza secundă, iar Rapidul nu a așteptat doar să lovească pe contraatac. Misiune deloc imposibilă în condițiile în care Dawa și-a continuat recitalul greșelilor, Olaru a ieșit cum a intrat, iar Ovidiu Popescu a amețit de când este plimbat de pe stânga pe dreapta.

Fără idei, capitol la care profesor la catedră a fost Oct. Popescu, cu un Tănase care tot așteaptă să plece undeva și cu un singur fotbalist care își respectă meseria pe teren, Cordea, FCSB pierde fără emoții și anunță un retur de coșmar cu georgienii de la Saburtalo.

Dan Udrea: Rapidul lui Mutu vs FCSB-ul lui Gigi 

Rapid a fost echipa mai bună fiindcă a părut să fie o echipă construită și instruită de un antrenor. Organizată, cu jucători cu viteză în față și cu un atacant, Dugandzic, pe care Mutu l-a așteptat toată vara. Peste toți au fost Săpunaru și mai ales Junior Morais, acesta din urmă cu adevărat remarcabil. 

FCSB a fost echipa mai slabă fiindcă a fost construită și instruită de patron, nu de un antrenor. Chiar a jucat după chipul și asemănarea lui Gigi: doar individual, fără un plan tactic. Când ajungi să îi ai pe Dawa și Bouhenna fundași centrali, pe care mingea îi curentează la fiecare atingere, n-ai cum să speri că nu primești goluri și nu pierzi meciuri. 

PS: dacă nu se accidenta Olaru, a 5-a schimbare trebuia să fie Musi în locul lui Octavian Popescu, chiar dacă Tavi a intrat la pauză. Puștiului i s-a urcat fotbalul la cap și ar trebui trezit la realitate.

Rapid - FCSB 2-0 la pauză

Ovidiu Ioanițoaia: Entuziasm maxim în tribune, uneori scăpat de sub control, dar puțin fotbal pe gazon. Unul fragmentat, cețos, luminat însă în minutul 19, când Rapid a deschis scorul după o fază de manual. Al. Ioniță a centrat impecabil de pe stânga, iar nou-venitul Dugandzic a reluat cu capul imparabil la colțul lung. Moment în care trebuie că Adi Mutu s-a felicitat că l-a adus pe croat, iar Dan Petrescu și-a ros unghiile că l-a lăsat să plece. Deși FCSB a căutat egalarea, Ianis Stoica a irosit două ocazii importante, pentru ca veșnic tânărul Săpunaru să marcheze pentru 2-0 în minutul 40. Diferență meritată la pauză, Rapid a jucat mai bine, mai direct și mai energic. FCSB a căutat ceva ce n-a găsit.

Cristi Geambașu: Jucătorii trași pe dreapta de Petrescu fac spectacol la alții. După Chipciu la "U", Dugandzic la Rapid. La doar câteva zile de la transfer, un gol de vârf autentic al croatului în contul Rapidului. În lipsa vârfului de meserie, FCSB improvizează cu Ianis Stoica și insistă cu Florinel Coman. Meciul e viu și nu o dată spectaculos fiindcă și apărările sunt franjuri. A se vedea mai ales contribuția inestimabilă a cuplului Dawa-Bouhenna. 

Iar după golul de 2-0 al lui Săpunaru, orizontul de așteptare se mută, ca de obicei, către mașina infernală a schimbărilor care urmează a fi operate după pauză. La FCSB, evident.

Dan Udrea: Derby-ul a început în tribune, după care, încet-încet, a început să se aprindă și în teren. Diferența în prima repriză a fost făcută de modul în care cei doi atacanți s-au descurcat în fața porții. Dugandzic a marcat dintr-o poziție deloc ușoară, dar cu o finalizare de mare clasă, în vreme ce Ianis Stoica și-a bătut joc în 45 de minute de imaginea de “jucător care știe să marcheze goluri”. 

Și ar mai fi o diferență, chiar imensă. FCSB are niște stoperi caraghioși: Bouhenna a comis-o la ambele goluri, iar Dawa e realmente comic când are mingea la picior. Iar Rapid îl are pe Săpunaru! Și discuția se încheie practic aici!

Rapid - FCSB, înainte de meci

Ovidiu Ioanițoaia: E prematur ca meciul să fie socotit un derby, dar el pune în mișcare tradiții și orgolii deosebite, deci merită urmărit. Și în ideea că ambele formații au început anevoie stagiunea, poticnit. Dacă Mutu a anunțat că va trimite în teren toate noile achiziții, Gigi Becali a avertizat că FCSB se va preocupa mai ales de returul cu Saburtalo din Conference League. Atât că, cercetând garnitura de start din Berceni și observând că din ea lipsesc doar doi titulari, Oct. Popescu și Olaru, constați o dată în plus că Becali vorbește una și echipa fumează alta.

Cristi Geambașu: După meciul rușinos de la Tbilisi și înainte de întâlnirea cu Rapid, Toni Petrea a fost întrebat dacă postul i-ar putea fi amenințat. "În momentul în care echipa nu câștigă, primul vizat este antrenorul", a spus angajatul lui Becali. Asta chiar că e o declarație de un umor nesfârșit! Mutu în schimb, peste care (deocamdată?) nu se bagă Angelescu și Șucu, aflat la primul derby de la venirea în Giulești, chiar se declară neliniștit. Deși reintră Săpunaru, deși șefii i-au transferat aproape încă o echipă, "Briliantul" se plânge de subțirimea lotului. Păi, Miță Iosif ce ar fi trebuit să facă, dragă Adi? 

Pedepsiții lui Becali se numesc Tavi Popescu și Olaru, trecuți rezerve. Beneficiarii sunt Oaidă și Ianis Stoica. Dincolo, Mutu l-a titularizat degrabă pe nou venitul Dugandzici, care apare în atac alături de Costache, fostul coleg de la CFR. Asta apropo de "subțirimea" lotului.

Dan Udrea: E derby, dar parcă nu 100% și pentru FCSB. Care se gândește și la returul cu Saburtalo și îi pune pe bancă pe Olaru și Tavi Popescu. În defensivă, FCSB e echipă de hochei, nu de fotbal. În 3 meciuri joacă:3 fundași stânga, tot 3 și dreapta, plus 4 stoperi! 

Rapid bagă tot ce are de bază în primul 11, dar banca arată rău. Morais va fi fundaș dreapta, dar nu e un dezavantaj, anticipez că lui Coman îi va fi greu să-l domine. Cheia meciului va fi însă în duelurile de la mijloc: Ioniță-Edjouma, Oaidă-Kait, Crepulja-Tănase.

Totul despre Rapid - FCSB 2-0!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
zubi
zubi  •  25 Iulie 2022, 13:57

Foarte slab arbitrajul lui Kovacs...

nightought
nightought  •  25 Iulie 2022, 09:49

Ce imi place cand scrie Udrea cu suparare despre Fcsb ! Cica " În defensivă, FCSB e echipă de hochei, nu de fotbal." Eu credeam ca e echipa de circ ! Saptamana asta toata Romania tine cu Saburtalo !

tandd
tandd  •  25 Iulie 2022, 00:08

meci de nimic la nimic

Vezi toate comentariile (6)
Comentează