FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV „Și peste mine au venit «corsicanii» să-l angajez pe Șumi” » Șeful Rapidului din era Copos: „Marius nu are clasă”

Gigi „Corsicanu”, al doilea de la dreapta la stânga
Gigi „Corsicanu”, al doilea de la dreapta la stânga

Articol de - Publicat marti, 11 iulie 2023 10:04 / Actualizat marti, 11 iulie 2023 13:49

Grigore Sichitiu (74 de ani), fost președinte la Rapid în 3 rânduri, ultima dată în perioada 2006-2009, a susținut azi la GSP Live că galeria Rapidului, în frunte cu fostul lider Gheorghe Răducan, alias „Corsicanu”, a încercat la acea vreme să-l impună pe Marius Șumudică antrenor.

Întâmplarea povestită de Sichitiu la GSP Live s-ar fi petrecut în sezonul 2006/2007, când acesta era președinte la Rapid, iar George Copos patron.

La acea vreme, Șumudică abia începuse cariera de „principal”. Fusese „secund” la Rapid între 2003 și 2004, apoi a antrenat-o pe Rocar în sezonul 2005/2006.

Afirmațiile fostului președinte rapidist în contextul presiunii pe care au pus-o ultrașii în ultimele zile pentru ca Șumudică să fie instalat antrenor principal. Acționarii au ignorat doleanța suporterii și l-au angajat în schimb pe Cristiano Bergodi.

„Clovnul a evadat! Opriți clovnul!” » Daniel Niculae, ripostă explozivă la miezul nopții, după ce Șumudică l-a acuzat că era „cu carafele de vin pe masă”
RAPID
„Clovnul a evadat! Opriți clovnul!” » Daniel Niculae, ripostă explozivă la miezul nopții, după ce Șumudică l-a acuzat că era „cu carafele de vin pe masă”

VIDEO. Fostul conducător al Rapidului din era Copos acuză: „Și peste mine au venit «Corsicanii» să-l angajez pe Șumi!”

În timp ce prin telefon se afla în direct Victor Angelescu, Sichitiu i s-a adresat acționarului rapidist: 

„Eu l-am adus prima dată pe Bergodi și sper ca a treia oară să aibă rezultate și mai bune. Dacă Șumudică cunoștea spiritul Rapidului, venea la dumneavoastră și discuta față-n față cu conducerea ce are pe suflet. Ieșind în public și provocând atâtea daune de imagine Rapidului, consider că nu are clasă pentru a comunica la un anumit nivel.

Clubul Rapid, la ora actuală, are un nivel de comportament al cluburilor mari: vorbiți puțin, exact, plătiți la timp, nu aveți probleme. Ați ales un antrenor cu clasă, îl cunosc bine pe Bergodi, care sper să reușească. Din păcate, tot ce a făcut Șumi în această perioadă... Am pățit și eu la fel.

Șumi a venit cu Gigi și cu «corsicanii» la mine la ProRapid când eram președinte, ca să-l pun antrenor, prin 2006, 2007. Am spus că nu galeria pune antrenor la Rapid.

Pentru asta vă felicit, băgați bani, conduceți clubul, iar clubul nu poate fi o anexă a galeriei, cu tot respectul pentru suporteri. Ei sunt oameni de suflet, iubesc clubul, dar nu ei aduc banii. Din acest punct vedere, vă felicit pentru că nu ați participat la aceste dezbateri jenante pentru două părți vișinii.

Primul perdant aici consider că este Șumudică. El depinde de conducători, nu depind conducătorii de Șumudică. Ați face extraordinar dacă ați închide toate aceste discuții. Tot ce se întâmplă strică imaginea și atmosfera clubului”, a precizat Sichitiu în dialogul cu Angelescu. 

Am avut o discuție cu liderii galeriei în momentul în care a fost clar că Adi Mutu va pleca. I-am informat despre deciziile noastre, a fost singura discuție pe care am avut-o. Noi credem că am luat o decizie corectă, așa ne-am gândit. Am ajuns la consens toți care conducem clubul, Dan Șucu, eu și Nico, faptul că Bergodi este cel mai potrivit pentru noi. 

- Victor Angelescu, acționar Rapid, la GSP Live

Șumudică și-a închis porțile la Rapid! Nu știu cui îi mai place mahalagismul ăsta în fotbal. Neapărat să se oprească odată. M-aș bucura să se ducă la Becali, în două săptămâni cred că se iau de păr

- Grigore Sichitiu

Mai multe știri despre Rapid: 

Promisiune pentru Bergodi în direct la GSP Live: „Sigur două transferuri”
RAPID
Promisiune pentru Bergodi în direct la GSP Live: „Sigur două transferuri”
Șumudică, 20 de minute furtunoase la TV: „Ce a spus Angelescu sună a răzbunare!” + „Niculae era cu carafele de vin pe masă înaintea meciului”
RAPID
Șumudică, 20 de minute furtunoase la TV: „Ce a spus Angelescu sună a răzbunare!” + „Niculae era cu carafele de vin pe masă înaintea meciului”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
danglumetu
danglumetu  •  13 Iulie 2023, 13:04

de unde pina unde e clovnul asta cel mai rapidist dintre rapidisti, jucind, cumulat, in patru ani sub o suta de meciuri, marcind 34 de goluri(adica unul la trei meciuri!)? cite zeci de jucatori au ai multe meciuri jucate si goluri marcate decit asta, pus, deloc intimplator, in fruntea bucatelor??? a jucat la sportul studentesc sapte(!) ani in 127 de partide, adica jumatate din meciurile disputate, marcind 26 de goluri, adica un gol la cinci etape! *** rapidistul nostru, nu-i asa?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Trandafir
Trandafir  •  12 Iulie 2023, 08:56

Bine ca nu l-au pus pe Sumudica, mai mult clovn decat antrenor, dat afara mai peste tot. Sucu a facut o alegere inteleapta.

conicor2008
conicor2008  •  11 Iulie 2023, 23:08

Pai bre nea Grigore Tinichigiu, s-ar putea ca cel mai bun antrenor din istoria fotbalului sa se ia de par cu jiji, dar cu o conditie: sa comande *** si galeria Stelei! Dar din cate stiu eu, nu prea se intampla asa ceva iar Șaormica nu are nici o sansa sa antreneze la Steaua!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează