FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - HERMANNSTADT 0-1

FOTO+VIDEO Rapid - Hermannstadt 0-1. Giuleștenii se prăbușesc într-un final incendiar: Dugandzic ratează din nou penalty, sibienii iau toate punctele!

Rapid - Hermannstadt / foto: Cristi Preda (GSP) +15   FOTO
Rapid - Hermannstadt / foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de , , - Publicat sambata, 04 martie 2023 22:06 / Actualizat sambata, 04 martie 2023 23:15

Rapid a fost învinsă de Hermannstadt, scor 0-1, într-un meci cu un final dramatic, în care Marko Dugandzic a irosit o nouă lovitură de pedeapsă. Sibienii reușesc prima victorie din decembrie, în timp ce Rapidul lui Mutu rămâne cu cea mai slabă prestație din 2023.

Programul etapei #29 din Superliga

Ce îndepărtate par momentele în care alb-vișiniii erau indestructibili în fața propriilor fani! Rapid a cedat din nou pe teren propriu, după o prestație submediocră, străvezie, a băieților lui Mutu. Giuleștenii câștigaseră norocos la Botoșani și nădăjduiau că vor avea un meci facil cu Hermannstadt, o echipă în derivă. Situația a stat cu totul și cu totul diferit în teren. 

Hermannstadt a fost din nou „sperietoarea” din finalul anului trecut, a controlat prima repriză și a înscris prin Balaure, la o fază la care defensiva lui Mutu dormea. 

Cu numeroase improvizații în echipă - dar care au dat greș în fața celor 12.000 de fani prezenți la meci, Rapidul nu a contat și tot Hermannstadt a fost mai periculoasă, giuleștenii fiind salvați de intervenția VAR de primirea unui penalty.

Rapid - Hermannstadt / foto: Cristi Preda (GSP)
Rapid - Hermannstadt / foto: Cristi Preda (GSP)
Rapid - Hermannstadt / foto: Cristi Preda (GSP)
Rapid - Hermannstadt / foto: Cristi Preda (GSP)
+11 FOTO

Rapid - Hermannstadt 0-1. Dugandzic ratează din nou penalty, sibienii iau toate punctele!

Sibienii au mers pe cartea defensivei în repriza a doua și au rezistat eroic. Acțiunile oamenilor lui Mutu au fost lipsite de consistență și, la cea mai mare ocazie, venită chiar în prelungiri, după un penalty dictat de VAR, golgeterul Marko Dugandzic a irosit din nou o lovitură de pedeapsă, după „momentul Mioveni”.

Heramnnstadt reușește prima victorie din decembrie și „respiră”, în sfârșit, în timp ce Rapid are toate motivele să se îngrijoreze înaintea play-off-ului.

FINAL » Rapid - Hermannstadt 0-1

  • Click AICI pentru statistici
  • A marcat: Balaure '32
  • Meciul a avut parte de o fază controversată de arbitraj pe parcursul primei reprize. În minutul 35, când sibienii conduceau deja cu 1-0, arbitrul Viorel Flueran a dictat penalty pentru trupa lui Marius Măldărășanu după un presupus henț în careu al lui Alexandru Ioniță. Mijlocașul Rapidului a deviat în corner, cu brațul lipit de corp, centrarea plecată din bocancul lui Călin Popescu, iar „centralul” n-a șovăit: a dictat penalty. Ulterior, Arbitrul de centru a urmărit faza controversată pe monitor, s-a consultat cu Iulian Dima din cabina VAR și a decis imediat revocarea penalty-ului. 
  • Dugandzic a irosit un penalty în prelungirile partidei, la două săptămâni după ce ratase o lovitură de pedeapsă și la Mioveni. 
  • VIDEO cu cele mai tari faze ale disputei din Giulești
  • Răsfoiește o galerie foto cu cele mai tari imagini de la Rapid - Hermannstadt.
  • 12.000 de suporteri au asistat la duelul din Giulești. 
  • Marius Măldărășanu și Dani Coman, antrenorul, respectiv președintele sibienilor, au fost aplaudați la scenă deschisă la prezentarea echipelor.
  • Un stadion întreg i-a scandat numele lui Marius Șumudică în ziua în care fostul atacant al giuleștenilor împlinește 52 de ani.
  • A fost mare aglomerație la magazinul oficial al Rapidului înainte de meci: zeci de persoane au format o coadă imensă, care se întindea până în stradă!
  • Lovitura de începere a partidei de azi a fost dată de către fosta handbalistă Cristina Dogaru,  multiplă campioană a Rapidului și a naționalei, 

VIDEO GSP a surprins atmosfera electrizantă de la Rapid - Hermannstadt

Rapid - Hermannstadt, echipe de start

Rapid: H. Moldovan - Belu-Iordache, Săpunaru, C. Ignat, J. Morais - Emmers, Crepulja, A. Ioniță II - Papeau, Luckassen, Ongenda
Rezerve: Drăghia, P. Iacob, Dr. Grigore, Onea, Al. Albu, Pănoiu, Kait, Costache, Dugandzic
Antrenor: Adrian Mutu

Hermannstadt: Letica - Butean, Bejan, I. Stoica, Opruț - Biceanu, Sota Mino - Balaure, Limaj, C. Popescu - D. Paraschiv
Rezerve: Muțiu, Medina, Antoche, Alhassan, Oroian, Bărbuț, Dr. Iancu, G. Iancu, Babic
Antrenor: Marius Măldărășanu

Stadion: Superbet Arena-Giulești
Arbitru: Flueran Viorel Nicusor (Craiova - Dolj), A1: Marinescu Vasile (Bucureşti), A2: Vornicu Adrian (Iaşi) Arbitru VAR: Dima Iulian (Bucureşti), Arbitru AVAR: Marchidanu Marius Cristian (Brăila)

VIDEO Cozi imense la magazinul oficial al clubului, înainte de Rapid - Hermannstadt

Hervin Ongenda a debutat la Rapid

Transferat luna trecută de Rapid, Hervin Ogenda a bifat sâmbătă seară primele minute în tricoul alb-vișiniu. Francezul a folosit în banda stângă din ofensiva lui Mutu, în sistemul 4-3-3 gândit de „Briliant”, fiind schimbat la pauză. 

Citește și:

CFR Cluj riscă excluderea din cupele europene! Decizia drastică luată de UEFA + reacția campioanei
CFR CLUJ
CFR Cluj riscă excluderea din cupele europene! Decizia drastică luată de UEFA + reacția campioanei
Incredibil: din Liga 1, direct la campioana Europei! Andrea Compagno a fost convocat la naționala Italiei!
FCSB
Incredibil: din Liga 1, direct la campioana Europei! Andrea Compagno a fost convocat la naționala Italiei!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (74)
tikitakabarceloona
tikitakabarceloona  •  05 Martie 2023, 10:25
Postat de legio.sud pe 04 Martie 2023, 22:48

De arbitrii care vă împing în 70% din meciuri ce zici ?!

Nu stiu dca asta e procentul, dar e clar ca unele penaltyuri nu trebuiau date, dar in turai fost si cateva foluri sau cartonase rosii care trebuiau date pentru noi. Oricum….partial ai dreptate, dar cfr ai farul sunt cele mai avantajate din ce se vede “la ochi”

tikitakabarceloona
tikitakabarceloona  •  05 Martie 2023, 10:23
Postat de george.br pe 04 Martie 2023, 23:08

Am intalnit si rapidisti demni. Respect, amice!

Multumesc, asemenea

atthur
atthur  •  05 Martie 2023, 09:10

Și nici un comunicat, NIMIC????11 metri primit absolut aiurea,doar-doar or egala franarii,da' Dumnezeu nu culcă-Te și s-a văzut pricina..!!! Ca la ailalti franari de la chefere cu deac...!!!! Acum e momentul Stelei,deși nu va fi ușor la Arad......

Vezi toate comentariile (74)
Comentează
Close