FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

VIDEO + FOTO Îl disperă pe Mutu! » A îngropat Rapidul în 5 meciuri din acest sezon și e amenințat cu banca: „O să vorbesc cu el”

Adrian Mutu, antrenorul Rapidului. În spatele lui, chiar Horațiu Moldovan, la meciul din Cupa României cu Farul (0-2) / FOTO: Imago Images
Adrian Mutu, antrenorul Rapidului. În spatele lui, chiar Horațiu Moldovan, la meciul din Cupa României cu Farul (0-2) / FOTO: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 13 aprilie 2023 11:05 / Actualizat vineri, 14 aprilie 2023 16:34

Portarul Horațiu Moldovan, 25 de ani, a ruinat Rapidul în 5 partide din acest campionat.

Rapid și-a atins obiectivul inițial, s-a calificat în play-off, unde giuleștenii n-au câștigat încă nicio partidă. Asta și pentru că Moldovan a greșit flagrant în două dintre cele trei meciuri disputate până acum, cu CFR Cluj (2-2) și luni, cu Sepsi (0-2). Portarul cu o selecție la prima reprezentativă a comis-o în momente-cheie, de fiecare dată la 0-0. 

Gică Hagi, apel public către Fiorentina: „Cred că mă aude toată lumea. Asta ne dorim!”
FARUL
Gică Hagi, apel public către Fiorentina: „Cred că mă aude toată lumea. Asta ne dorim!”

Comisarul Moldovan - serial tip-dramă la Rapid

Moldovan și-a pătat evoluțiile foarte bune din campionatul precedent și pe parcursul sezonului regulat. Din cauza erorilor sale, Rapid a pierdut cu Petrolul (0-1) și cu Farul (1-2) și a obținut numai un punct la Arad, vs. UTA (1-1). 

În continuare, cele 5 meciuri din ediția 2022-2023 a Superligii în care greșelile lui Horațiu Moldovan au văduvit-o pe Rapid de punct sau puncte.

Petrolul - Rapid 1-0

  • sezonul regulat, etapa #5
  • minutul 23

Moldovan scapă în plasă un șut modest trimis de Grozav de la marginea careului. A fost singurul gol al partidei. VIDEO cu faza:

UTA - Rapid 1-1

  • sezonul regulat, etapa #21
  • minutul 40

Horațiu iese neinspirat dintre buturi și îi permite lui Otele să marcheze. Dacă goalkeeperul Rapidului n-ar fi părăsit poarta, nigerianul gazdelor ar fi avut mult mai puține șanse să înscrie.

Îl disperă pe Mutu! » A îngropat Rapidul în 5 meciuri din acest sezon și e amenințat cu banca: „O să vorbesc cu el”

Farul - Rapid 2-1

  • sezonul regulat, etapa #30
  • minutul 50

La 1-1, Horațiu încasează un gol greu explicabil. N-a putut să rețină o pasă la portar, practic, trimisă de Mazilu, care finalizase foarte slab din interiorul careului, la „scurt”, colțul goalkeeperului. Iată momentul:

CFR Cluj - Rapid 2-2

  • play-off, etapa #1
  • minutul 2

Moldovan a continuat să gafeze și în play-off. Chiar în prima rundă, cu CFR, s-a grăbit să intervină asupra lui Janga și a comis penalty-ul din care campioana avea să deblocheze tabela.

Îl disperă pe Mutu! » A îngropat Rapidul în 5 meciuri din acest sezon și e amenințat cu banca: „O să vorbesc cu el”

Sepsi - Rapid 2-0

  • play-off, etapa #3
  • minutul 26

În cel mai recent meci al trupei lui Mutu, covăsnenii au deschis scorul ca urmare a unei erori mari făcute de Moldovan. Săpunaru a trimis „acasă”, portarul Rapidului a întârziat prea mult și a bâlbâit o minge interceptată de Ion Gheorghe, iar într-un triunghi de pase cu Rodriguez și Tudorie, atacantul trecut pe la FCSB a scuturat plasa.

Îl disperă pe Mutu! » A îngropat Rapidul în 5 meciuri din acest sezon și e amenințat cu banca: „O să vorbesc cu el”

Daniel Niculae, președinte Rapid: „O să vorbesc cu Moldovan”

Într-o intervenție la Fanatik după eșecul cu Sepsi, Daniel Niculae a precizat că urmează să aibă o discuție cu Moldovan, fiind îngrijorat de greșelile portarului din acest sezon. Președintele Rapidului a ținut să precizeze și că niciun jucător nu are asigurat postul de titular în Giulești:

„O să vorbesc şi eu cu Horaţiu Moldovan. Pot fi mai multe cauze, nu neapărat presiunea. S-au înmulţit greşelile lui în ultimele meciuri, dar au fost și multe partide în care a fost îngerul păzitor al porţii Rapidului. Nimeni nu e bătut în cuie ca titular şi oricine poate intra”.

Excluzându-i pe puștii Codruț Sandu (17 ani) și Bogdan Ungureanu (16), Mutu ar avea o singură opțiune să-l înlocuiască pe Moldovan: Virgil Drăghia (32), care în acest sezon a apărat numai în Cupa României, de 4 ori.

31 de goluria încasat Moldovan în actuala stagiune în cele 33 de apariții bifate; de două ori a fost învins din penalty

Daniel Pancu, la GSP Live: „În situațiile riscante, Moldovan s-o dea în tribune”

Daniel Pancu, selecționerul României U20 și nume important din istoria recentă a Rapidului, îi recomandă lui Moldovan să joace simplu.

„Moldovan e într-o perioadă foarte proastă plecând de la niște greșeli pe care le face cu piciorul, pe faza de inițiere. Nu trebuie să-ți asumi riscuri. E deja un portar matur, sezonul trecut mi-a adus aminte de Lobonț, cel din '99, când am luat campionatul. 

Are nevoie de încredere și trebuie eliminate aceste greșeli. Când a simțit că există un risc și de 1% să piardă mingea, trebuie să o trimită în tribune. Cred că e băiat inteligent, are o vârstă bună și poate să înțeleagă asta”, a declarat Pancu, miercuri, la GSP Live.

10 etapeeste numărul de partide în care Horațiu a izbutit să păstreze poarta intactă în acest sezon

Mai multe articole despre Rapid:

Ce nu merge la Rapidul lui Mutu? Fostul antrenor din Giulești are răspunsurile: „Blazați, plafonați, plictisiți. Aici suferă”
RAPID
Ce nu merge la Rapidul lui Mutu? Fostul antrenor din Giulești are răspunsurile: „Blazați, plafonați, plictisiți. Aici suferă”
Dragomir tună: „E bătaie de joc ce face Rapid!”
RAPID
Dragomir tună: „E bătaie de joc ce face Rapid!”

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (37)
BOSTON10
BOSTON10  •  14 Aprilie 2023, 23:43

Poți sa traduci ca nu înțeleg nimic din mazgalelile tale! Pe la școală ai fost sau erai pe stadion sa vezi gafele lui Tatarusanu? Adu-ți aminte deșteptule ce gafe a făcut prin Italia de lau scos sia din lot, și mai adu-ți aminte ce goluri lua la Fcsb de îl critica Becali! Vai de capul tău!

emil1986
emil1986  •  14 Aprilie 2023, 10:51
Postat de adriann_ pe 14 Aprilie 2023, 01:25

Ca sa spui ca Tatarusanu ar fi cel mai bun portar roman din toate timpurile e nevoie sa fii nu doar zecesebist, ci de-a dreptul cel mai prost zecesebist, adica un fel de campion mondial la prostie abisala :))

Tu esti prea prost ca sa poti evalua valoarea unui fotbalist. O fac in schimb cei care-i propun contracte, contracte pe foarte multi bani. Sa joaci in campionate extrem de puternice, cum sunt cele din Italia sau Franta si sa fii titular in majoritatea acelor ani, la echipe bune si foarte bune, baga la capusorul ala care nu prea detine neuroni, inseamna ca ai valoare, valoare mare. Fiind singurul portar roman care a evoluat la un asemnea nivel, e clar pentru oricine ca este cel mai valoros portar pe care Romania l-a dat in toata istoria ei fotbalistica.

ienasoiu
ienasoiu  •  14 Aprilie 2023, 04:09

Ar trebui la lot și un psiholog. Dacă există cumva, atunci trebuie schimbat. Primul care să se așeze pe canapea să fie Mutu, urmat de Moldovan și Ioniță.

Vezi toate comentariile (37)
Comentează