FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV Un nume de legendă îi face pe fani să viseze: „Rapid s-ar putea bate la titlu!”

Rapid n-a primit niciun gol în primele 6 etape / Sursă foto: Raed Krishan +39   FOTO
Rapid n-a primit niciun gol în primele 6 etape / Sursă foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 26 august 2021 09:49 / Actualizat joi, 26 august 2021 11:04

Nichi Dumitriu (78 ani), atacantul vișiniilor la primul titlu, din 1967, nu pierde niciun meci al Rapidului, deşi este stabilit de mulţi ani în Grecia. Nichi spune că „la ce echipă, organizare și entuziasm au, îi văd capabili de o mare surpriză”. 

Din Grecia, Nichi Dumitriu, fost atacant al Rapidului din anii '60, component al echipei care aducea primul titlu în Giulești, în 1967, urmărește cu mare satisfacție evoluția echipei sale de suflet la primul sezon în Liga 1.

Nichi Dumitru: ”Au echipă, echilibru, entuziasm” 

"Nu contează cum, dar cred că la Rapid s-a găsit soluția optimă din toate punctele de vedere. Au echipă, echilibru, experiență, entuziasm. Investitor tânăr, președinte la fel, care a și jucat la Rapid și care a găsit cele mai bune mutări, un antrenor inimos și care a știut să facă echipă și atmosferă. Plus galeria, senzațională. Eu tot zic, la cum a arătat în aceste prime etape, Rapidul poate prinde liniștit play-off-ul. 

Apărarea este excelentă. Să nu iei gol 6 etape, deși ai jucat și cu FCSB, și cu Botoșani, asta chiar e ceva special, din câte am văzut, e un record. Au adus exact ce trebuia, jucători de mare experiență acolo, în defensivă, plus că Săpunaru e și rapidist. Dar se vede că toți pun suflet, e o stare de spirit specială. Jocul defensiv e foarte bun, deși au venit mulți jucători noi. Păi, apărarea e toată nouă, dar merge ceas. 

Au reușit să neutralizeze toți atacanții adverși. Bine, la cum văd eu lucrurile, nici nu prea au valoare cei din avanposturi. Dar aici e meritul lui Mihai Iosif, că, deși i-au venit mulți titulari noi, a reușit foarte repede să închege o echipă omogenă și foarte disciplinată tactic. E un mare atu", a spus Dumitriu.

Nichi Dumitru: „Le-ar mai trebui un jucător de creație”

La aproape 79 de ani, privește și cu ochi critici evoluția Rapidului: "După părerea mea, le mai trebuie ceva acolo, în linia de mijloc, un fotbalist de creație, care să facă jocul. Rareș Ilie e promițător, dar e prea necopt. În plus, le-ar mai trebui un atacant. 

Dar, din ce am văzut prin presă, știu și ei asta și caută să mai aducă un jucător, doi, exact pe aceste posturi. Campionatul e lung, ai nevoie de lot puternic, dar la cum au început, eu zic că, odată ajunși în play-off, totul e posibil. 

La cum se prezintă restul echipelor, eu zic că Rapid chiar se poate bate la titlu! Uite că FCSB, chiar cu noul antrenor, Edi Iordănescu, s-a chinuit să scoată un egal cu Sepsi. Clujul câștigă, dar mai mult la limită, greu. Nimic nu mi se pare imposibil la ce stare de spirit și ce organizare de joc are Rapidul în acest moment. Acum vine iar un meci greu, cu Craiova. Dar jucând la București, cu galeria alături, cu ce au arătat până acum, eu am mare încredere".

Nichi Dumitru: „Cu galeria asta, nu-i bate nimeni!”

 Nichi Dumitriu este încântat și că Rapidul are în continuare sprijinul suporterilor. El spune că "mi se face dor de atmosfera de pe Giulești când îi aud cum cântă. Văd că sunt pe primul loc de departe și la fani. Cu o galerie ca asta, nu-i bate nimeni! 

În plus, îmi place că suporterii au început să mai renunțe la trivialitățile adresate rivalilor. Asta nu dădea bine. Să încurajeze doar echipa, ce treabă au cu ceilalți?! Îmi amintesc că asta ne spunea și Valentin Stănescu, atunci când am luat titlul, în 1967, să nu ne intereseze de alții. Și uite că a avut dreptate".

FC Botoșani - Rapid / Sursă foto: Ionuț Tabultoc (Gazeta Sporturilor)
FC Botoșani - Rapid / Sursă foto: Ionuț Tabultoc (Gazeta Sporturilor)
FC Botoșani - Rapid / Sursă foto: Ionuț Tabultoc (Gazeta Sporturilor)
FC Botoșani - Rapid / Sursă foto: Ionuț Tabultoc (Gazeta Sporturilor)
+35 FOTO

"Mi-ar plăcea să mai vin în țară, să merg la meciurile Rapidului, dar am această problemă, o coxartroză femurală, la piciorul drept. Nu-mi mai vine să o operez, că doar nu mă mai apuc de fotbal acum. Aș fi venit la inaugurarea noului stadion, dar nu cred că voi reuși

Mihai Iosif trebuie să pună mâna pe carte! E un antrenor foarte bun, face o treabă excelentă, dar dacă astea sunt regulile, să tragă tare câteva luni și să-și ia licența. Înțeleg că a început deja, ăsta e un lucru bun - Nichi Dumitriu, fost atacant Rapid

VIDEO Mihai Iosif, la bustul gol după victoria de la Botoșani! Cum comentează finanțatorul Rapidului

Citește și alte știri despre Rapid:

Rapid nu se oprește! Anunțul momentului în Giulești: „Mai vin 1-2 jucători”

Invincibil, dar neconvocat! Portarul momentului, ocolit de Mirel Rădoi + ce spun doi foști portari importanți

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (9)
304447073838438
Vasile Cosug  •  26 August 2021, 12:33

Avand o garnitura noua cu o locomotiva veche,dar bine dotata(C.Sapunaru),cu un sef de gara rapidist sadea (D.Nicolae) si un impegat de miscare, fara patalama la mana,dar venit din triajul celei de-a doua divizii,cu mult succes(antrenorul Iosif) FC RAPID Bucuresti va trebui sa faca fata infrastructurii sub orice critica in care se zbate astazi Romania si care oricand poate creia o surpriza neplacuta(vezi accidentele de cale ferata -Fetesti -de exemplu) Cred ca se subintelege infrastructura la care ma refer!!

367678170245994
Gabriel Miulescu  •  26 August 2021, 11:56

Nichi Dumitriu, marele urmas al lui Ozon a pus trei stropi de aur pe cerul gol si ziua s-a facut frumoasa! Asa isi incepea Fanus Neagu unul din articole despre Rapid. Tandemul Nichi- Puiu Ionescu a adus spectacolul pe terenul de fotbal, datorita lor am ajuns rapidist. Multa sanatate si poate reuseste sa ajunga pe Giulesti!

ucluj2011
ucluj2011  •  26 August 2021, 11:27
Postat de knxdan pe 26 August 2021, 11:23

ole - mandru ca sunt rapidist! Mijlocas de creatie ar fi Draghiceanu --- sa se mai coaca un pic ;-)

Mdah!!! Drăghiceanu nu (cred) că mai este la Rapid , a fost pus pe liber!!!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează