FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

VIDEO EXCLUSIV Cum se apără fotbalistul Rapidului acuzat că joacă prea dur + „N-am fost rapidist, dar te ia microbul imediat aici"

Claudiu Belu // FOTO: Imago
Claudiu Belu // FOTO: Imago

Articol de , - Publicat joi, 20 ianuarie 2022 15:53 / Actualizat joi, 20 ianuarie 2022 16:12

Claudiu Belu, 28 de ani, traversează un moment bun la Rapid, echipă pe care se felicită că a ales-o. E deranjat de faptul că e criticat pentru numărul de avertismente pe care le-a încasat. Povestește și cum e să fii jucător al giuleștenilor după victorii, dar mai ales după înfrângeri.

- Claudiu, ești în plin proces de recuperare.
- Da, așa e... N-am putut să mă pregătesc alături de colegi în cantonament. Trebuie să fac recuperare ca să mă pot întoarce pe teren. E greu să știi că începe un campionat și nu te poți antrena pentru prima etapă. Poate pentru a doua sau a treia voi fi pregătit. 

- Ce ai avut exact? 
- La ultimul meci am simțit pe gambă ca o înțepătură. Probabil, o ruptură. 

Rapid și-a prezentat azi achizițiile » „Plecăm la Craiova fără emoții”
RAPID
Rapid și-a prezentat azi achizițiile » „Plecăm la Craiova fără emoții”

- Ai început bine sezonul și se vorbea chiar despre echipa națională.
- Chiar bine. Și individual, și cu echipa. Însă era prea mult să mă gândesc la națională. În sinea mea, știi cum e, mă gândeam: ar fi fost frumos. Cred însă că dacă n-am fost chemat, n-am meritat. 

- Nu rămâne o părere de rău?
- Nu! Nu s-a întâmplat, am mai fost în vizor și nu am ajuns, poate voi fi și pe viitor și mă vor chema. Nu se știe niciodată. N-am jucat ca să mă vadă cei de la națională. Am jucat pentru mine și pentru Rapid. Ar fi un bonus naționala. Oricine și-ar dori, însă pentru mine rămâne un bonus. 

Cum se apără fotbalistul Rapidului acuzat că joacă prea dur + „N-am fost rapidist, dar te ia microbul imediat aici
Claudiu Belu // FOTO: Vlad Nedelea

- Ce așteptări aveai când ai ales Rapidul?
- Am venit fără așteptări. Am venit pentru că știam că e Rapid, că am prieteni aici, chiar și în conducere, am venit open-minded. Am venit să văd ce mă așteaptă. 

Claudiu Belu: „Nu am fost rapidist, dar te ia microbul imediat aici"

- Cum e la Rapid față de alte părți?
- Grupul de aici bate mai mult spre ceea ce era la Astra. Asta contează mult în viața unei echipe și în rezultate. Ce îi leagă pe jucători se reflectă în teren. Iar eu cred că asta e foarte important. Cred că i se datorează și antrenorului. 

- E un plus față de Astra: suporterii! 
- Un plus foarte mare! Cu suporteri e altceva. Mai ales că aici vin și în număr foarte mare. Îți dau alt impuls, chiar dacă intri în teren mai obosit. Când intru în teren și aud imnul, închid ochii și m-am încărcat. 

- Erai rapidist înainte?
- Chiar nu! Dar acest club îți dă un microb, ajungi să trăiești cu asta în cap în fiecare zi. Greu mai scapi! 

- Nu ai simțit legătura asta cu suporterii la FCSB, spre exemplu. 
- Nu! Bine, atunci era fix înainte de pandemie. Plus că la FCSB jucam la Pitești, era totul diferit. 

- Unde ai pune FCSB ca experiență?
- Nu a fost un moment rău ca fotbalist. Era un moment rău pentru club. Asta a fost. Nu mă mai uit în urmă. 

- S-a discutat mult pe tema cartonașelor tale galbene, despre faptul că joci agresiv. 
- E foarte bine că sunt mai agresiv. Tot am auzit că iau multe cartonașe galbene, dar asta nu înseamnă că-s mai slab. Se poate întâmpla să iei „galben". O poți face pentru un fault de joc, pentru echipă, din cauza faptului că mai ești și depășit de un adversar. Am luat „galben" și pentru unele intrări mai dure, e adevărat. Dar se întâmplă. Sunt nervi la fotbal, mai ai și scăpări. Asta nu înseamnă că trebuie să faci un caz. 

17 meciuriși două pase decisive a strâns Belu în acest sezon la Rapid

- Ți s-a părut că s-a făcut un caz? 
- Da, chiar la voi, în GSP! Și am fost numit criminal! Mi se pare foarte urât. Sunt mulți jucători de talie mondială cu cartonașe galbene, dar asta nu înseamnă că ești slab. 

Să fiu sănătos în acest an, cam asta e principala dorință. Vreau să joc fotbalul pe care știu că-l pot juca și să-mi îndeplinesc obiectivul cu echipa
 - Claudiu Belu

„La victorie vin 4.000 de mesaje, la înfrângere se uită tot"

- Spune-mi cum e ca jucător al Rapidului după victorii sau după înfrângeri. 
- Nu prea ies eu pe stradă. Acum totul e online. La victorie primești 4.000 de mesaje, „Bravo, ești cel mai bun, te iubim!". După înfrângeri nu-ți mai vine să deschizi telefonul. De parcă până atunci nu ai făcut nimic, niciodată. Ca și cum clubul nu mai pierduse până să vii tu. Sunt suporteri și suporteri. Nu toți reacționează la fel. Trebuie să-i înțelegem pe toți, dar până la un punct. Unii mai derapează, au cuvinte urâte. Peste tot e așa, și la FCSB a fost așa. Prinsesem o perioadă urâtă, cred că eram pe ultimul loc.

- Și ce-ți ziceau?
- La fel, doar că acolo se lua lumea de salariul meu. Că de ce câștig nu știu câți bani.... Așa-s suporterii peste tot.

- Ai 28 de ani, nu mai ești un puști, cum ți-ai descrie cariera până acum. Mulțumit?
- Aoleu, lasă-mă! Mai am mult de jucat! Am avut scăpări, am fost tânăr, știi cum e. Dacă puteam vedea altfel cariera de copil, poate aș fi schimbat multe lucruri. E clar că puteam mai mult, în viață e vorba despre alegeri și momentul potrivit. 

Putem obține play-off-ul, dar trebuie să începem bine, să strângem puncte! Dacă începem strâmb, va fi greu să ne redresăm. Acum, toate echipele caută rezultatul. Nu știu cât spectacol vom mai vedea. Toți vor punctele 
– Claudiu Belu

Citește și: 

Abia eliberat din pușcărie, fostul fotbalist din Liga 1 șochează: „Gardienii ne spuneau «colete»” + „Marian Iancu e terminat, abia mai merge”

Probleme de lot pentru Mihai Iosif înaintea derby-ului cu Universitatea Craiova » 4 fotbaliști ratează meciul contra oltenilor

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
ucluj2011
ucluj2011  •  20 Ianuarie 2022, 21:55

RESPECT Claudiu Belu Iordache!!! Succes la noua ta echipă Rapid București și multă sănătate ție și familiei tale.

albalbastru72
albalbastru72  •  20 Ianuarie 2022, 19:23

Rupator de meserie,valoare fotbalistica zero.

tororosso
tororosso  •  20 Ianuarie 2022, 16:24

Are dreptate „N-am fost rapidist, dar te ia microbul imediat aici și devii măcelar ” Mentorul Miță ne sfătuiește mereu cum să intri la rupere , să le sară fulgii adversarului indiferent dacă respectivul va sta în spital .

Vezi toate comentariile (3)
Comentează