FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Ministerul Dezvoltării anunță noi lucrări la stadionul din Giulești » Investiție importantă de aproape 2 milioane de lei

Noul stadion al Rapidului va fi inaugurat abia anul viitor / Sursă foto: CNI +11   FOTO
Noul stadion al Rapidului va fi inaugurat abia anul viitor / Sursă foto: CNI

Articol de GSP - Publicat joi, 14 octombrie 2021 13:30 / Actualizat joi, 14 octombrie 2021 14:11

Ministerul Dezvoltării a anunțat astăzi că o serie de lucrări suplimentare urmează să fie efectuate la noul stadion al Rapidului. Ce vizează acestea? Implementarea unui sistem modern de jocuri de lumini tip DMX (Digital MultipleX), pe care îl dețin doar marile cluburi ale lumii.

„Decizia a fost luată în ședința Guvernului de astăzi, 14 octombrie, ca urmare a reaprobării indicatorilor tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiții, lucrările suplimentare, în valoare de 1.720.944,50 lei (inclusiv TVA), fiind solicitate de beneficiarul final (Clubul Sportiv Rapid București). 

Totodată, zonele din spatele porților de fotbal vor fi asigurate cu plase de protecție, dată fiind distanța mică dintre marginea terenului de joc și limita gradenelor pentru spectatori, și se va amenaja un spațiu special în interiorul stadionului, cu destinația de casierie, care să îndeplinească condițiile specificea autorizării de către organele de poliție”, se anunță într-un comunicat.

La fel și în Ghencea

Un sistem asemănător de lumini a fost instalat și la noua arenă din Ghencea.

„O parte importantă a proiectului, după agrearea lighting designului, a fost integrarea sistemului de iluminat arhitectural RGB, prin protocol DMX, în sistemul de control general și crearea scenariilor specifice diferitelor momente dedicate activității desfășurate pe stadion. Iluminatul ambiental arhitectural cu LED este perfect pentru iluminatul static sau dinamic și este executat cu produse speciale”, spun cei de la firma Signify.

„Este posibilă proiectarea culorilor echipelor la fiecare meci, oferind un stimul suplimentar fanilor pe măsură ce intră pe stadion. De asemenea, sistemul poate schimba culoarea iluminării atunci când se marchează un obiectiv sau poate crea spectacole de lumină concepute special pentru fiecare ocazie, dând un alt imbold fanilor din tribună", mai spun cei care s-au ocupat de montarea acestui sistem pe stadion.

Toate produsele sunt proiectate și fabricate în Marea Britanie, iar garanția oferită este de cinci ani. Aceste sisteme de lumini mai sunt folosite de echipe galonate ca Juventus, Chelsea sau Atletico Madrid.

Ce alte locații din lume folosesc sistemul utilizat la Ghencea

  • Roata din Londra
  • Castelul din Edinburgh
  • Turnul din Changzhou
  • Podul Păcii din Tbilisi
  • Podul Bosfor din Istanbul
  • Turnul lui Smeaton din Plymouth
  • Biblioteca Municipală din Lyon
  • Hotelul Amstel din Amsterdam
  • Catedrala Notre Dame din Anvers
  • Biserica St. Lukes din Liverpool

Noul stadion din Giulești, inaugurat abia la anul?!

Daniel Niculae (38 de ani), președintele Rapidului, a anunțat în septembrie că noul stadion din Giulești poate fi inaugurat cel mai devreme în luna februarie a anului viitor. Nou-promovata, care până acum și-a disputat partidele de „acasă” pe Arena Națională, se confruntă cu probleme în obținerea avizelor.

Cel mai devreme, inaugurarea va fi facută în luna februarie. Recepția probabil va fi făcută peste o lună. Sunt probleme la avize. Biroul va fi undeva cu vedere spre stradă și Teatrul Giulești, iar birourile clubului sportiv vor fi în cealaltă parte. Va fi o zonă amenajată cu un restaurant, precum la marile echipe”, a declarat Niculae, conform digisport.ro

+7 FOTO

Poți lua cina și să ai vedere și către stradă și către terenul de fotbal. Stadionul este foarte cochet. Acustica este una senzațională. Și eu mi-aș fi dorit să avem undeva la 19.230 de locuri, dar până la urmă este ok și așa. Sperăm să îl umplem meci de meci, iar derby-urile să le jucăm pe Arena Națională. Capacitatea Giuleștiului este una mică, mai ales pentru meciurile importante.  

- Daniel Niculae, președinte Rapid

Caracteristici stadion „Rapid - Giulești”

  • Capacitate: 14.000 de locuri
  • Suprafața de joc: 105 metri lungime, 68 metri lățime; gazon natural ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație
  • Beneficii: pistă de atletism sub tribune, sală de sport sub „Peluza Nord”; 28 de spații de cazare pentru sportivi, spații administrative, magazin, zonă de mâncare, spații pentru mass media și VIP

VIDEO Cadre recente cu noul stadion din Giulești

Citește și alte știri despre Rapid:

„Suntem un club plin de entorse” » Iosif trage un semnal de alarmă: „Avem o problemă majoră”

EXCLUSIV Omul care vrea să-i interzică Rapidului să joace în alb-violet își explică protestul: „Se încalcă niște drepturi! Să se facă puțină ordine în țară” + și FC Argeș e contestată!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
ucluj2011
ucluj2011  •  15 Octombrie 2021, 13:30

Tare!!! Aș vrea să văd și pe stadionul din Cluj așa ceva!!!

right_wing_resistance_romania
right_wing_resistance_romania  •  14 Octombrie 2021, 16:36
Postat de reteleanu pe 14 Octombrie 2021, 14:28

"jocuri de lumini"??? ce mai inventati pentru firmele clientelare?? DESCHIDETI, ma, stadionul odata!!!

Prietene, cand inchiriezi stadionul pentru orice eveniment cultural sau sportiv, te poti folosit de acele lumini pentru a face spectacol + costul chiriei creste. Este o decizie foarte buna.

right_wing_resistance_romania
right_wing_resistance_romania  •  14 Octombrie 2021, 16:30
Postat de tororosso pe 14 Octombrie 2021, 15:35

Ce-i lipsește chelului: tichie de mărgăritar și leduri la ghetele fotbaliștilor . Dar la o valoare ca cea a Rapidului se merită investiția . Alți bani alocați de stat pentru un stadion care doar Rapidul are acces ca defel și la stadionul Steaua și Arcul de Triumf .

Si cine mai exact doresti sa aiba acces pe Giulesti? Cineva care a fost executat silit de doua ori pentru neplata chiriilor pe Steaua si Arena Nationala? De ce ar beneficia un infractor dovedit si condamnat definitiv pentru prejudicierea statului la infrastructura statului? Lasa sa joace Rapid si Romania pe Giulesti, dupa cum si pe Steaua joaca Steaua Bucuresti si nationala. Cei care incalca legea, subt condamnati si nu platesc chiriile, sa-si faca stadioane din bani lor. Zici ca daca maine imi fac un SRL, pot inchiria o camera in Palatul Parlamentului pebtru a avea sediu social.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează