FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - POLI IAȘI

VIDEO + FOTO Rapid, victorie după un meci electrizant » Prestație de vis pentru Ioniță

FOTO: Raed Krishan (GSP) +38   FOTO
FOTO: Raed Krishan (GSP)

Articol de , , - Publicat vineri, 06 octombrie 2023 23:01 / Actualizat vineri, 06 octombrie 2023 23:10

Rapid a câștigat cu Poli Iași, scor 3-2, în etapa #12 din SuperLiga. Alexandru Ioniță, mijlocașul ofensiv al giuleștenilor, a reușit o „dublă”.

Nu e doar un stereotip, chiar te simți fotbalist când joci într-o atmosfeă ca în Giulești. Așa a fost și pentru ieșeni, care au început cu tupeu maxim meciul cu Rapid. Și după nici 6 minute, au detonat bomba. Buș a deschis scorul cu o deviere și a făcut pentru câteva secunde liniște în peluza vișinie. Dar și la oficială, unde se afla și președintele Daniel Niculae, cel care a împlinit chiar în ziua meciului 41 de ani. 

Rapid - Poli Iași/ foto: Raed Krishan (GSP)
Rapid - Poli Iași/ foto: Raed Krishan (GSP)
Rapid - Poli Iași/ foto: Raed Krishan (GSP)
Rapid - Poli Iași/ foto: Raed Krishan (GSP)
+34 FOTO

Fotbal nebun, show cu de toate

Și putea fi mai rău, dar șutul lui Gheorghiță, în diagonală, a fost deturnat de Moldovan cu ajutorul barei. Ioniță a marcat și el repede, însă reușita lui a fost refuzată de VAR. Dar giuleștenii nu au acuzat dezamăgirea și au plecat în urmărire. Mai ales prin sprinturile inepuizabilului Petrila, care la giuleșteni s-a scuturat de praful care îl lipise de banca de rezerve la CFR. 

Și extrema Rapiidului a egalat, după ce l-a evitat pe Ilie, la o noua cursă pe stânga. Nici n-a apucat să se stingă explozia din tribune, că Ioniță, copilul risipitor din Grant, răsucea rezultatul după doar două minute, după ce Rrahmani i-a dat o pasă de NBA. Bergodi a sprintat iar în meleul bucuriei. 

VIDEO cu primul gol al lui Ioniță

După care îl certa pe Oaidă, la fel cum o făcuse și cu Braun după golul lui Petrila. Știa el ce știa. Fiindcă deși ai lui atacau, iar ieșenii păreau deja loviți decisiv, nu era deloc așa. 

Luis Felipe a sunat revenirea cu un șut centrare, pe care Moldovan l-a deviat greu în corner. De unde a ieșit o fază la indigo, cu prima reușită a oaspeților. Defensiva Rapidului n-a priceput nimic, în ciuda avertismentlor antrenorului, iar Marchioni a înscris din mijlocul unui careu uluit. 

Fotbal frumos, la baionetă

Petrila l-a luat iar la viteză pe fostul său coleg de la CFR, Bordeianu, aceeași fentă scurtă, iar fundașul de conjunctură a căzut în plasă. Petrila a căzut și el spectaculos, iar Bîrsan, confirmat și de VAR, a dat penalty. Pe care Rrahmani l-a irosit după vechiul model al lui Dugandzic: o țopăială de șotron, fără sens a kosovarului și intuiția lui Ailenei au păstrat tabela cu același 2-2. 

O repriză nebună, cu de toate. Repriza secundă a început în ritmul atacurilor rapidiste, încurajate non stop de galerie. Rrahmani a avut o ocazie imensă, însă singur cu portarul, a plasat mingea în reclame. Parcă a uitat să marcheze. Ieșenii au început să conteze tot mai puțin în jumătatea adversă, încercând să-și conserve energia pentru defenisivă. 

Care n-a avut arme, nici cu Belu Iordache în locul lui Bordeianu, să-l oprească pe Petrila. Care a interceptat o minge, a făcut încă o cursă, de 50 de metri, apoi i-a pasat perfect lui Ioniță, care a făcut dubla. Cu o execușție de kinogramă, poate o promisiune pentru o revenire la ceea ce promitea cândva.

Rapid s-a retras, avertizată de cele întmplate până atunci, așteptând vreo altă greșeală. Și totuși, Iașiul a luptat până la capăt. Iar Vojtus, din 5 metri, a avut mingea de o nouă egalare pe cap, însă Moldovan a avut un reflex arc care a salvat Rapidul. Care urcă deocamdată pe trei, adică revine în obiectiv. Iașiul a căzut, după 4 etape fără înfrângere, punctând doar la impresia artistică.

FINAL » Rapid - Poli Iași 3-2

  • Click AICI pentru statistici
  • Au marcat: Petrila 20, Ioniță 22, 60 / Buș 6, Marchioni 40
  • 11.825 de suporteri asistă la meci, număr oficial
  • Ioniță a fost cel care a marcat pentru Rapid, reușind „dubla” în minutul 60. El a trimis cu stângul în vinclu, din careu, după o pasă a lui Petrila. Înainte de meci, unul dintre suporterii Rapidului a avut o premoniție când intra pe stadion: „Ioniță bagă două azi”.
  • Rrahmani a fost aproape de gol și în minutul 54, a trimis pe lângă poartă din postură de 1 la 1 cu portarul advers
Rapid - Poli Iași/ foto: Raed Krishan (GSP)
Rapid - Poli Iași/ foto: Raed Krishan (GSP)
Rapid - Poli Iași/ foto: Raed Krishan (GSP)
Rapid - Poli Iași/ foto: Raed Krishan (GSP)
+34 FOTO
  • Rapid a ratat un penalty, în prelungirile primei reprize. Deși galeria l-a cerut pe Ioniță, Rrahmani a executat. Și a trimis slab, Ailenei a prins balonul
  • Poli Iași nu s-a lăsat și a egalat, prin Marchioni. După un corner, Gheorghiță a trimis spectaculos pe spate, Moldovan a respins în centrul careului, iar Marchioni a fost atent și a trimis cu capul în plasă.
  • Ioniță i-a dedicat golul lui Daniel Niculae, președintele clubului, care a împlinit 41 de ani în ziua meciului
Rapid, victorie după un meci electrizant » Prestație de vis pentru Ioniță
  •  Doar două minute mai târziu, Ioniță a primit o pasă la 16 metri de la Rrahmani, a intrat în careu, și-a culcat un adversar și a trimis cu stângul la colț, plasat

VIDEO cu golul lui Ioniță

  • Petrila a reușit în cele din urmă să egaleze. A intrat din flancul stâng spre centru, fără să fie atacat decisiv, și a trimis un șut tare la colțul lung, imparabil.
  • Buș a deschis scorul cu noroc, mingea trimisă cu capul de Jatoba l-a șters pe atacantul Iașiului și a intrat în plasă. La faza următoare, Ioniță a egalat, dar reușita a fost anulată pentru un ofsaid la construcția fazei.
  • Iosif Damaschin, fostul atacant al Rapidului, a dat lovitura de start
Rapid, victorie după un meci electrizant » Prestație de vis pentru Ioniță

Rapid - Poli Iași, echipe de start:

RAPID: Moldovan - Braun, Săpunaru, Iacob, Borza - Oaidă, Albu, Ioniță - Funsho, Rrahmani, Petrila
REZERVE: Drăghia, Bădescu, Onea, El Sawy, Kait, Pănoiu, Cîrjan, Papeau, Soni
ABSENT: I. Cristea (accidentat)
ANTRENOR: Cristiano Bergodi

POLI IAȘI: Ailenei - Jatoba, Fl. Ilie, Samayoa, Ispas - Bordeianu, Marchioni - A. Gheorghiță, Al. Roman, Luis Phelipe - Buș
REZERVE: Jankov, Belu-Iordache, Stefanovici, R. Ion, Vojtus, M. Dumitru, Katanec, Tincu, Harrison
ABSENȚI: S. Lung jr, Itu (accidentați), A. Ciobanu (fără drept de joc, împrumutat de la Rapid), Martac (indisponobil), Vașvari (scos de pe lista A)
ANTRENOR: Leo Grozavu

STADION: Superbet Arena - Giulești
ARBITRU: Bîrsan Marcel (Bucureşti), A1: Bucsi Imre-Laszlo (Sfântu Gheorghe - Covasna), A2: Badea Marius (Râmnicu Vâlcea - Vâlcea), Arbitru VAR: Coza Ionuţ (Cernica - Ilfov), Arbitru AVAR: Marinescu Vasile (Bucureşti)

UPDATE ora 20:30. 5000 de fani sunt pe stadion

Cu jumătate de oră înainte de startul partidei, sunt aproximativ 5000 de oameni în stadion, iar pe tabela se marcaj ruleaza mesaje de încurajare de la fani.

Rapid, victorie după un meci electrizant » Prestație de vis pentru Ioniță

UPDATE ora 19:30. Au ajuns și jucătorii Rapidului la stadion

Cu o oră și jumătate înainte de meci, jucătorii Rapidului au ajuns și el la stadion. De asemenea, și suporterii încep să își facă apariția în Giulești.

+1 FOTO

UPDATE ora 19:00. Poli Iași a ajuns în Giulești

Rapid, victorie după un meci electrizant » Prestație de vis pentru Ioniță

Cele mai interesante date înainte de meci

13 august 2023, Rapid-Petrolul 0-2 a fost ultima înfrângere suferită de giuleşteni în campionat. Au urmat pe prima scenă 4 victorii şi două remize. De partea cealaltă, ieşenii au trecut peste începutul dificil de sezon şi se află într-o formă bună, dovadă fiind cele mai recente rezultate: nu au pierdut în precedentele 4 runde, interval în care au bifat două succese şi două egaluri.

Ultimul succes reuşit de giuleşteni pe prima scenă în duelurile cu gruparea moldavă s-a consemnat pe 23 februarie 2013, CSMS Iaşi-Rapid 0-1 (autogol Al. Creţu). Cea mai recentă dispută directă în Superliga României a avut loc pe 4 mai 2015, CSMS Iaşi-Rapid 0-0 (antrenori Nicolo Napoli, respectiv Cristiano Bergodi).

  • Mediile de vârstă: Rapid - 24 ani şi 9 luni; Poli Iaşi - 25 ani şi 8 luni
  • Doar 23 de jucători a utilizat gruparea giuleşteană în ediţia curentă, 4 dintre ei bifând prezenţe în toate cele 11 partide (H. Moldovan, Cr. Săpunaru, Cr. Braun, F. Bamgboye)
  • Poli Iaşi s-a bazat pe 29 de fotbalişti, 13 dintre ei fiind debutanţi pe prima scenă din România
  • În cazul în care va fi utilizat, Mihai Bordeianu va bifa meciul 200 în SuperLiga

VIDEO. Ce a declarat Cristiano Bergodi înainte de meci

„E un meci foarte important, pentru că vine apoi o nouă pauză internațională. E o echipă bună, Leo a ajuns acolo după ce a fost la Sepsi și pot să vorbesc numai de bine de el. E o echipă bună. Nu putem vorbi de teamă, dar trebuie să fim atenți, să avem determinare, agresivitate.

A avut probleme de adaptare în Liga 1, dar ușor-ușor a început să facă rezultate și e pe un trend ascendent. Am un grup de jucători buni, inteligență. Pentru a ajunge sus trebuie să facem constant rezultate pozitive. A fost un semieșec cu Hermannstadt, dar nu a zis nimeni că noi am avut 3 meciuri în 6 zile. 

Am făcut 7 puncte în 3 meciuri, a fost o săptămână bună. E foarte important să câștigi meciul înainte de pauză. Fiecare pauză e binevenită. Se poate lucra mai mult, se pot face două antrenamente pe zi. Poți să lucrezi anumite lucruri tactice, fizice”, a declarat Bergodi.

Cum vede Leo Grozavu meciul cu Rapid

„Mai mult ca sigur va fi o partidă încrâncenată. Nu ne prezentăm acolo doar de dragul de a ne prezenta. Vom încerca să opunem o rezistență cât mai puternică unei echipe care este redutabilă pe teren propriu. 

Fotbalul ne-a arătat de multe ori că poate fi imprevizibil. Trebuie să ne jucăm șansa cu multă ardoare, cu multă încredere, cu mult curaj”, a declarat Grozavu

Antrenorul de la Poli Iași a precizat că a ținut cont de presiunea fanilor rapidiști în pregătirea jocului: „Un meci important pentru noi, pe un teren unde publicul este foarte fierbinte, un stadion care mai mult ca sigur ne va da starea necesară să fim motivați. 

E foarte important să avem curaj, stare de spirit. Am încercat să ne pregătim din punctul de vedere al căldurii tribunelor, cu public fierbinte.

Avem jucători cu experiență, care, chiar dacă la nivel de primă ligă nu sunt foarte cunoscuți, au multe jocuri în picioare. Până la urmă, plăcerea fiecărui fotbalist e să joace cu tribune pline, cu o atmosferă ca de sărbătoare. Va trebui să fim parte din această sărbătoare, cu un joc bun, cu ardoare, curaj”.

Citește și:

Remiză în Bănie » FCU Craiova și Hermannstadt au deschis etapa #12 din SuperLiga cu un egal
FCU CRAIOVA - HERMANNSTADT
Remiză în Bănie » FCU Craiova și Hermannstadt au deschis etapa #12 din SuperLiga cu un egal
Conducerea lui Sepsi, atac la jucători: „Ei sunt de vină, nu noi, nu antrenorii. Sunt fotbaliști acum, joacă doar în Europa”
SEPSI
Conducerea lui Sepsi, atac la jucători: „Ei sunt de vină, nu noi, nu antrenorii. Sunt fotbaliști acum, joacă doar în Europa”

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (38)
kratosdoom
kratosdoom  •  07 Octombrie 2023, 16:14
Postat de tikitakabarceloona pe 06 Octombrie 2023, 23:34

:))) emile, traiesti absolut degeaba, prostule fara echipa si palmares :)

*** sau ce emile visezi? nu vezi ca clona fc r nu este rapid. se vede si din commenturi. acum cativa ani cand exista rapid la un asemenea articol erau sute de commenturi,acum sunt 37 din care jumatate de la mine ca fac misto de clona fc r.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

blablabla11
blablabla11  •  07 Octombrie 2023, 11:04

un meci minunat aseara pentru nivelul campionatului nostru , totusi prmilele 2 stiri despre fcsb si israel. 2 pagini mai jos si despre meci un titlu mic felicitari gsp

balderis
balderis  •  07 Octombrie 2023, 08:34
Postat de planetfun pe 06 Octombrie 2023, 23:54

Pai p3naltyl la sut e 100% pe langa gluma asta. Da nu se face caz, ca fcr face si anul asta 100 de ani.

Planetfan, cel mai mare prostovan, are și el păreri !

Vezi toate comentariile (38)
Comentează