FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Rapid are probleme: „Da, i-am dat în judecată”

Pe „feroviari” îi așteaptă un ianuarie 2022 destul de încărcat la capitolul dosare în instanță / FOTO: Raed Krishan +18   FOTO
Pe „feroviari” îi așteaptă un ianuarie 2022 destul de încărcat la capitolul dosare în instanță / FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 28 decembrie 2021 06:48 / Actualizat marti, 28 decembrie 2021 09:03

Rapid încă trebuie să achite sume importante aferente perioadei în care au jucat pe arena vecinilor de cartier, cea din Regie. Giuleștenii au două procese pe rol chiar în prima lună din 2022. 

Dacă fotbalistic Rapidul va trece în noul an pe locul 7, peste așteptări pentru o nou-promovată, nu la fel de bine stau lucrurile și în plan administrativ. Pe „feroviari” îi așteaptă un ianuarie 2022 destul de încărcat la capitolul dosare în instanță.

Stadionul „Giulești” e gata de inaugurare » Ultimele imagini de la arena pe care va evolua Rapidul
RAPID
Stadionul „Giulești” e gata de inaugurare » Ultimele imagini de la arena pe care va evolua Rapidul

Diferite entități juridice solicită plata unor restanțe financiare, în special din perioada în care echipa a evoluat pe arena din Regie, în ligile a 3-a și a 2-a. Iar sumele, adunate, nu sunt chiar de neglijat.

„Arhitectura” le cere intrarea în insolvență

De mai multă vreme, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, proprietarul bazei din Regie, e în litigiu cu rapidiștii, pentru neachitarea unor sume restante din închirierea stadionului.

O parte a facturilor au fost onorate, în urma procesului început în martie 2021, dar conducerea alb-vișiniilor a sistat plățile. 

„Da, Universitatea a dat Rapidul în judecată, a câștigat, ei au plătit ceva, apoi s-au oprit. Și din câte înțeleg de la cei care se ocupă de asta, mai au să dea în jur de 30.000 de lei”, a confirmat pentru Gazetă Mac Popescu, președintele onorific al Universității „Ion Mincu”, cel care a și proiectat stadionul din Regie.

Mai mult, „Arhitectura” a cerut în instanță intrarea în insolvență a Rapidului, pentru neplata respectivei restanțe. Dosarul se află pe rolul Tribunalului București și următorul termen de judecată este pe 21 ianuarie. 

Restanțe și pentru întreținerea gazonului

O altă firmă, Anadi Green Garden, care a executat mentenanța la stadionul din Regie, a dat și ea în judecată Rapidul pentru datorii. Au fost trei procese, dintre care numai unul mai este pe rol, cei de la Anadi reușind să obțină o parte din bani prin executare silită, în jur de 125.000 lei, inclusiv taxele de judecată.

Surse apropiate firmei susțin că de la plecarea lui Andrei Nicolescu din conducerea giuleștenilor, nu au mai avut cu cine să discute la club, pentru achitarea facturilor restante. A fost și motivul unui nou proces, care a fost demarat la Judecătoria Sectorului 2 și care are ca termen data de 14 ianurie. Suma în discuție este în jurul a 80.000-90.000 de lei.

Rapid are probleme: „Da, i-am dat în judecată”
În „B”, alb-vișiniii umpleau Regia ca Giuleștiul / FOTO Cristi Preda

Rapid se pregătește să revină în Giulești

Până atunci, Rapid se pregătește să revină pe Giulești. cel mai probabil în februarie 2022, pentru ultimele partide din sezonul regulat, care se va încheia în prima decadă a lui martie, și pentru partea finală a campionatului.

Nu s-au finalizat calculele, dar pentru fiecare meci pe noul Giulești, doar chiria ar putea ajunge la 10.000 de euro

37 de luniau trecut de la ultimul meci al Rapidului pe vechiul stadion Gulesti, în Liga a 3-a: 1-0 pe Înainte Modelu, în noiembrie 2018

VIDEO Rică Răducanu: „Mă duc la inaugurare și dacă nu mă cheamă. Îmi pare rău că nu mă bagă mai mult în seamă cei de la Rapid”

Citește și alte știri despre Rapid:

A murit Victor Socaciu » Suflarea rapidistă este în doliu după despărţirea de omul care le-a cântat cel mai frumos imn din ţară

Cum a refuzat Victor Socaciu banii lui Gigi Becali pentru un imn dedicat FCSB-ului + ce spunea despre noul stadion al Rapidului

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
ray51
ray51  •  29 Decembrie 2021, 11:28

Pacat ca trebuie sa-i vinzi 'sufletul' pentru maruntisuri pe care administratorii Rapidului n-au fost in stare sa le achite la timp, in mod firesc, asa cum cel mai umil pensionar o face cu facturile de utilitati chiar daca isi amana pranzul sau cina...

talpaiadului
talpaiadului  •  28 Decembrie 2021, 17:06

Rapid are probleme mai mari decat maruntisul asta pe care il datoreaza. In primul rand e nevoie sa-si intareasca lotul in iarna, iar in al doilea rand au nevoie de alte surse de finantare pe termen lung, pentru a-si permite sa viseze la performanta pe viitor.

andrei.steaua
andrei.steaua  •  28 Decembrie 2021, 12:35
Postat de aikin18 pe 28 Decembrie 2021, 12:22

altii au de dat sute de mii de euro din procente de vanzare si voi faceti caz din asta:))) penibili sunteti!

Da dar aia au bani, nu plătesc ca este un moft. Rapid se întoarce unde ii este locul

Vezi toate comentariile (7)
Comentează