FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Rapid, „sufocată” de procese! GSP a aflat suma totală a litigiilor care îi dau bătăi de cap lui Dan Șucu

Dan Șucu e urmărit de vechile procese ale Rapidului / foto: GSP
Dan Șucu e urmărit de vechile procese ale Rapidului / foto: GSP

Articol de - Publicat vineri, 10 martie 2023 18:22 / Actualizat vineri, 10 martie 2023 18:36

Rapid are procese de 1,2 milioane euro! Aceasta este suma totală a litigiilor pe care giuleștenii lei mai au pe rolul diverselor instanțe sportive interne sau internaționale, cu foști jucători, pentru datorii acumulate în trecut de clubul care a intrat în insolvență și apoi în faliment

Cel mai recent caz, acela în care FC Rapid 1923 a pierdut la TAS și trebuie să plătească despăgubiri de 92.765 euro către Nemanja Milisavljevic, nu va fi, cel mai probabil, ultimul. 

În acest sezon, giuleștenii au avut de achitat mai multe „note” din perioada în care clubul era condus de George Copos sau de cei care i-au urmat. Și care au dus gruparea alb-vișinie în insolvență și apoi în faliment.

Inițial au pierdut două procese „mai stufoase” din punct de vedere financiar, cu Julio Cesar (600.000 euro) și cu Daniel Paulista Barioni (800.000 de euro), motiv pentru care, pentru o perioadă, au avut interzis la transferuri.

Rapid a primit interdicție la transferuri » Primele reacții: „Nu înțeleg disperarea asta”
Rapid
Rapid a primit interdicție la transferuri » Primele reacții: „Nu înțeleg disperarea asta”

Rapid a „salvat" 200.000 euro

Vineri, clubul a câștigat la TAS un proces cu impresarul De Jesus Dias, care solicita 200.000 de euro, comisioane care nu i-au fost achitate de vechile conduceri ale Rapidului

Pe rol mai este un alt proces cu un fost fotbalist care a evoluat la Rapid în perioada 2012-2013, sârbul Milos Pavlovic. Acesta a demarat inițial o acțiune la FIFA, dar a pierdut. Iar acum s-a dus la TAS, reclamând o datorie 700.000 de euro.

Din această sumă, în jur de 300.000 de euro reprezintă numai dobânzile. Și Ionuț Stancu reclamă, de asemenea, că giuleștenii ar avea să-i mai dea 100.000 de euro. Iar restul, precum Alexandru Păcurar, Tiberiu Bălan, Octavian Abrudan, dar și alții, solicită sume mai mici, cuprinse între 10.000 și 30.000 euro.

Avocatul lui Rapid explică: „Au reziliat aiurea contracte”

În total, în acest moment, clubul giuleștean ar mai avea procese cu mai mulți foști jucători, iar valoarea totală a sumelor reclamate de aceștia se ridică la aproximativ 1,2 milioane euro.

Avocatul clubului, Marian Mihail, a ținut să precizeze că „în mare parte, la origine, cele mai multe dintre aceste datorii provin nu din restanțe salariale. Ci din despăgubiri cerute în urma unor rezilieri neregulamentare, din perioada de insolvență. 

Aceasta este situația mai ales în cazul jucătorilor care au solicitat sume mai mari. Iar acum noi trebuie să plătim pentru ce au făcut alții! În plus, este vorba de foarte mulți bani fiindcă deciziile inițiale s-au dat în urmă cu mai mulți ani, iar acum trebuie să achităm și dobânzi foarte mari”. 

7 milioane de euroeste bugetul Rapidului în acest sezon, sumă anunțată de Dan Șucu la conferința de presă în care a fost prezentat ca nou acționar

VIDEO Analiza lui Cristi Dulca: „Rapid are un parcurs foarte bun pentru un club care a promovat acum doi ani”

Citește și alte știri despre Rapid: 

EXCLUSIV Rapid a primit interdicție la transferuri » Primele reacții: „Nu înțeleg disperarea asta”

Cum vrea Gică Hagi s-o subordoneze pe Rapid în derby-ul etapei: „Avem convingerea asta” + de ce meciul are o miză imensă pentru „marinari”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Normal
Normal  •  13 Martie 2023, 23:16

Rapid are o conducere competenta care rezolva cu decenta toate problemele !

istet10
istet10  •  10 Martie 2023, 18:54

Asta va patimi si Dinamo!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează