FOTBAL  »  Superliga  »  AMICAL

Rapid, victorie în ultimul amical al iernii » „Dubla” lui Sefer a adus primul succes al giuleștenilor din Antalya

Rapid - Rakow, liveTEXT pe GSP.ro
Rapid - Rakow, liveTEXT pe GSP.ro

Articol de - Publicat vineri, 14 ianuarie 2022 15:30 / Actualizat vineri, 14 ianuarie 2022 16:53

Rapid a câștigat amicalul jucat împotriva celor de la Rakow, scor 2-1. Golurile giuleștenilor au fost marcat pe final de meci, ambele prin Antonio Sefer.

Venită după două eșecuri în primele două amicale, Rapid a început slab și meciul împotriva vicecampioanei Poloniei. Paradele lui Horațiu Moldovan au fost singurele care i-au salvat pe rapidiști cu poarta intactă în prima repriză.

Debutul părții secunde a adus și deschiderea scorului. Rareș Ilie a făcut fault în careu, iar Arak a punctat pentru 1-0. Antonio Sefer a ieșit la rampă în ultimele minute ale meciului. În minutul 83, acesta a primit mingea în marginea careului de 6 metri, înscriind cu ușurință de langă un adversar, spre satisfacția lui Dandea, care a început să glumeacă: „Acum chiar că pleci pe 6 milioane. Mai punem un milion”.

Două minute mai târziu, Sefer a reușit o bijuterie din lovitură liberă și a adus victoria Rapidului, care se pregătește acum de meciul cu Universitatea Craiova de săptămâna viitoare.

Rapid - Rakow,  2-1

Au marcat:  Sefer 83, 85 / Arak 54 (pen)

  • Min 85: Gol Rapid! Giulestenii întorc scorul în 2 minute, execuție superbă din lovitură liberă a lui Sefer, „dublă” pentru puştiul Rapidului.
  • Min 83: Gol Rapid! Sefer primeste in marginea careului de 6 metri, inscrie cu usurinta de langa un adversar.
  • Min 77: Torpilă a lui Morais de la 20 de metri, la prima bară, atent portarul polonezilor care respinge.
  • Min 61: Șut Sefer la colțul lung, cu pământul, reține portarul polonezilor fără probleme.
  • Min 55: Mai multe schimbări la Rapid. Debut pentru Răzvan Onea. Au mai intrat Bălan, Alami, Morais și Stănici. Au ieșit Marzouk, Demici, Goge, Ilie și Crepulja.
  • Min 54: Rareș Ilie primește la marginea careului, preia scurt și sutează de la distanță la colțul scurt. Pe langă poartă.
  • Min 51: Rakov deschide scorul. Polonezii marchează prin Arak, din lovitură de la 11 metri. Rares Ilie e cel care a comis faultul.
  • Min 49: Gol înscris de polonezi din lovitura liberă. Moldovan a lăsat mingea în poarta știind că trebuia ca lovitura libera să fie indirectă. Polonezii nu și-au dat seama și voiau să se bucure.
  • A început repriza secundă!
  • Pauză! 0-0
  • Min 33: Stahl ia o acțiune pe cont propriu, intră în centru și trage cu dreptul la colțul lung, peste poartă însă.
  • Min 32: Schimbare la Rapid. Iese Florică, intră Demici.
  • Min 22: Fran Tudor trage din interiorul careului, puțin pe lânga poarta lui Moldovan. Scapă din nou Rapid.
  • Min 19:  Încă o paradă a lui Horațiu Moldovan. Centrare de pe dreapta, reia din alunecare un polonez, portarul Rapidului intervine din nou salvator.
  • Min 10: Niewulis, căpitanul polonezilor, reia cu capul din centrul careului, respinge Moldovan de sub bară cu un reflex aplaudat de toată lumea, chiar sub ochii selecționerului Flroin Bratu, prezent la meci.
  • Min 9: Albu încearcă să-l surprindă pe portarul polonezilor cu un șut de la 60 de metri. Acesta preia elegant pe piept execuția românului.
  • Min 5: Prima ocazie a Rapidului, pase scurte ale rapidiștilor, Rareș Ilie primeste în careu, șut slab însă, pe direcția portarului.
  • A început meciul!

Echipa de start a Rapidului în meciul cu Rakov: Moldovan - Goge, Albu, Dandea, Florică - Moise, Crepulja - Sefer, R. Ilie, Stahl - Marzouk

Cristian Săpunaru, dezamăgit de capacitatea noii arene Rapid-Giulești: „Vrem să nu mai vină spectatorii la meciuri?”

Modernizarea stadionului din Giulești, denumit oficial stadionul „Rapid-Giulești”, a fost finalizată oficial la începutul lunii, obiectivul fiind predat către CS Rapid în prezența oficialităților statului și a constructorului. Mutarea echipei din Liga 1 în noua casă se apropie, astfel că discuțiile despre acest subiect se întețesc. 

Un aspect care a provocat nemulțumiri este capacitatea noii arene, de 14.050 locuri. Cristian Săpunaru, căpitanul Rapidului, nu înțelege cum noua arenă are o capacitate inferioară fostei arene din Giulești, care prevedea 19.100 locuri.

„Stadionul ăla vechi, așa urât cum era, avea 19.000 locuri. Am făcut acum ceva cochet, frumos, și are 14.000. De ce? Vrem să rărim spectatorii, să nu mai vină la meciuri, sau cum?”, a spus Săpunaru la Știrile ProTV. 

Întrebat cu cine ar vrea să fie meciul de inaugurare al stadionului, Săpunaru a ținut să glumească: „Cu Barcelona. Nu știu, cu oricine, numai să fie stadionul plin. Și vă garantez că va fi”. 

Antrenorul Mihai Iosif, în schimb, a oferit câteva nume de posibili adversari: „Mi-aș fi dorit să jucăm cu cine am jucat în 1923 (n.r. - inaugurarea oficială a avut loc în 1939), poate cu Rapid Viena, și Dinamo Kiev e o opțiune, orice echipă mare ne-ar bucura”.

Citește alte știri din Liga 1:

Conducerea lui Dinamo, clarificări despre situația lui Filip și Iliev, fotbaliști care vor să plece de la echipă: „Nu acceptăm niciodată așa ceva”

CFR, bună de plată! » Procese pierdute de ardeleni cu 2 foști jucători

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
ucluj2011
ucluj2011  •  16 Ianuarie 2022, 01:04
Postat de risc_mix pe 14 Ianuarie 2022, 17:40

Nu mai fiti ba carcotasi. Calul de dar nu se cauta la dinti. Pai de cate ori ati avut voi mai mult de 14.000 de spectatori? Macar sa-l umpleti voi in fiecare etapa. Ca oricum este mai bine sa joci cu 14.000 de spectatori pe un stadion de 14.000 de locuri decat cu 14.000 pe un stadion de 30.000 de locuri. Alta e atmosfera pe un stadion plin(indiferent de capacitate) fata de cea de pe un stadion pe jumatate plin.

Lasă bă că Rapidului CHIAR îi trebuia un stadion de 20-25 de mii de locuri... spre deosebire de alte echipe care au stadioane de 30.000 de locuri și la care se duc 5 mii de oameni în cel mai bun caz.

paolo17
paolo17  •  15 Ianuarie 2022, 09:21
Postat de Bala Nicolae pe 14 Ianuarie 2022, 18:00

MM CE PARERE AI ? BRILIANT SAU DIAMANT ...30 MIL EUROI.

D’aia de furat, de prin Chitila?

158180581397392
Bala Nicolae  •  14 Ianuarie 2022, 18:03

DRAGA OFICIALULE . BAUSE PREA MULT SI LA TIMES SOTIA SA SE TREZEASCA,DEZMETICEASCA . ERA REVELION DORMEA PE EL ''MILUITULE OFICIAL'

Vezi toate comentariile (5)
Comentează