FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Rapid și-a egalat recordul după 17 luni » Culmea, Mutu reușise precedenta performanță!

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 11 februarie 2024 16:03 / Actualizat duminica, 11 februarie 2024 17:05

Rapid a demarat ca din tun în 2024, cu o serie de 4 victorii la rând, 4-3 cu FCU Craiova, 2-1 la Dinamo, 2-1 cu Oțelul și 1-0 la Cluj, cu CFR. Un record all-time, cel mai bun început de an din istoria vișiniilor.

Precedenta serie, cu Adrian Mutu pe bancă

Giuleștenii reușiseră precedenta serie de 4 succese consecutive în campionat în urmă cu 17 luni. Se întâmpla la începutul sezonului precedent. Când, după un început amestecat, în care în primele 5 runde adunase 3 victorii și două înfrângeri, echipa de sub Grant, cu Adrian Mutu pe bancă, reușea apoi o serie de 4 succese la rând în Superligă.

Au început cu 1-0 cu UTA, apoi 2-1 la Sepsi, 1-0 cu U Cluj și 1-0 la Voluntari, între rundele 6 și 9, în perioada 20 august - 3 septembrie 2022.

7 victorii la rând în sezonul 2021-2022

Anterior însă, tot cu Mutu antrenor, în sezonul 2021-2022, Rapid a plusat în același sezon, reușind să lege încă 7 victorii. Se întâmpla imediat după numirea fostului internațional în locul lui Miță Iosif. Rapid a câștigat cu 1-0 cu Clinceni, în ultima etapă a sezonului regulat.

După care, în play-off, a continuat cu încă 6 runde în care a învins pe linie: 3-1 cu Dinamo, 1-0 la Clinceni, 3-0 cu Botoșani, 2-0 la UTA, 8-0 cu Gaz Metan și 1-0 cu Sepsi. Totul în perioada 5 martie 2022 - 23 aprilie 2022, adică 7 săptămâni.

În acel prim sezon de la revenirea în Liga 1, echipa din Giulești a încheiat campionatul pe locul 9.

Până la acest CFR- Rapid 0-1, ardelenii erau singurii din campionat neînvinși pe propriul teren, în precedentele 12 partide din Gruia reușind să adune 8 victorii și 4 remize.

Când am plecat spre meci, mă gândeam că și o remiză ar fi fost bună. Dar prin minutul 70 recunosc că aș fi fost amărât să ne egaleze, pentru că noi am avut ocaziile mai clare. Mi-a plăcut foarte mult angajamentul echipei. Tot ce-mi doresc acum e să nu luăm piciorul de pe accelerație pentru că o victorie vineri, cu Hermannstadt, ar însemna și calificarea automată în play-off. 

Dacă domnul Becali consideră că lupta e încheiată și nu-i e frică de Rapid, foarte bine. Probabil are dreptate. Eu nu mă pricep atât de bine la fotbal. Dar cred că în acest play-off care urmează, oricine poate bate pe oricine. Va fi cel mai spectaculos din istorie și asta nu poate să fie decât bine pentru fotbalul românesc.

- Dan Șucu, acționar majoritar Rapid, pentru GSP.ro

VIDEO Cristiano Bergodi: „Este o victorie mare, pentru că ne duce acolo sus!”

Citește și: 

Rapid mai face un transfer! Șucu plătește o sumă impresionantă pentru un tânăr din Superligă
RAPID
Rapid mai face un transfer! Șucu plătește o sumă impresionantă pentru un tânăr din Superligă
Rapid e noul Viitorul » Șucu a preluat modelul de la Hagi! Cum poate arăta formația lui Bergodi
RAPID
Rapid e noul Viitorul » Șucu a preluat modelul de la Hagi! Cum poate arăta formația lui Bergodi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează