FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN - RAPID 0-1

Rapid s-a impus în faţa Gazului din penalty după un joc cu 3 eliminări » Puncte nervoase

Articol de GSP - Publicat sambata, 28 august 2010 00:00

Rapidul e iubit în Ardeal. Peste 300 de tricouri vişinii la peluză şi alte cîteva sute în tribună au făcut simţită prezenţa "Farmecului vieţii", ieri, la Sibiu. Dar leii lui Pustai nu s-au lăsat impresionaţi şi şi-au arătat colţii imediat după intrarea în arenă.

Mingicarul Eric scoate un fault la marginea careului, dar îl lasă pe Kubala să execute. Închizătorul slovac plasează mingea la colţul lung, dar nu cu fineţea brazilianului şi îi permite lui Bornescu să scoată mingea de la rădăcina barei (5). Asediul la buturile giuleştenilor este continuat de Aganovici. Vîrful Mediaşului nu nimereşte decît plasa laterală din 3 metri (19), după ce Bornescu a stopat "capul" lui Hoban. Portarul Rapidului l-a avertizat pe Dani Coman că nu are de gînd să-i cedeze locul de titular, cînd l-a blocat, in extremis, pe acelaşi Aganovici, scăpat singur (33).

Pînă să se intre la cabine, oaspeţii au avut o singură ocazie, dar ce ocazie! Brazilianul Cassio a ţinut să demonstreze că poate rata şi din 2 metri şi l-a luat la ţintă pe Pleşca (36). Tot medieşenii au tras însă cortina primei reprize. Şi cine altcineva dacă nu Eric. Piticul atomic a catapultat mingea la vinclu, din lovitură liberă de la 20 de metri, dar aceasta a refuzat să intre în plasă, blocată mai întîi de Bornescu şi apoi de bară.

Herea, erou pozitiv şi negativ
În partea secundă au lipsit ocaziile, dar au apărut nervii. Herea a cerut penalty la alunecarea imprudentă a lui Akaki (49), dar s-a ales cu un "galben". Cu o foarfecă pe spate, dar şi peste poartă, Eric (53) a mai animat tribuna, care a amuţit însă la henţul copilăresc, în careu, al lui Kubala (65). Herea a transformat şi a iscat apoi o bătaie generală, cînd a refuzat să părăsească gazonul după al doilea "galben" (69). Ce s-a jucat pînă la final nu a mai semănat a fotbal. Durităţile l-au determinat pe Haţegan să-i trimită mai devreme la cabine şi pe Sburlea, şi pe Aganovici şi să fluiere în grabă finalul.       

"Este extrem de dificil să treci peste momentul Dinamo. De aceea sînt probabil atît de nervoşi şi preocupaţi jucătorii mei. Am pierdut doi fotbalişti foarte importanţi pentru meciul cu CFR"
Marius Şumudică, antrenor Rapid

"Din păcate, jucăm prea puţin, se fragmentează prea mult jocul fiindcă arbitrii vor să iasă în evidenţă. Poate ar trebui să se oprească timpul ca la baschet, că de prelungiri nu prea avem parte"
Cristian Pustai, antrenor Gaz Metan

"A fost ca un derby pentru că Mediaşul este o echipă importantă în campionat. Noi sîntem Rapid şi vrem să cîştigăm peste tot. Mă bucur că n-am luat gol"
Mircea Bornescu, portar Rapid

"E greu să vină Maftei"
Preşedintele executiv al Rapidului, Dinu Gheorghe, a mărturisit că îl aşteaptă în Giuleşti pe Maftei. "El vrea să vină, dar pretenţiile financiare nu i le putem satisface deocamdată. E greu de realizat această mutare, dar insistăm. Mai vrem dubluri pe posturi pentru că în absenţa lui Cesinha am improvizat. Pe lîngă un atacant mai vrem şi un mijlocaş puternic în zona centrală", a dezvăluit "Vamă". (Cosmin Prişcă)

- Dani Coman a urmărit jocul de ieri de la tribuna oficială, unde s-a întîlnit cu finul său Radu Neguţ, jucător la echipa de ligă secundă Voinţa Sibiu. Goalkeeper-ul a fost asaltat de fani la autografe şi poze, iar la final suporterii giuleşteni i-au blocat maşina pentru a-l îmbrăţişa.
- Golgeterul Ligii 1 cu 7 reuşite, Eric de Oliveira a fost ieri căpitan în premieră la Gaz Metan. Brazilianul a profitat de absenţa lui Cristi Todea, suspendat.
- Rapidistul Juliano Spadacio va organiza pe 19 decembrie, în pauza competiţională, un meci caritabil în ţara sa natală, la care vor fi invitaţi, printre alţii, "medieşeanul" Eric şi Edu Dracena.
- Dinu Gheorghe a ţinut să se pozeze cu Eric la finalul meciului. "Eric hai să facem o poză că de Spadacio sînt sătul. Eşti mai frumos ca el. Te aştept la Rapid", a glumit "Vamă".
- Mijlocaşul Gazului, Paul Pîrvulescu, a părăsit terenul accidentat în minutul 27. "La un sprint am simţit o înţepătură la inghinali. Sper să nu fie grav", a spus Pîrvulescu, care ratează astfel convocarea la naţionala de tineret.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
fanudelavalcea
fanudelavalcea  •  04 Septembrie 2010, 22:00

e foarte iubit rapidu in ardeal

medias.rb
medias.rb  •  28 August 2010, 23:07

"Rapidul e iubit în Ardeal. Peste 300 de tricouri vişinii la peluză şi alte cîteva sute în tribună au făcut simţită prezenţa "Farmecului vieţii", ieri, la Sibiu" Imi pare rau...dar daca prin iubit inseamna sa te injure un stadion intreg...e adevarat sunt iubiti...va multumesc...

mosurapid
mosurapid  •  28 August 2010, 16:52

pacat ca arbitru a putut strica un asemenea meci,asemenea fluierasii ar trebui sa arbriteze in curtea scolii si pe lunca la tara,domnule avram faceti ceva ca sintem de risu lumii la capitolul arbitraj

Vezi toate comentariile (15)
Comentează