FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - SEPSI

VIDEO + FOTO Bergodi a scăpat de furia fanilor » Rapid a dominat-o pe Sepsi, dar a fost salvată de VAR de o înfrângere cu fosta echipă a italianului

FOTO: Cristi Preda (GSP.ro) +21   FOTO
FOTO: Cristi Preda (GSP.ro)

Articol de , , - Publicat vineri, 14 iulie 2023 23:28 / Actualizat vineri, 14 iulie 2023 23:35

Rapid și Sepsi au remizat, scor 0-0, în primul duel tare al ediției 2023/2024 din SuperLigă. Cei 11.800 de spectatori au creat o atmosferă deosebită în Giulești. Inclusiv antrenorul Cristiano Bergodi a fost aclamat.

Când faci toată pregătirea de vară cu un antrenor și vine un altul cu mai puțin de o săptămână înaintea primului meci oficial cu siguranță vestiarul e dat peste cap.

Campionat nou, obiceiuri vechi » Gol valabil anulat cu VAR în Rapid - Sepsi: „Nu influențează faza! Decizie greșită”
Rapid - Sepsi
Campionat nou, obiceiuri vechi » Gol valabil anulat cu VAR în Rapid - Sepsi: „Nu influențează faza! Decizie greșită”

După plecarea lui Mutu, Bergodi a fost alegerea conducerii, care a spus pas circului și maimuțărelilor lui Șumudică din studiourile TV. Venit de acasă, de la Roma, cu trei trofee în CV cucerite cu Sepsi, italianul s-a întors în Giulești cu un singur obiectiv: locurile 1-3. Titlul rămând marele vis!

Rapid și Sepsi, remiză la debutul în sezonul 2023/2024

Aplaudat de tot stadionul, Cristiano a început curajos. L-a lăsat pe bancă pe mingicarul Junior Morais, preferându-l pe ex-clujeanul Braun pe dreapta.

Iar în centrul apărării, Dragoș Grigore a fost sărit din schemă pentru nou-venitul Iulian Cristea. Inclusiv Răzvan Oaidă la mijloc, plus Cătălin Cârjan în ofensivă au prins lotul din prima.

Împinși din spate de o galerie colosală care n-a tăcut o secundă și cu un Bergodi ca un taur pe margine, rapidiștii au pornit lansați în atac, întorcându-i pe toate fețele pe covăsneni.

Taifunul vișiniu făcându-i țăndări pe adversari care au rezistat eroic o repriză în care poarta le-a fost țintă ca în poligon.

+17 FOTO

Salvatorul Niczuly

Puștiul Cârjan aflat la primul meci la seniori n-a simțit deloc presiunea și a fost aproape de gol de două ori în mai puțin de două minute.

Prima dată (28) a trecut ca printre jaloane de doi adversari anesteziați, șutul său fiind scos de pe linia porții de N. Tamaș. Iar la doar câteva secunde distanță a lovit bara transversală după o lovitură de cap, din careu.

Dar Niczuly a făcut minuni, a scos de sub bară șutul lui Papeau (37) și s-a intrat la cabine.

Salvați de VAR

Nimeni n-a schimbat la pauză, după o repriză cu cinci șuturi pe poartă, toate trecute în tabăra gazdelor. Rapidiștii au continuat să pună presiune, să nu cedeze spațiile oaspeților, să-i înghesuie în careu, dar toate raidurile s-au blocat într-o apărare pusă ca într-un puzzle de Ciobotariu senior.

După șutul lui Onea (64) prins de Niczuly, covăsnenii au plecat pe contraatac, M. Ștefănescu l-a lăsat cu gura căscată pe I. Cristea și-a trimis mingea în poartă.

Giuleștiul a continuat să cânte, VAR-ul a intervenit și i-a semnalizat "centralului" Colțescu un posibil ofsaid în care se afla Safranko. Iar golul a fost anulat, decizia scoțându-i din minți pe jucători oaspeților.

"Nu influențează faza, nu e ofsaid!", a comentat un arbitru pentru GSP. "Decizia e complicată, mai ales că tușierul a dat credit și-a validat reușita. Colțescu s-a luat după Mladinovici într-o fază discutabilă", a adăugat acesta.

Rapidiștii au încercat să aducă prima victorie în debutul noului sezon, dar n-au reușit. Așa că Bergodi se mulțumește doar un egal la al treilea descălecat în Giulești. 

FINAL » Rapid - Sepsi 0-0

Rapid - Sepsi » Echipele de start

Rapid: H. Moldovan - Onea, Săpunaru, I. Cristea, Braun - Oaidă, Al. Albu, Papeau - Cîrjan, Dugandzic, Bamgboye 
Rezerve: Drăghia - D. Grigore, J. Morais, Emmers, Kait, V. Costache, B. Valle, Pănoiu, Al. Ioniță II
Antrenor: Cristiano Bergodi

  • Cristiano Bergodi trimite din primul minut 4 dintre achizițiile verii: Iulian Cristea și Braun în apărare, Oaidă la mijloc și Cîrjan în ofensivă.

Sepsi: Niczuly - D. Ciobotariu, Bălașa, M. Tamas, Oteliță - J. Rodriguez, N. Păun, C. Matei - M. Ștefănescu, Safranko, I. Gheorghe
Rezerve: D. Moldovan - A. Dumitrescu, Oroian, Aganovic, Alimi, Kallaku, R. Varga, Damașcan, Rondon
Antrenor: Liviu Ciobotariu

Stadion: Superbet Arena - Giulești
Arbitru: Sebastian Colțescu / Asistenți: Daniel Mitruți, Mihai Marica
Arbitru VAR: Horia Mladinovici / Arbitru AVAR: Bogdan Gheorghe

Golul lui Ștefănescu din minutul 65, anulat pentru ofsaid

Ștefănescu a trimis mingea în poarta lui Moldovan cu un șut la colțul lung din 7 metri. Reușita a fost anulată pentru o poziție de ofsaid a lui Safranko. După consultarea VAR, Sebastian Colțescu a ajuns la concluzia că atacantul lui Sepsi obstrucționa vederea lui Moldovan. 

Bergodi a scăpat de furia fanilor » Rapid a dominat-o pe Sepsi, dar a fost salvată de VAR de o înfrângere cu fosta echipă a italianului
FOTO: Captură TV @Digi Sport 1

Covăsnenii au protestat vehement. „Centralul” a scos din buzunar nu mai puțin de 3 avertismente, pentru Niczuly, Ștefănescu și Rodriguez.

Rapid a cerut penalty în minutul 41

În minutul 41, Braun a căzut la marginea careului lui Seps, după un contact cu Jonathan Rodriguez. „Centralul” Sebastian Colțescu a dictat lovitură liberă, în ciuda protestelor galeriei, care a considerat că atingerea a avut loc în suprafața de pedeapsă. Horia Mladinovici, din camera VAR, nu a intervenit. Reluările nu au lămurit faza. 

Bergodi a scăpat de furia fanilor » Rapid a dominat-o pe Sepsi, dar a fost salvată de VAR de o înfrângere cu fosta echipă a italianului
FOTO: Captură TV @Digi Sport 1

VIDEO. Fanii lui Sepsi au intrat cu întârziere în stadion

Peste 30 de fani ai lui Sepsi au pătruns pe stadion în minutul 20, din cauza unei neînțelegeri cu Jandarmeria. Cele două părți au ajuns, într-un final, la un consens.

În minutul 30, galeria Rapidului a apelat la scandări reprobabile, cu tentă xenofobă: „Ungaria ne s**e p**a”.

VIDEO. Imnul Rapidului cântat de peste 11.000 de spectatori

UPDATE 21:15 » Bergodi, aplaudat de fanii din Giulești

Crainicul arenei din Giulești a anunțat venirea lui Cristiano Bergodi la echipă. Antrenorul italian a fost aplaudat de întreaga asistență, inclusiv de peluza care amenința cu proteste.

UPDATE 20:30 » Un suporter rapidist vrea să-și vândă pălăria făcută acasă: „Am muncit două zile la ea, multă muncă”

Unul dintre suporterii rapidiști a venit cu o pălărie unică, făcută acasă. A vorbit cu mult patos despre ea și despre iubirea pe care o poartă clubului giuleștean.

UPDATE 20:00 » Fanii Rapidului, dornici de fotbal

UPDATE 19:30 » Coadă la tricouri în Giulești

Fanii rapidiști și-au făcut devreme apariția la stadion. E coadă la magazinul clubului. Suporterii vor să își cumpere noile echipamente. 

Bergodi a scăpat de furia fanilor » Rapid a dominat-o pe Sepsi, dar a fost salvată de VAR de o înfrângere cu fosta echipă a italianului
FOTO: Vlad Nedelea

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (66)
tororosso
tororosso  •  15 Iulie 2023, 14:41

” Taifunul vișiniu făcându-i țăndări pe adversari ” ...elogii ca pe vremea lui Ceașcă .Autorul articolului de tot râsul.

tororosso
tororosso  •  15 Iulie 2023, 14:38

Rapid a dominat-o pe Sepsi ? ... măi să fie , în ce film ? A început campionatul cu stângul și de dat cu VAR pe pupilele FRF . Nu sunt fan Rapid sau Sepși dar acel gol dat de ei a fost perfect valabil . Ce scuze puerile se invocă este de mintea nopții . Mânăreala se face chiar și din cabina VAR (stins) și în cârdoșia centralului . La ordin ! ...să trăiți ! Cum am făcut-o pe Farul campioană încă de la începutul campionatului , acum ne dăm cu Rapid .

21saonu
21saonu  •  15 Iulie 2023, 14:30
Postat de r9nazario pe 14 Iulie 2023, 23:01

am dat din greseala pe meci si am vazut cred ca cea mai mare *** marca VAR din istoria recenta a "superligii". Fabulos cum a anulat golul coltescu, minim 30 etape suspendare si trimis la liga a IVa, cu tot respectul.

Fabulos cat sunteti de penibili...anul trecut ne au anulat 2 goluri pe aceleasi considerente,poate chiar mai clare...atunci nu ti s a parut fabulos,sau esti doar un gigist cu vederea ingusta si mintea la fel?

Vezi toate comentariile (66)
Comentează