FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - CHINDIA

Rapid nu schimbă formula victorioasă » Ce indică transferurile efectuate de giuleșteni

Rapid atacă noul sezon cu un lot experimentat // foto: Facebook @ FC Rapid 1923
Rapid atacă noul sezon cu un lot experimentat // foto: Facebook @ FC Rapid 1923

Articol de - Publicat sambata, 17 iulie 2021 10:45 / Actualizat sambata, 17 iulie 2021 11:28

Transferurile făcute de Rapid până în acest moment indică faptul că giuleștenii vor juca în 4-2-3-1 în noul sezon, formulă în care au avut cel mai bun randament defensiv.

Până în acest moment, conducerea Rapidului a reușit să aducă 8 nume noi, și anume Alexandru Albu, Claudiu Belu-Iordache Ljuban Crepulja, Nicolae Carnat, Dragoș Grigore, Junior Morais, Cristian Săpunaru și Romario Moise. Dacă o mare parte dintre transferuri s-au adresat întăririi defensivei, venirile lui Albu și Crepulja au avut ca scop aducerea compartimentului median la rigorile Ligii 1. 

Rapid nu schimbă formula victorioasă

Având în vedere că cei doi mijlocași care, probabil, vor forma cuplul din centrul terenului în sezonul următor sunt de profil defensiv, este foarte posibil ca Mihai Iosif să dorească să mențină sistemul de joc folosit în finalul sezonului trecut, și anume 4-2-3-1.

 Această formație cu 2 închizători i-a conferit echipei o stabilitate defensivă sporită în sezonul trecut de Liga 2, lucru de care are mare nevoie și în prima divizie.

Mihai Iosif a adunat 19 meciuri în sezonul trecut pe banca Rapidului, timp în care a folosit 3 sisteme de joc diferite: 4-3-3, 4-4-2 și 4-2-3-1.

Formula de joc cu 2 atacanți centrali a dat cel mai bun randament ofensiv, Rapidul având o medie de 2,3 goluri când a evoluat în acest sistem. Din punct de vedere defensiv, i-a folosit într-un 4-2-3-1, primind doar 0,9 goluri pe meci.

Cum au arătat mediile Rapidului în cele 3 sisteme de joc diferite:

4-2-3-1

1,8 goluri înscrise pe meci

0,9 goluri primite pe meci

4-4-2

2,3 goluri înscrise pe meci

1,2 goluri primite pe meci

4-3-3

1 gol înscris pe meci

1,3 goluri primite pe meci

Pierd din creativitate

Deși cei doi mijlocași aduși în această vară reprezintă niște soluții mai potrivite în fața apărării, Rapidul trebuie să găsească o soluție pentru a-l înlocui pe Bogdan Barbu, cel care a făcut pereche cu Raul Costin la închidere în play-off-ul Ligii 2. 

Chiar dacă nu este un mijlocaș defensiv pursânge, fotbalistul în vârstă de 29 de ani s-a descurcat bine la închidere, oferind 4 pase de gol, fiind al doilea jucător al echipei la acest capitol, în doar 15 partide.

Antrenorul Mihai Iosif a spus că mutările nu se opresc aici. Acesta a declarat că în perioada următoare va mai aștepta câțiva jucători.

10victorii, 3 egaluri și 6 înfrângeri este bilanțul lui Mihai Iosif pe banca Rapidului

Cum ar putea arăta Rapidul în primul meci al sezonului:

4-2-3-1: Moldovan - Săpunaru, Dandea, Dragoș Grigore, Morais - Crepulja, Albu - Carnat, Rareș Ilie, Hlistei - Bălan

5din cele 10 victorii avute de giuleșteni cu Iosif antrenor au fost obținute în sistemul 4-2-3-1

Rapid bifează o premieră cu Chindia!

VIDEO Hohote de râs la conferința Rapidului: „Lăsați-l pe Săpunaru, rămâne fără contract” :D

Întrebat de FCSB și CSA, Săpunaru a izbucnit la conferința de presă: „N-am văzut să retrogradeze Steaua! Cine permite așa ceva?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
crangasi_visiniu
crangasi_visiniu  •  17 Iulie 2021, 14:05
Postat de voinea pe 17 Iulie 2021, 12:25

Eu îl văd pe Belu in locul lui dandea și goge in locul lui cârnat

Goge mai degraba in locul lui Hlistei, desi nu cred. Daca-l scoti pe Dandea, il pui pe Sapunaru central si il treci pe Belu in banda, ca acolo e pozitia lui si de aia l-am luat. Belu in amicale s-a descurcat excelent, eu il vad titular, iar Sapunaru poate juca si in banda dreapta, si ca inchizator, dar daca tot l-am luat, ar fi indicat sa-l jucam pe pozitia lui de baza, unde e in primii trei fundasi centrali din Romania ca valoare. Spunaru-Grigore sunt cel mai bun cuplu de fundasi din Liga 1, am fi fraieri sa nu jucam asa.

danielp0tc0varu
danielp0tc0varu  •  17 Iulie 2021, 13:53

Din orice formula , nu poate lipsi Sefer. Au gresit ca l-au *** plece la olimpiada , *** Radoi nu o sa-l foloseasca , el este doar o scula in mana impresarilor.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

voinea
voinea  •  17 Iulie 2021, 12:25

Eu îl văd pe Belu in locul lui dandea și goge in locul lui cârnat

Vezi toate comentariile (3)
Comentează