FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Rapid sparge banca pentru 2 nume mari: un superstar de la Farul și un supertalent de afară

Grameni, albastru, în duel cu Emmers, foto: Imago
Grameni, albastru, în duel cu Emmers, foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 26 mai 2023 17:28 / Actualizat vineri, 26 mai 2023 17:28

Rapid e angajată pe foarte multe piste pentru a întări echipa pentru sezonul viitor, când vor să lupte la titlu. Acționarii Dan Șucu și Victor Angelescu sunt dispuși să investească masiv, „chiar și peste 3 milioane de euro dacă este nevoie", conform unor surse din anturajul clubului

Venirea lui Dan Șucu alături de Victor Angelescu a adus un nou suflu la Rapid. Dar chiar dacă obiectivul principal, calificarea în play-off, a fost atins, rezultatele din această fază au dezamăgit conducerea giuleștenilor.

„A fost un semnal de alarmă că lotul trebuie remaniat serios, ca echipa să poată întra cu adevărat în lupta pentru titlu, cum se dorește din viitorul sezon", susțin surse apropiate clubului Rapid.

FCSB bagă rezervele cu Rapid » Ce plan are Gigi Becali pentru ultima etapă
FCSB - RAPID
FCSB bagă rezervele cu Rapid » Ce plan are Gigi Becali pentru ultima etapă

Mercato „fără limite” la Rapid

Aceleași surse afirmă că cei doi acționari sunt dispuși să investească masiv în aducerea de jucători: 

„Nu există o limită. Depinde ce ținte vor putea fi atinse. Dacă e nevoie de 3 milioane de euro sau chiar mai mult, cei doi vor face acest efort financiar. Adi Mutu va rămâne la echipă, dar e clar că are nevoie de întăriri serioase, ca să poată atinge obiectivele propuse".

Astfel, spre deosebire de precedenții ani, Rapid redevine un jucător important pe piața transferurilor. Unul extrem de ofensiv, în condițiile în care, până acum, pe teren, a rămas dator la acest capitol.

Ultima țintă la Rapid: Constantin Grameni! Au fost deschise tratativele cu Farul

Rapidiștii au demarat de ceva timp discuțiile pentru mai mulțí jucători. 

Este deja cunoscut interesul pentru Yuri Mathias și Nana Boateng de la CFR, Denis Draguș (Standard Liege) sau Cătălin Cârjan (Arsenal). 

„Mutu a fost clar. Vrea jucători cu personalitate, cu tupeu, care să facă diferenta. Plus, la mijloc, e nevoie de închizători puternici, care să asigure defensiva, dar și să fie capabili să lege jocul în față", spun aceleași surse.

Recent, au fost deschise tratativele cu Farul, pentru Constantin Grameni (20 de ani), cotat la 700.000 euro pe site-ul transfermarkt. Există interes chiar și pentru Răzvan Oaidă (25 ani), de la FCSB, mijlocașul care a intrat de mult în dizgrația finanțatorului roș-albaștrilor.

Rareș Ilie rămâne o prioritate pentru Rapid

Un alt obiectiv important în această campanie de achiziții rămâne repatrierea, sub formă de împrumut, a lui Rareș Ilie. Mai ales că mijlocașul nu a reușit să se impună nici la Maccabi Tel Aviv, unde a fost trimis de Nice la începutul acestui an. 

Rapid și-a păstrat un procent de 15% dintr-un eventuial transfer de la Nice, astfel că ar avea interes să-l readucă pe Rareș în circuit, pentru a-i crește valoarea.

Citește și alte știri despre Rapid:

EXCLUSIV Marius Șumudică își anunță planul colosal în podcastul GSP: „Vin să iau titlul în Liga 1! Există doar un target în viața mea” » Pune o singură condiție

ANALIZĂ GSP A capitulat Bucureștiul în fața Provinciei? Raportul ultimelor 30 de trofee e ȘOCANT! În anii '80-'90, Capitala distrugea tot

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (32)
paolo13
paolo13  •  27 Mai 2023, 19:00
Postat de lefter_popescu pe 26 Mai 2023, 23:52

Amice, dar cine a dat bani pt. transferuri ? Am înțeles ca Rapid a plătit 2,5 mil. euro pt. datori istorice, apoi a mai dat 1,2 mil euro pe jucători aduși de la CFR Cluj, Viitorul, Chindia și alte echipe, iar bugetul pe sezonul acesta a fost de 7 mil. euro. Din sursele gsp, în sezonul viitor ceferiștii bucureșteni vor avea un buget de minim 10. mil. euro. Al doilea după cfr cluj, iar fcsb are asigurat locul patru -Gigi Valiza taie tot.

De unde ai înțeles?

tororosso
tororosso  •  27 Mai 2023, 17:54

SUPERSTAR !!! al Farului ? o fi venit Erling Haaland la insistențele Borcănatului Rege și joacă mascat sub nume fals . Normal să fi venit și va fi cumpărat de Șucu la Rapid . În fine la Farul avem numai Perle , Superstaruri , Galactici și Borcănatul Rege are de unde vinde . Cu banii din vânzări va construi un Super Stadion care îi va purta numele și după abdicare .

bigd
bigd  •  27 Mai 2023, 06:53
Postat de lefter_popescu pe 26 Mai 2023, 23:44

Amice, asta e cusurul tău...nu ne spui ce jucător roman s-a impus in primele ligi din Europa de vest !

Amice scrie putin Tel Aviv pe google maps!

Vezi toate comentariile (32)
Comentează