GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  PROFU' DE SPORT

EXCLUSIV Marius Șumudică își anunță planul colosal în podcastul GSP: „Vin să iau titlul în Liga 1! Există doar un target în viața mea” » Pune o singură condiție

Marius Șumudică / foto: GSP
Marius Șumudică / foto: GSP

Articol de - Publicat joi, 25 mai 2023 18:35 / Actualizat vineri, 26 mai 2023 09:28

Invitat într-o ediție de colecție a podcastului „Profu' de Sport”, filmată în Arabia Saudită, Marius Șumudică (52 de ani), antrenorul celor de la Al-Raed, a dezvăluit că marele său vis rămâne cel de a o antrena pe Rapid și de a aduce în Giulești un titlu pe care alb-vișiniii îl așteaptă de două decenii.

Legat sentimental iremediabil de Rapid, Marius Șumudică plănuiește să revină în viitorul apropiat la clubul său de suflet. Scopul? Să-și îndeplinească un ultim mare obiectiv: cel de a cuceri titlul alături de echipa pe care a divinizat-o încă din copilărie.

Tehnicianul i-a dezvăluit lui Cătălin Țepelin, la podcastul „Profu' de Sport”, că singurul lucru de care are nevoie pentru a-și duce planul la bun sfârșit e stabilitatea financiară pe care Dan Șucu le-o oferă în acest moment alb-vișiniilor. Idol printre fani, Șumudică a pregătit-o pe Rapid o singură dată, între iunie 2010 și aprilie 2011.

Marius Șumudică: „Mai rămâne să iau titlul cu Rapid. Și-l voi lua!”

- Când erai copil, cine visai să fii? Care era idolul vremurilor? 
- Copilăria mea a fost o paralelă între dorința de a ajunge fotbalist, dorința de a performa... Mă duceam duminică de duminică, atunci când aveam timp, în Piața Romană, unde era un teren de zgură al ASE-ului, acolo jucam. Sau mai jucam și la Liceul German, pe care l-am și terminat, într-un final, eu stând pe „Eminescu”. Îmi doream să ajung, dar atunci mă ajuta foarte mult maidanul. Pe mine, maidanul m-a făcut fotbalist! Jucând zi de zi fotbal, am crescut. Împreună cu antrenamentele pe care le făceam, îmi doream să ajung să joc la nivel de Divizia A și să joc la echipa visurilor mele, care era Rapid, chiar dacă eu eram la Sportul.

- Așa. 
- Pe mine, la 5-6 ani, bunicul m-a luat... L-am întrebat: „Unde te duci?”. Îmi zice: „Mă duc la meci”. Zic: „Merg și eu cu tine”. „Nu, că ești mic, că nu știu ce!”. „Nu, că vreau să merg și eu cu tine!” Am început să plâng și m-a luat, m-a dus pe „Republicii”. Din momentul în care am pășit pe „Republicii” și am auzit tobele alea cum băteau și am auzit galeria, am început an de an să înțeleg ceea ce înseamnă Rapidul! Am înțeles că era o echipă subjugată în momentul ăla, o echipă care era călcată în picioare de sistem. Practic, Dinamo sau Steaua aveau șanse să-și ia jucători de peste tot, te luau cu duba de acasă. Așa erau vremurile atunci. Rapid, fiind o echipă care nu era ajutată, am zis... Eu tot timpul am fost de partea celor care nu erau ajutați și am zis: „Asta e echipa mea, o iubesc”. De atunci, pentru mine a existat un singur target în viața mea: să iau campionatul, să ajung să joc la Rapid. În primul rând, îmi doream să ajung să joc la Rapid.

- Ai bifat
- Mircea Lucescu mi-a dat șansa să joc la Rapid. Am luat campionatul ca jucător...

- Bifată și asta. 
- Mai rămâne să-l iau ca antrenor. Și o să-l iau! Îl voi lua ca antrenor cu Rapidul! Dacă echipa va avea stabilitate financiară, ceea ce se întâmplă acum, și dacă voi avea șansa să lucrez cu domnul Șucu într-un viitor... - nu știu când, acum nu se pune problema, că mai am contract - dar cu siguranță voi ajunge să iau campionatul și cu Rapid. Voi putea face lucrul ăsta! Știu ceea ce pot, știu ce staff am în spate, fiindcă nu este numai succesul meu, este succesul acestor oameni. 

Marius Șumudică își anunță planul colosal în podcastul GSP: „Vin să iau titlul în Liga 1! Există doar un target în viața mea” » Pune o singură condiție
Staff-ul lui Marius Șumudică

Dan Șucu este un om așezat, bazat din punct de vedere material, un om care a reușit în viață. Și cred că nu poți să reușești dacă nu ești înconjurat de oameni OK și dacă nu te duce bibilica. Dar fotbalul e greu, nu e la fel ca în afaceri. Sunt puțini care au câștigat din fotbal, mai mulți pierd. 

Dar îi dau un sfat, să înțeleagă domnul Dan Șucu: înconjoară-te de oameni de valoare! Atât îi spun, fiindcă altfel se va trezi că va regreta că a intrat în fotbal. Să se înconjoare de oameni de valoare și oameni care sunt rapidiști. Asta îi spun, ăsta este sfatul meu.

- Marius Șumudică, în podcastul „Profu' de Sport”

VIDEO Marius Șumudică, invitat la "Profu' de sport" - podcast GSP » Episodul 17

Citește și alte știri despre Rapid: 

EXCLUSIV Gazeta a aflat arbitrul derby-ului FCSB - Rapid + Continuă disputa pe bilete dintre cele două rivale: „Frați vișinii, din păcate...”

FCSB bagă rezervele cu Rapid » Ce plan are Gigi Becali pentru ultima etapă

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (93)
godot
godot  •  02 Iunie 2023, 14:50
Postat de lefter_popescu pe 26 Mai 2023, 18:57

Amice, ce vrei sa insinuezi ? Băieți de cartier inseamna , tineri amatori de 18-22 de ani din cartierul Grivița. Ce jucători cu experienta puteau veni la o echipa abia înființată care abia s-a înscris în ultima liga ? Ti-am spus ca ai învățat istoria după manualele lui Mihail Roller .

Ah, ok, credeam că „băieții din cartier” care au înființat clubul Rapid, alături de muncitorii de la Grivița, erau Geza Ginzer și Aurel Kahane, agenți bolșevici cu condicuță.

anatol_karagandici
anatol_karagandici  •  27 Mai 2023, 10:57
Postat de Dobermannul pe 27 Mai 2023, 09:11

Prosti de bubuiti. Cred ca numele de rapidist ar trebui introdus in dictionar in locul cuvantului prost.

Amaratule, locul ala din dictionar de DE MULT ocupat ce cuvantul zecesebist :)) DUPA CUM SE POATE VEDEA SI DIN DISCUTIA ASTA :)) Tu de fapt ti-ai zis dobermanul ca sa-i faci pe oameni sa se jeneze ca incearca sa faca o biata necuvantatoare sa rationeze :))

Dobermannul
Dobermannul  •  27 Mai 2023, 09:50

Prostie extrema. Auzi au fost Regele Carol si Mihai la inaugurare. Putea fi si Doamne Doamne ca bolsevici ca voi au *** tot. Ce n-au *** ma comunistii prostovanilor? Incepand cu palatul regal si terminand cu casele oamenilor aruncati la Gherla, Aiud sau Canal. In palatul regilor Romaniei pe care ii invocati aici s-au ... ciocanari bolsevici ca voi si Dej. Mai conteaza un stadion in care oricum au jucat niste neica nimeni in drum care s-au plimbat mai mult prin ligile inferioare si care in toata viata lor de doi bani s-au imaginat lei paralei.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (93)
Comentează
Close