FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

Rapid îi cere lui Tottenham bani pentru Drăgușin! Cum s-a ajuns aici: „Nu există dubii!”

Radu Drăgușin/ foto Imago Images
Radu Drăgușin/ foto Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 17 februarie 2024 19:13 / Actualizat sambata, 17 februarie 2024 19:38

Victor Angelescu, acționarul minoritar de la Rapid, a anunțat că echipa din Giulești va primi un procent din transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham. Spurs l-a cumpărat pe fundașul central român cu 25 de milioane de euro, plus 6 drept bonusuri, de la Genoa.

Conform regulamentelor în vigoare, Tottenham se vede nevoită să distribuie 5% din suma de transfer, în acest caz 1,25 milioane de euro, cluburilor care l-au format pe Drăgușin, adică formațiilor la care Radu a fost legitimat între 12 și 23 de ani.

Nu au înțeles nimic » Cu Drăgușin pe bancă, fundașii lui Tottenham au greșit la primul gol al lui Wolves
TOTTENHAM - WOLVES
Nu au înțeles nimic » Cu Drăgușin pe bancă, fundașii lui Tottenham au greșit la primul gol al lui Wolves

În acest caz, este vorba de Regal Sport, la care Radu a fost legitimat între 2013 și 2018, și despre Juventus, de care fundașul român a aparținut până în vara lui 2023. Doar că Regal Sport a devenit ACS „Centrul de performanță Rapid București”, academie asociată clubului Rapid București, în 2018. 

Această societate a fost dizolvată în mai 2023, la cererea acționarului minoritar de la Rapid, Victor Angelescu. Astfel, a apărut întrebarea despre destinația banilor. Vor ajunge la Rapid sau la FRF? În mod normal, în cazul în care un club din grila de formare nu mai există, banii merg către Federația din acea țară.

Victor Angelescu: „Banii vor ajunge la Rapid”

Însă Victor Angelescu susține că banii vor ajunge la Rapid. „Banii nu intră imediat, cred că vin într-un an. Până face FIFA calculele...Dar așa cum am declarat, nu este nicio problemă, procentele vor ajunge la noi. (n.r. Nu la FRF?) Nu există nici un dubiu din punctul nostru de vedere”, a declarat Angelescu, potrivit iamsport.

Conform mecanismului celor de la FIFA, Regal Sport ar fi trebuit să primească 30% din această sumă (5% pentru fiecare an în care l-a deținut pe Drăgușin între 12 și 15 ani, 10% pentru fiecare an între vârsta de 16 și 23 de ani), iar Juventus restul. 

Așadar, 438.000 de euro pentru Regal Sport, la care Drăgușin a fost legitimat până la 16 ani și 184 de zile, și 812.000 pentru echipa din Peninsulă.

Când un club dispare, într-adevăr banii vin către Federația națională. Ăsta e regulamentul, dar nu am toate detaliile legate de cazul concret

- Răzvan Burleanu, președinte FRF

VIDEO. Mama lui Radu Drăgușin, Svetlana Simion, a vorbit despre acomodarea fiului ei la viața din Anglia

Citește și:

Drăgușin, uitat din nou pe bancă! Tottenham a pierdut cu Wolves și a ieșit din Top 4 în Premier League
TOTTENHAM - WOLVES
Drăgușin, uitat din nou pe bancă! Tottenham a pierdut cu Wolves și a ieșit din Top 4 în Premier League
Dan Șucu, „spion” pentru Bergodi » A văzut de pe stadion victoria viitoarei adversare a Rapidului
RAPID
Dan Șucu, „spion” pentru Bergodi » A văzut de pe stadion victoria viitoarei adversare a Rapidului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (26)
PAPAMARZZOLE
PAPAMARZZOLE  •  18 Februarie 2024, 21:00
Postat de babinu pe 17 Februarie 2024, 21:14

"Suntem 7 frati acasa..."

Esti din sapte frati acasa, dintr-o mama rapanoasa...

lefter_popescu
lefter_popescu  •  18 Februarie 2024, 20:41
Postat de trifanflorin1978 pe 18 Februarie 2024, 12:38

E foame de bani frate.. ***

Amice, cred ca te referi la Gigi Valiza.

conicor2008
conicor2008  •  18 Februarie 2024, 19:50

Daca ambele entitati, Regal si academia rapid s-au desfiintat, in ce cont ar trebui platiti banii? N-am nici un party-pris, mai ales cu federatie berleneasca, cea care nu ar merita nici macar 5 bani ... dar tare mi-e teana ca UERA v-a decide sa-i ivreze banii. Rugulamentul este foarte precis: in caz ca "formatorul" s-a desfiintat, banii revin federatiei!" Eu inteleg ca mictionarul minoritat de la rapid isi doreste o suma de bani consistenta, pentru cara n-a muncit niciodata vreo secunda ... dar chix, UEFA zice altfel! Tepe dau toti romanii, jijica, velutu, rocaru, acum e gata si noua raid sa tepuiasca, ca deh, n-ar fi "rumani" (vorba intaiului vanator de miscreti) daca n-ar incerca si ei!

Vezi toate comentariile (26)
Comentează