FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - PANDURII 1-0

Rapidul boem

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 aprilie 2008 00:00

Echipa lui Rada a jucat frumos, dar a ratat imens. Şansa şi geniul lui Coman au adus punctele în Giuleşti.

Ciudat sentiment! Meci în Giuleşti spre finalul campio­na­tului, iar pe rapidişti nu îi interesează ce face, mă rog, ce a făcut Steaua. Sau cînd e finala Cupei. Probabil nici cei mai păti­maşi suporteri nu îşi mai amintesc un sfîrşit de sezon atît de liniştit. Un meci cu Pandurii la care să nu mai calculezi cît de prieten e Condescu cu Gigi Becali. Ce primă a promis rivala din Ghencea adver­sarului sau dacă Vasilache o fi uitat uitat ori ba că a cunoscut gloria pe De Kuip, cu Feyenoord, în tricou vişiniu.

Obligată să prindă Cupa UEFA, e­chipa lui Rada chiar a jucat fru­mos. 5 ocazii în primele 20 de mi­nute nu e rău: Burdujan (3), Ce­sinha (6), Dică (10), Săpunaru (20), dar mai cu seamă Dică (15), “de­ca­rul” trimiţînd cu capul din 5 metri peste poarta goală. Rapid a bifat încă o ratare mare în mintul 36, cînd nici Burdujan, nici Despotovici nu au ajuns la mingea care a trecut prin faţa porţii. Pandurii încă nu îl deranjaseră cu nimic pe Coman. Şi a venit faza penaltyului făcut cadou gorjenilor de eroarea lui Teo Crăciunescu (40). Coman a re­parat însă nedreptatea apărînd spec­­taculos. Tot el a păstrat ipos­taza de erou în minutul 45, cînd a prins pe linia porţii mingea bîlbîită de Constantin şi Bozovici.

La reluare, Burdujan a ratat fabulos (48), şut puternic din întoarcere, din 4 metri, pe lîngă. Mingea părea că nu vrea să intre în poarta Pandurilor. Fază identică trei minute mai tîrziu şi devenea clar că atacul e veriga slabă. Izbăvirea a venit de la Lazăr, exact în perioada în care gorjenii prinseseră curaj şi contraatacurile lui Vasilache şi Piţurcă puteau produce o surpriză. Neplăcută pentru Rapid.

“Nu eu am fost eroul meciului. Cu toţii i-am mulţumit lui Dani Coman, care a fost fantastic”
Costin Lazăr mijlocaş Rapid

“Pentru mine, Coman este Dumnezeu!”
Elinton Andrade portar Rapid

“Mi-am făcut doar datoria. Ca portar, eşti extrem de fericit cînd aperi un penalty la 0-0”
Dani Coman portar Rapid


SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
 •  15 Aprilie 2010, 10:22

jocati bine cu steaua SUCES BFT

 •  20 Aprilie 2008, 23:46

Cum dracu sa nu fie sfarsitu de sezon linistit...daca noi avem cei mai incompetenti conducatori. La inceputu turului eram pe locu 2..noi eram principala contracandidata,da ce dracu sa le ceri daca ei cumpara jucator de 90.000 euro,si la divizia b daca ai pretentii dai mai mult pe un jucator. PLECATI DRACU CU TOTII(cu exceptie la 6-7 jucaori,ca restu sunt PRAF)!!!!!!!

 •  20 Aprilie 2008, 23:16

am fost in peluza si am azut clar cu maftei atinge mingea inainte sa ii ia picioarele alui si mingea se duce lar in lateral stanga, deci clar nu a fost penalty,si mai interesant e ca au mai fost dueluri in genu ala pana atunci si arbitru a lasat jocu sa mearga,oricum un arbitraj catastrofal...(cu tot respectu pentru Craciunescu senoir)

Vezi toate comentariile (12)
Comentează