FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Rareș Ilie nu se sperie de Tavi Popescu » Ce spune despre rivalitatea cu vedeta de la FCSB

Rareș Ilie, despre rivalitatea și prietenia cu Tavi Popescu: „Concurența cu Tavi e benefică!” // foto: Imago
Rareș Ilie, despre rivalitatea și prietenia cu Tavi Popescu: „Concurența cu Tavi e benefică!” // foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 27 aprilie 2022 22:02 / Actualizat joi, 28 aprilie 2022 00:14

Rivali în campionat, dar și ca vârfuri de generație, Rareș Ilie spune că se bucură pentru Tavi Popescu, mijlocașul lui FCSB, când are vreo realizare: „Ne felicităm reciproc prin mesaje, că suntem prieteni. Eu pe el că a debutat la naționala mare, el pe mine că m-am calificat la Euro 2019. Normal că fiecare vrea să fie cel mai bun!”

La numai 19 ani, abia împliniți luna acesta, Rareș Ilie nu e doar „decarul” Rapidului, dar a devenit și o certitudine. A ajuns la giuleșteni la 16 ani, de la „Juniorul”, fiind remarcat după un meci direct, de Ovidiu Burcă. Își amintește că „eu nu țineam pe atunci cu nicio echipă. Rapid a fost primul club care mi-a oferit un contract de junior și mă bucur că am făcut această alegere”. În urmă cu trei ani, din primul salariu și-a luat „o pereche de adidași”.

Acum, în ultimul meci de Liga 1, a decis disputa cu Sepsi, cu o execuție spectaculoasă, care a încântat Giuleștiul. Recunoaște și el că „a fost un gol de instinct, acolo nu mai ai timp să gândești. Poate că mi-a intrat și pentru că am mai încercat astfel de execuții și la antrenamente”.

Ioan Andone, impresionat de un jucător de la FCSB: „De la Sânmărtean n-am mai văzut asta”
FCSB
Ioan Andone, impresionat de un jucător de la FCSB: „De la Sânmărtean n-am mai văzut asta”

Rareș Ilie, despre relația cu Adi Mutu: „Mister mi-a dat libertate totală”

De la sosirea lui Adrian Mutu, prestațiile lui Rareș au căpătat mult mai multă consistență. Cu Sepsi este al doilea meci din seria de 7 victorii consecutive cu noul tehnician în care puștiul din Giulești aduce toate punctele. 

El explică: „Normal că ceva s-a schimbat odată cu venirea lui Adrian Mutu. Eu eram mic, aveam doar 5 ani în 2008, când juca Mister, dar știu ce a făcut în fotbal, ce realizări a avut, că a fost idolul unei generații. Prezența lui inspiră un jucător tânăr ca mine. Nu pot să dezvălui ce îmi zice, păstrez asta pentru mine, dar mi-a dat încredere, libertate totală, aveam nevoie de asta, mi-a prins bine. 

Eu zic că forma mea bună a început de pe vremea lui Mihai Iosif, care avea și el încredere în mine, dar diferența e că acum au început să apară și realizările. Mister mă încurajează, dar mă mai și ceartă, de exemplu dacă driblez într-o zonă periculoasă sau dacă nu stau bine în teren. Dar e normal, mai am multe de învățat, de corectat”.

Rareș Ilie și Tavi Popescu, tinerii talentați din Liga 1: „Ne ambiționează rivalitatea”

Între Rareș Ilie și Tavi Popescu, remarcații acestui sezon, este, evident, o mare rivalitate personală. 

Rapidistul acceptă că „este o concurență între noi, dar e una benefică. Noi suntem și prieteni, ne cunoaștem de la lotul U21. Chiar mă bucur pentru el când are o reușită, la fel și el pentru mine. Ne trimitem reciproc mesaje de felicitare, la câte un gol deosebit. Eu l-am felicitat că a debutat la naționala mare, el pe mine pentru calificarea la Euro U19. E o rivalitate, dar e bună, ne ambiționează. Și nu e vorba numai de Tavi Popescu, sunt mulți jucători valoroși în această generație: Câmpanu, Markovici, Miculescu, Petrila. 

Eu nu vreau să fiu mai bun doar decât Tavi Popescu, ci să fiu cel mai bun dintre toți! Și cred că ei vor la fel". 

Rareș îl are ca idol pe Cristiano Ronaldo și e student în anul I la UNEFS, pe unde recunoaște că n-a prea trecut: „Aveam o scutire pentru 80% din program, dar n-am prea apucat să ajung pe la facultate. Cel mai probabil, o să îngheț acest prim an".

Mister știe cum să vorbească, cum să lucreze, să-i motiveze pe jucătorii tineri. Ne împărtășește din experiența lui, vrea să ne dezvolte altfel: cu încredere, cu ambiție, fără niciun complex, să dăm maximum, până la capăt. 

Pentru anul acesta îmi doresc să facem performanță la Euro U19, să merg în cupele europene cu Rapid și să ajung la naționala mare a României. 

Cred că sunt un jucător tehnic și viziunea în joc e cea mai bună calitate a mea. Mai am de îmbunătățit viteza, jocul de cap. Comparativ cu Tavi, el e mai rapid, eu mai puternic, dar fiecare încearcă să fie cel mai bun.

Îmi pare rău de acel cartonaș roșu din meciul cu Islanda, de la U19. E primul din carieră și mi-l asum. Vorbeam prea mult, tot contestam deciziile arbitrului și mai mult de aceea m-a eliminat. A fost o lecție. De atunci n-am mai luat niciun avertisment. 

Dacă am învins o favorită, Croația, la ea acasă, eu cred că putem face o figură frumoasă la Euro U19. Așa suntem învățați și la națională, și la Rapid, să nu ne temem de nimeni. 

- Rareș Ilie, mijlocaș Rapid

700.000 de euroeste cota de piață a lui Rareș Ilie conform transfermarkt.com, după ce în decembrie era de 450.000 euro

Citește mai multe știri

Adi Mutu, pe urmele lui Mircea Lucescu » La 3 lungimi de recordul fostului antrenor de la Rapid
RAPID
Adi Mutu, pe urmele lui Mircea Lucescu » La 3 lungimi de recordul fostului antrenor de la Rapid
Rareș Ilie, urmărit de băiatul lui Marcello Lippi! A fost comparat cu Mutu și Adi Ilie
Rapid - Sepsi 1-0
Rareș Ilie, urmărit de băiatul lui Marcello Lippi! A fost comparat cu Mutu și Adi Ilie

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
ucluj2011
ucluj2011  •  29 Aprilie 2022, 06:36

Un băiat cu o educație ireproșabilă , dintr-o familie foarte bună. Respect părinților. Mai rar vezi așa ceva în România , mai ales printre fotbaliști. Un băiat inteligent , respectuos , echilibrat! Bravo Rareș Ilie , multă sănătate și mult succes în tot ceea ce faci , și fie ca visurile să ți se împlinească.

paolo14
paolo14  •  28 Aprilie 2022, 13:25
Postat de therealreddog33 pe 28 Aprilie 2022, 09:29

Eu ca și dinamovist ma bucur pentru acești copii și sper sa ajungă cât mai sus. Atât Rareș, Tavi Popescu dar și Markovici de la Craiova sau Petrila de la CFR. Ar mai fi Bordusanu și Bani de la noi, care nu-s asa lăudați dar au calitate, din păcate echipa joaca foarte slab. Și mai sper ca majoritatea dintre ei sa ajungă repede în străinătate, în campionate ca Belgia, Olanda unde se pot dezvolta frumos. În România e un fotbal foarte slab, se vor plafona dacă rămân. Succes!

Caine cu bun simt. Bravo!

paolo14
paolo14  •  28 Aprilie 2022, 13:24
Postat de ripensistu pe 28 Aprilie 2022, 11:43

Se poate macar o zi fara stiri despre T.a.v.a. Popescu tinicheaua fecesebista?

Hai ca mai stati in B vreo 5 ani!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează