FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

Rasismul se plătește! Nicușor Bancu și propriul club, amendați după derapajul la adresa lui Bradley de Nooijer

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 noiembrie 2019 15:18

Nicușor Bancu și CS Universitatea Craiova n-au scăpat de amenzi după incidentul petrecut pe 30 septembrie, când fotbalistul a avut un derapaj rasist la adresa lui Bradley de Nooijer, fundașul Viitorului. 

  • Bradley De Nooijer (21 de ani) a fost victima unor injurii rasiste la meciul dintre Craiova și Viitorul, scor 3-1, ce l-au avut în prim plan pe Nicușor Bancu (27 de ani), căpitanul oltenilor, care l-ar fi numit pe olandez „cioară împuțită”. (Detalii AICI)

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării l-a penalizat pe fotbalist cu 10.000 de lei, clubul oltean fiind sancționat cu aceeași sumă pentru pasivitatea cu care a tratat gestul propriului fotbalist.  

„Nicuşor Bancu a fost sancţionat cu 10.000 lei pentru declaraţii rasiste, iar clubul Universitatea Craiova tot cu 10.000 pentru atitudinea pasivă în acest caz. De asemenea, Comisia Centrală a Arbitrilor a fost avertizată să transmită arbitrilor să sancţioneze regulamentar de acum înainte cazurile de rasism 

România se aliniază la standardele internaţionale în ceea ce priveşte lupta împotriva rasismului şi discriminării, practic aplicăm politica de zero toleranţă la orice act rasist. Din păcate, clubul din Craiova nu a trimis nici măcar un punct de vedere la acest caz şi nici nu s-a delimitat de astfel de afirmaţii”, a declarat Cristian Jura, secretar de stat la CNCD, potrivit Agerpres. 

Vezi și: 

Piți mută periculos pentru olteni! Craiova are aceeași problemă din mandatul lui Devis Mangia

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (39)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  02 Decembrie 2019, 12:03
Postat de sachealuzapacitu pe 27 Noiembrie 2019, 22:34

Penibil... In baza caror probe s-a luat acesta decizie? Se pare ca cine tipa mai tare are dreptate... Jenant... Am ajuns o tara... presul Europei, asta suntem... Si asta datorita unora care vor sa iasa in fata, vezi Doamne, noi luam masuri, nu toleram astfel de gesturi, fie ele si inexinstente... Pai vino bai cu dovada si apoi sanctioneaza, nu asa ca a spus ala ce i se nazare... si intelege de Nooijer asta tot ce aude in romana...

problema e ca nu de Noijer s-a plans ca a fost injurat de Bancu in romaneste,ci Anghel, care fiind roman cred ca intelege destul de bine! ideea este ca nu au demonstrat in nici un fel adevarul, s-au multumit sa dea niste amenzi ca sa nu se supere nici capra, nici varza! pentru Craiova amenzile alea sunt fix-pix si Hagi nu mai are de ce sa iasa si sa urle! tipic romanesc!

fabius_2014
fabius_2014  •  28 Noiembrie 2019, 11:56
Postat de andi_frunzescu pe 28 Noiembrie 2019, 11:28

Rușine să le fie și susținătorilor acestui hibrid politic fără istorie și palmares pentru că susțin și propagă în mediul online asemenea comportamente rasiste.

Mititelu ce mai zice ? Trebuie sa accepti ca esti sustinatorul unei echipe de familie, infiintata in 2017, care se numeste FCU est 1948, al carei patron este Mititelu si familia lui. Voi sunteti fanii familiei Mititelu si nu aveti nici o legatura cu Universitatea Craiova. FCU est 1948 .

andi_frunzescu
andi_frunzescu  •  28 Noiembrie 2019, 11:28

Rușine să le fie și susținătorilor acestui hibrid politic fără istorie și palmares pentru că susțin și propagă în mediul online asemenea comportamente rasiste.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează