FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

VIDEO „Groparul Universității” explică în detaliu conflictul cu Ionel Ganea: „Tăia și spânzura. Devenea destul de agresiv”

Ionel Ganea
Ionel Ganea

Articol de GSP - Publicat luni, 09 ianuarie 2023 14:16 / Actualizat luni, 09 ianuarie 2023 15:42

Raul Ciupe (39 de ani), fost fundaș dreapta, a dezvăluit la GSP Live ce a dus la înlăturarea sa de la U Cluj, în 2013, când antrenorul Ionel Ganea (49) l-a dat afară și l-a numit „gropar”.

În perioada februarie - septembrie 2013, Ionel Ganea a antrenat-o pe U Cluj. Căpitanul echipei la acea vreme era Raul Ciupe, fotbalist care a adunat peste 80 de meciuri în tricoul alb-negru.

În septembrie, cu puțin timp înainte ca Ganea să plece de la echipă, fostul atacant a luat decizia de a da afară mai mulți jucători, printre care și Ciupe.

„Am pierdut tot!” » Prin ce a trecut Cătălin Moroșanu: „De 8 luni am încercat să recuperez tot”
PROBLEME
„Am pierdut tot!” » Prin ce a trecut Cătălin Moroșanu: „De 8 luni am încercat să recuperez tot”

Ionel Ganea, în 2013: „Ciupe, groparul Universității”

„Marele Ciupe, marele clujean Ciupe, e de fapt groparul Universității. Am fost prost că l-am ținut pe groparul acesta”, a spus atunci Ganea despre fostul fundaș dreapta, căruia i-a întocmit o listă a greșelilor comise în partidele din acel sezon.

La mai bine de 9 ani distanță de la acel moment, Ciupe a dezvăluit la GSP Live ce s-ar fi aflat în spatele deciziei lui Ganea. Ionel ar fi bănuit că Ciupe a pariat pe scorul corect la meciul din august 2013 dintre U Cluj și Concordia Chiajna, câștigat de ilfoveni cu 3-0.

Raul Ciupe, la GSP Live, despre relația cu Ionel Ganea

„Mă înțelegeam destul de bine cu el, eram căpitanul echipei la momentul respectiv. Discutam în fiecare zi cu el. Seara mă suna, mă întreba cum sunt băieții. Dimineața mă trezea, mă întreba același lucru.

La un moment dat, din senin, a intrat în vestiar și a zis: «Tu, tu, tu și tu, de astăzi afară». Eram eu, Ninu, Lucian Turcu și doi străini. După un meci cu Chiajna, 0-3.

În presă nu a apărut și nici nu mi-a spus față în față, dar apoi am aflat care ar fi fost motivul. Bănuia că am pus la pariuri scor corect.

N-avea cine să-mi ofere explicații. Clubul era în insolvență, Ganea tăia și spânzura la echipă”, a relatat Ciupe în studioul Gazetei Sporturilor.

„Groparul Universității” explică în detaliu conflictul cu Ionel Ganea: „Tăia și spânzura. Devenea destul de agresiv”
Raul Ciupe, la U Cluj, într-un duel cu FCSB

Raul Ciupe: „Ganea devenea destul de agresiv”

Cum era Ionel Ganea ca antrenor? Povestește Ciupe:

„E așa cum îl știe toată lumea, impulsiv, de multe ori agresiv. Dacă nu făceai ce voia el, se înfuria foarte tare, devenea destul de agresiv. Nu punea mâna, nu trăgea de vreun jucător, dar venea la tine amenințător.

Era intimidant verbal, avea acea grimasă a lui. Dar erau și chestii bune, era atmosferă bună. Apoi, după ce m-a dat afară, am avut niște discuții de la distanță. El a plecat, iar eu m-am întors”.

Ciupe a continuat la U Cluj până în 2015, apoi a jucat o jumătate de an la Viitorul, actuala Farul Constanța.

Mai multe știri din fotbalul românesc:

CFR Cluj are pe masă două oferte pentru Claudiu Petrila: „Din Bundesliga și Eredivisie” » Cât cer clujenii pentru a-l ceda

Dorit în Liga 1, Gabi Tamaș a semnat: „Avem o relație specială”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (22)
radufl
radufl  •  13 Ianuarie 2023, 17:50

Ionel Ganea face o confuzie majoră. Așa-numitul "Groparul Universității" este de fapt Adrian Mititelu(brutar, în prezent eliberat condiționat), care chiar a îngropat în 2011 Universitatea Craiova. Din fericire, în 2013 a înviat :)

Dobermannul
Dobermannul  •  10 Ianuarie 2023, 14:29

"jumătate dintre comentarii sunt ale lui" Nu cred ca toate comentariile mele la un loc sunt mai mari decat logoreea ta dintr-o singura postare.

maradona79
maradona79  •  09 Ianuarie 2023, 23:25
Postat de valentindragobete pe 09 Ianuarie 2023, 17:34

Ai înțeles, hai circulă!

Am inteles ca esti agramat.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează