FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV Răzbunarea generalilor: Crăciunescu, la un pas de a fi arestat. „I-am dat tot ce trebuie, tot ce mi-ai zis, i-am făcut atâtea facilități și el…?!” » Dezvăluire incredibilă la GSP Live

Dezvăluire incredibilă despre Ion Crăciunescu la GSP Live.
Dezvăluire incredibilă despre Ion Crăciunescu la GSP Live.

Articol de - Publicat marti, 08 decembrie 2020 11:34 / Actualizat marti, 08 decembrie 2020 13:33

Fostul arbitru internațional Ion Crăciunescu a fost aproape de a fi arestat în 1989, după ce avantajat Steaua într-un derby cu Dinamo. Dezvăluirea a fost făcută în direct la GSP Live de un fost fotbalist care era angajat al Ministerului de Interne 22 martie 1989. 

În Ghencea s-a jucat Steaua - Dinamo, un meci decisiv pentru titlu în condițiile în care ambele echipe pierdeau foarte rar puncte în indirecte. În clasament, rivalele aveau același număr de puncte, 37, dar lider era Dinamo, la golaveraj. Steaua a câștigat, însă, titlul după ce a câștigat acest derby cu 2-1, cu golul victoriei încris în minutul 87, după ce Ion Crăciunescu a eliminat doi jucători de la Dinamo (Vaișcovici și Cămătaru). 

Peste ani, Ion Crăciunescu (70 de ani) a recunoscut că l-a eliminat eronat pe Cămătaru. Și tot peste ani, în direct la GSP Live, un fost fotbalist angajat al Ministerului de Interne a povestit că arbitrul meciului a fost la un pas de a fi arestat pentru o faptă fictivă, pe care Securitatea urma să i-o însceneze drept răzbunare pentru prestația din meciul Steaua - Dinamo. 

VIDEO. Dezvăluire incredibilă despre Ion Crăciunescu la GSP Live: 

 În 1989, Emil Ursu era unul dintre titularii Victoriei București, echipa Miliției care îi avea ca protectori pe temuții generali de Interne Constantin Nuță și Marin Bărbulescu.  A doua zi după derbyul influențat de Crăciunescu, Constantin Nuță - adjunctul ministrului de Interne, Tudor Postelnicu - a venit la Săftica pentru a vizita cele două echipe ale ministerului care se pregăteau acolo, Victoria și Dinamo. Ursu a asistat la discuția dintre ofițerii Nuță și Bărbulescu, purtată de față cu toți jucătorii Victoriei. 

 “Crăciunescu a arbitrat Steaua - Dinamo și a eliminat doi jucători de la Dinamo, Vaișcovici și Cămătaru, de a câștigat Steaua în prelungiri. A doua zi vine generalul Nuță și de față cu noi, jucătorii, îi spune lui Bărbulescu, șeful Miliției Capitalei: “Băi, comandante, vezi că pe Crăciunescu îl arestez!”. Bărbulescu: “Da’ de ce?”. “Cum poate să o fure în halul ăla pe Dinamo? I-am dat tot ce trebuie, tot ce mi-ai zis, i-am făcut atâtea facilități și el?!”. Nu știu despre ce facitități era vorba, așa spunea el. Zice: “Îl fac eu. Îi pun pe unii să-i bage niște dolari în buzunar”. Bărbulescu i-a zis: “Lăsați-l că e cel mai corect arbitru”. Nu l-a mai arestat până la urmă. Crăciunescu nici nu știe, nu i-am spus niciodată”.

EXCLUSIV Răzbunarea generalilor: Crăciunescu, la un pas de a fi arestat. „I-am dat tot ce trebuie, tot ce mi-ai zis, i-am făcut atâtea facilități și el…?!” » Dezvăluire incredibilă la GSP Live
Ion Crăciunescu, lângă Lăcătuș și Mateuț, la un Steaua - Dinamo

Crăciunescu, protest la o înțelegere pe teren

Ursu a povestit un alt episod cu actualul analist Digi Sport, petrecut la ultima etapă a sezonului 1985-1986. La Buzău, s-a jucat Gloria - Victoria, iar cine pierdea retrograda, dar oaspeții - echipa Miliției - putea scăpa și cu un egal. 

“La ședința tehnică de dinainte de meci, vine Nuță, care nu venea niciodată, cu prim-procurorul Popovici. Zice: “Eu cu Carolică, prim-secretarul de la Buzău, sunt prieten, victoria depinde doar de care echipă e mai bună”. Nu ne-a sugerat nimic, nu se punea problema de aranjament.  Ne-a tocat Gloria tot meciul. Numai de la genunchi în sus, a fost omor în teren. Ion Marin a fost luat cu Salvarea, cu dublă fractură de maxilar.

 În minutul 88, scorul era 0-0 și auzim tot stadionul: “Argeșul, Argeșul!”. Argeșul bătuse la Timișoara, retrograda Poli la scorul nostru egal, iar noi și Buzăul ne salvam. În momentul ăla, ne-am oprit toți. Noi stăteam pe linia de 16 metri la noi, ei pe 16 metri la ei. Ce a fost la România - Danemarca, luna trecută, a fost nimic. Pasam între noi cinci-șase mingi, apoi dădeam lungă la el. Ei pasau, o dădeau lungă la noi. După ce se înjuraseră tot meciul, băncile de rezerve se pupau între ele.  Când am început să o pasăm între noi, Crăciunescu se plimba numai pe linia de centru și nu mai fluiera finalul. A mai prelungit vreo trei-patru minute ca să ne chinuie”. 

Citește mai multe știri din emisiunea GSP Live:

CTP, contrat dur la GSP Live: „Măi, omule, cum să spui așa ceva?! Bine că a intrat AUR-ul în Parlament, să-l enerveze pe mult prea înveninatul patriei!”

Vin bani la Dinamo! Anunț de ultimă oră în direct: „A vrut să ajute, semnăm contractul”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
511110169080791
George Burcasimi  •  08 Decembrie 2020, 17:18
Postat de Alexandru Platon pe 08 Decembrie 2020, 14:11

Craciunescu a fost mic copil in comparatie cu MARELE Nicolae Rainea ( cum a mai ridicat, in primii ani,1976-1979, Craiova Maxima).

Porumboiu a fost arbitrul de casa a echipei Dinamo ( militie ,securitate ) iar Craciunescu o ajuta pe Steaua ! Chestia cu fiul dictatorului e o aberatie absurda!

511110169080791
George Burcasimi  •  08 Decembrie 2020, 17:13

Ursu a spus jumatate de adevar ! Meciul s-a jucat in 1987 ,cand Poli Timisoara a fost retrogradata ,caci a indraznit sa ii bata pe Dinamo .Iar jucatorii lui Poli au pierdut intentionat meciul cu FCArges ,deoarece conducatorii erau santajati de militie cu dosare penala .Iar portarul Moise nu avrut sa participe la mascarada, si a aparat Doru Popa ,al treilea portar din loc .Asa s-a razbunat Dinamo pe Poli.Cazul a fost relatat de fostul antrenor a lui Poli .Ion V Ionescu !

485809194904413
Costel Tudor  •  08 Decembrie 2020, 15:50

Olteanu , trebuia arestat pe bune in mai multe rânduri . Amintiți-va de finala cupei dintre Rapid și Petrolul , când craciunescu doar ca nu a luat mingia sa o introducă in poarta Petrolului , el fiind un fel de salariat al lui Copos , căruia ii vindea prin magazinul lui televizoarele SAMSUNG ale lui Copos !!! Acum el ar trebui sa stea in lanțul lui și cu CIOCUL MIC !!!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează